Med, sojovou omáčku a prolisovaný česnek smícháme. Kuřecí křidélka posypeme sušeným zázvorem, naskládáme do vymazaného pekáčku a prolijeme marinádou....
více o Mexická kuřecí křidélka
Lilky nakrájíme podélně na plátky silné zhruba 0,7 cm, posolíme, po dvou hodinách šťávu slijeme a plátky zasmažíme obalené v hladké mouce. Uvaříme si...
více o Studená svačinka z horkého Maroka
Na polovině oleje osmažíme lilky nakrájené na 6 cm hranolky, asi 5 minut do měkka (bude to na dvakrát). Dáme stranou.
Na zbylém oleji osmažíme česnek,...
více o Italský předkrm z lilku
Na pánvi rozpálíme větší množství oleje, přihodíme na kostičky nakrájené syrové brambory, které osolíme, okmínujeme a necháme smažit. Až jsou brambory...
více o Bramborová pánev (omeleta)
Ustřihneme větší kus alobalu (doporučuji 2 vrstvy jinak se obvykle protrhne), pomažeme olivovým olejem. Oloupeme brambory a nakrájíme je na slabé...
více o Mňamka v alobalu
Omyté a oškrábané brambory uvaříme v osolené vodě doměkka. Drobně nakrájenou cibuli osmažíme na másle, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata, okořeníme...
více o Nové brambory s rajčaty pro děti
Mezi dvě kolečka salámu vložíme tvarůžku a pečlivě ji pomocí párátek v salámu "utěsníme". Těstíčko: vejce, mouka, mléko, gyros koření, červená paprika...
více o Hasičské tvarůžky
Uvařené dršťky nakrájíme na čtverce velké asi jako dlaň, necháme dobře okapat. Každý kus posypeme po jedné straně pálivou paprikou, po druhé potřeme...
více o Lucemburské dršťky
Na trošce oleje vyškvaříme nakrájenou slaninku, přidáme nakrájenou cibuli a šunku, nastrouhanou mrkev a celer a za stálého míchání 5 minut smažíme....
více o Římské dršťky
Cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji. Přidáme pokrájené maso a na chvíli smažíme. Osolíme, opepříme a posypeme gulášovým kořením....
více o Guláš na pivu
Na oleji osmažím cibuli, pak přisypu mletou papriku.
Za chvíli přidáme vločky, které zalijeme vodou a necháme okapat a krátce osmahneme za stálého...
více o Drštková polévka z ovesných vloček II.
Cibuli pokrájíme na drobné kostičky. Polovinu cibule vrhneme do rozpálené pánve s olejem a lehce necháme zpěnit.
Následně přidáme vymačkané jelítko a...
více o Jelítková roládka
Pohanku zalejeme horkou vodou, kterou hned sliejeme, opět zalejeme horkou vodou a dáme do peřiny na 20 minut. Potom ji osolíme, opepříme, přidáme...
více o Šašlik na pohance
Syrové brambory nakrájíme na větší kousky a rozložíme je do vymaštěného pekáče. Poklademe je porcemi kuřete, které osolíme a okořeníme grilovacím...
více o Kuře s nivou a česnekem
Králíka očistíme a naporcujeme. Jednotlivé porce osolíme a opepříme. Stroužky česneku si nakrájíme na plátky. V králíkovi uděláme špičatým nožem díry,...
více o Smetanovo-bazalkový králík s česnekem
Řízky po obvodu nakrojíme, jemně naklepeme a potřeme marinádou. Jemně rozetřený česnek a drobně nakrájenou cibuli promícháme se sójovou omáčkou,...
více o Marinované řízky v pivním těstíčku
Cibulku nakrájíme na drobno a dozlatova osmažíme. Salámy a sýry nakrájíme na drobné kousky nebo nastrouháme a smícháme s cibulkou, česnekem, pepřem,...
více o Slaný štrůdl "Co dům dal"
Kuřecí prsíčka nakrájet na proužky, na hlubší pánvi zpěnit cibuli, málo osolit, přidat česnek nakrájený na plátečky, přidat koření kari. Když jsou...
více o Kuřecí prsíčka na kari s česnekem
Kuřecí prsíčka rozkrájíme na nudličky, přidáme lžíci solamylu, vejce a zamícháme. Tuto směs necháme asi 2 hodiny uležet. Za stálého míchání opékáme na...
více o Kuře královny Kálí Františka Nedvěda
Žampiony očistíme, nakrájíme na plátky a dáme dusit doměkka.
Anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a dáme restovat na pánev.
Česnek nakrájíme na...
více o Rychlá těstovinová večeře
Do misky dáme med, přidáme olej, rozmačkaný česnek a ostatní koření. Množství neuvádím každý ať si dá podle vlastní chuti. Kuře dáme do pekáče a...
více o Kuře a jablka
Filé osolíme, opepříme, posypeme vegetou a troškou papriky. Dáme do zapékací misky vymazané olejem, posypeme jemně nakrájenou cibulí a na jemnno...
více o Filé na citronech
Vařené brambory nastrouháme, přidáme vejce, sůl, solamyl, na jedno kilo brambor asi 2 utřené stroužky česneku, špetka majoránky a zelené petrželky asi...
více o Bramborová roláda od maminky
Brambory ve slupce omyjeme, a rukou na ně promneme hrubozrnou mořskou sůl. Napíchneme na kovové špejle na špízy a dáme péct do trouby na cca 1 hodinu ...
více o Anglické brambory
Brambory nakrájíme na kolečka. Česnek rozmačkáme a přidáme do oleje s kořením, zamícháme.
