Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka....
více o Pórkové těstoviny
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,...
více o Rizoto ze sojového masa
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce vymaštěného pekáčku...
více o Zapečené kuře s nivou
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé...
více o Čekanka s tymiánem a slaninou
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme....
více o Těstoviny se šunkou a slaninou
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby. V jiném kastrůlku zesklovatíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a kukuřici....
více o Králík Neapol
Do masa uděláme křížem zářezy, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Zabalíme do alobalu a necháme asi 3 dny v lednici uležet. Před pečením...
více o Bůček na cesty
Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka, podlijeme a dáme péct. Po upečení jablka...
více o Maso po staročesku
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě. Lehce osmahneme na oleji (na slabém plameni) na plátečky nakrájený česnek s chilli papričkou (pro zamezení...
více o Pikantní těstoviny II.
Rozmrazené tyčinky nastrouháme nebo rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, utřený čenek a nakonec přidáme ušlehanou šlehačku....
více o Pomazánka z krabích tyčinek a žervé
V zapékací misce orestujeme na cibulce nakrájenou uzeninu, přidáme fazole, na kostky nakrájená vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Vše...
více o Fofr zapečené fazole
Maso nakrájet na kostičky, opepřit a osolit. Na oleji zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidat maso, opéct za stálého míchání. Posypat mletou paprikou,...
více o Minutkový kuřecí guláš II.
Na másle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opečeme. Vejce rozšleháme s utřeným česnekem a vegetou, opepříme, osolíme...
více o Veselá bída
Smícháme tavený sýr, vejce a pepř do hladké hmoty. Natíráme na krajíčky veky, které namazanou stranou omočíme ve strouhance. Osmažíme na pánvi...
více o Smažené sýrové toasty
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak...
více o Zapékané karbanátky II.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí řízečky v sýrovém obalu
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na čtverce (2x2 cm)....
více o Čína v mikrovlnce
Přísady na marinádu dobře promícháme, zalejeme řízky a naložené v míse a necháme v chladu 12 hodin. Potom řízky na oleji opékáme z obou stran....
více o Majonézové řízky
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ...
více o Pečený losos
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí. V pánvi rozehřejeme olej, na který klademe plátky krkovičky a zprudka opečeme. V hrnečku s...
více o Krkovička za 50 minut
Smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a vytvoříme pastu. Kotlety nařízneme, jako kdyby jsme je chtěly nakrájet na porce, ale nedokrojíme, takže...
více o Fanouškovy kotlety
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený...
více o Játra na kyselo
Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme....
více o Majonéza z vařených vajec
Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku...
více o Pizzové šneky
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou, opečeme, přidáme proužky slaniny, plátky česneku, feferonky a ještě krátce opečeme. Přisypeme předem...
více o Ostrá polévka na posilněnou
Z masa nakrájíme tenké medailonky a opečeme na oleji, vyděláme z pánve a dáme do kastrolu a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Na šťávě po opékání...
více o Krůtí prsíčka po čínsku
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou...
více o Pečená kachna s ananasem
Do hrnku o objemu 0,5 l nastrouháme mrkev, přidáme zeleninový bujón a zalejeme vroucí vodou. Přidáme polévkové koření, prolisovaný stroužek česneku a...
více o Polévka do hrnečku
Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké...
více o Slezský řízek
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,...
více o Krůtí sekaná
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,...
více o Minutkový guláš Petřín
Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,...
více o Králík po španělsku
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny suroviny. Mouky nasypeme tolik, aby vzniklo hodně husté těstíčko. Nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej,...
více o Krokodýlí maso
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky....
více o Ovesné karbanátky
Chleba potřeme Ramou, dáme kolečko salámu a uzeného, plátek sýra, přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a pokapeme prolisovaným česnekem,...
více o Zimní toust
Slaninu nakrájíme na klínky a protkneme jí porce kapra, rybu potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme...
více o Kapr na česneku
Na oleji zpěníme cibuli a kuřecí kůže, přidáme polovinu nasekaného česneku, gulášové koření, papriku a mouku. Po chvíli přidáme masox a hned rozředíme...
více o Falešná dršťková
Hrách si den předem namočíme a v té stejné vodě druhý den uvaříme do měkka, popř. rozvaříme. Mezitím si na trošce oleje necháme zpěnit cibulku,...
více o Hrachová polévka s klobásou
Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme, přidáme nakrájenou cibuli a necháme zesklovatět. Přidáme pomleté maso, za stálého míchání chvíli opékáme....
více o Prejt ze zbytků
Kýtu pečlivě očistíme od tučných částí. Slaninu si nakrájíme na klínky, každý lehce obalíme v mletém rozmarýnu. Maso prošpikujeme takto připravenou...
více o Skopové na víně s rozmarýnem
Hrašku rozmícháme s vodou v poměru 1:4-5 a pomalu vaříme asi 20 minut. Občas promícháme. Hraška se nepřipálí. Necháme vychladnout a prošleháme s...
více o Pomazánka z Hrašky
Celé papriky opečeme na grilu ze všech stran, až slupka zčerná. Ještě horké je vložíme do mikrotenového sáčku a necháme vychladnout. Pak slupku...
více o Grilované papriky s česnekem
V chlebu uděláme zářezy tak, abychom ho celý neprořízli a zářezy byly od sebe asi 2 cm. Plátky šunky nakrájíme na čtvrtky, rajčata na kolečka, sýr na...
více o Zapečený chléb
Všechny ingredience na marinádu smícháme dohromady. Maso zlehka naklepeme a na 24 hodin naložíme do marinády. Poté grilujeme....
více o Maso na medvěda
Do masa připraveného na pečení vetřeme rozmarýn, pepř, česnek a trochu oleje (nejlépe olivového). Necháme odležet v chladu. Poté kýtu opečeme, osolíme...
více o Jehněčí pečeně na rozmarýnu
Fazole namočíme do vývaru (alespoň na 4 hodiny) a poté uvaříme s nakrájenými bramborami (vaříme-li pouze ve vodě, přidáme bujón).
Ještě před koncem...
více o Fasolada - řecká fazolová polévka
Plátky slaniny vrstvíme střídavě s plátky sýra na čtverce alobalu. Slaninu potíráme rozetřeným česnekem, sýr posypeme paprikou. Spodní a vrchní vrstvu...
více o Pytlácká pečeně
Maso nakrájíme na plátky, po obou stranách osolíme, z jedné strany hodně posypeme drceným kmínem, trochou vegety a mletého pepře. Plátky zprudka...
více o Vepřové maso "načerveno"
Ocet, sůl, cukr a vodu dáme do hrnce, přihodíme pórek nakrájený na asi 5 cm špalíčky, koření a povaříme asi 8 minut. Vmícháme olej a necháme...
více o Naložený pórek