Brambory poklademe na plech a polejeme je ochuceným olejem....
více o Opékané pikantní bramborové plátky
Klasickým způsobem si upečeme na pánvi palačinky a dáme stranou. Na talíř rozprostřeme palačinku a poklademe plátky sýry a plátky šunky. Takto si...
více o Slané palačinky s peřinkou
Brambory oloupeme a nakrájíme na tenké plátky, cibuli na půlkolečka. Na pánvi rozpálíme olej, zesklovatíme cibuli, přidáme brambory a přiklopíme....
více o Bramborová pánev
Hořčici smícháme s majoránkou, směsí potřeme porce králíka a necháme 24 hodin uležet. Ve velkém rendlíku rozpustíme máslo a olivový olej, vložíme...
více o Králík s hořčicí a majoránkou
Bůček nakrájíme na kostky,dáme do kastrolu (i v remosce je to dobré), přidáme na větší kusy nakrájenou cibuli, česnek také nakrájený, pepřové koření,...
více o Pivní bůček
Kuře důkladně očesnekujeme na povrchu i uvnitř rozdrceným česnekem. Sýr a slaninu nakrájíme na kostičky a naplníme tím kuře, sešijeme nebo sešpejlíme....
více o Kuře se sýrovou nádivkou
Na lžíci oleje osmahneme drobně krájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso a prudce smažíme, aby se opékalo. Průběžně promícháváme, aby se netvořily...
více o Polévka chilli con carne
Na velké pánvi s vysokým okrajem rozpálíme olej, do kterého vložíme na nudličky nakrájené, prosolené a ve škrobu obalené maso a trochu osmahneme. Po...
více o Masová směs na pánvi
Plátky masa naklepeme, osolíme, opepříme, potřeme hořčicí a lehce zakápneme olejem. Necháme v lednici nejlépe přes noc odležet, ale stačí i na několik...
více o Vepřové plátky v gulášové šťávě
Na tuku osmažíme nakrájenou cibuli, přidáme zelí, trochu podlijeme a dusíme asi 20 minut. Uvařené brambory nakrájíme na plátky - tenčí. Mleté maso...
více o Krkonošská pohádka
Játra nakrájíme na slabší plátky, obalíme je v bílku a Solamylu. Osmažíme na tuku. Na osmažená játra přeléváme omáčku a podáváme se suchou rýží....
více o Smažená játra přelévaná
Oloupanou cibuli nakrájíme na tenká kolečka, opražíme na oleji, přidáme strouhanou zeleninu, brambory na kostičky, namočené houby, můžeme přidat...
více o Krkonošská cibulačka
Rýži uvaříme ne do měkka, maso nakrájíme na větší kostky, česnek utřeme a vše smícháme i se solí a pepřem.
Dáme do zapékací mísy zalijeme šlehačkou,...
více o Kuřecí prsa v rýži
Řízky lehce naklepeme, osolíme. Připravíme si do mísy tatarku, podle chuti rozmačkáme česnek a dáme celé vejce. Rozmícháme v marinádu a do toho dáme...
více o Tatarkové řízky
Maso nakrájíme na menší kousky(cca 4-5 kousků na 1 porci), osolíme a opepříme.
Každý kousek masa zabalíme do plátku anglické slaniny.
Cibuli nakrájíme...
více o Králičí balíčky
Prvních 13 ingrediencí smíchat (nepřemíchat) plech vyložit pečícím papírem na něj rozprostřít masovou směs na sílu asi 1 1/2 cm, na to položit další...
více o Roláda z mletého masa II.
Med smícháme se šťávou z půlky citronu, nastrouháme třošku citronové kůry, 2 lžíce sojové omáčky a vše důkladně promícháme, aby se med rozpustil....
více o Honzíkovo kuřecí s medem
Slaninu a cibuli nakrájíme na kostičky a osmahneme na oleji, přidáme lečo, kečup a fazole. Dochutíme solí, pepřem, česnekem a chilli. Podáváme nejlépe...
více o Ďábelské fazole
Zelí nakrouháme nebo najemno nakrájíme, přidáme na malé kostičky nakrájený sýr a ostatní přísady, dobře promícháme. Pokud ho nesníte hned, je lepší po...
více o Zelný salát se sýrem a česnekem
Uzená žebra dáme vařit. Po změknutí vyndáme a vývar přecedíme. Do vývaru dáme uvařit brambory nakrájené na kostičky, až změknou přidáme prolisovaný...
více o Česnečka z uzených žeber
Česnek rozetřeme v hmoždíři se solí. Játra nakrájíme na menší tenké plátky, obalíme v mouce a usmažíme na oleji. Přendáme do nahřáté mísy, opepříme,...
více o Křehká vepřová játra k vínu
Nakrájenou cibuli podusíme na oleji, přidáme rozmačkaná rajčata i se šťávou. Směs osolíme,opepříme, přidáme česnek, koření a protlak. Za stálého...
více o Rajčatová omáčka na pizzu
Z vajec, mouky, česneku a koření uděláme hustší těstíčko. Filé lehce osolíme, nakrájíme na větší kousky a obalujeme v těstíčku. Smažíme ve vyšší...
více o Pikantní rybí kousky
Oloupanou řepu nakrájíme na plátky, dáme do hliněné nebo kameninové nádoby, zalejeme převařenou vodou, přidáme sůl, cukr, bobkové listy a utřený...
více o Červený boršč na kyselo - židovská kuchyně