Všechny ingredience smícháme, zakryjeme a marinujeme nejlépe přes noc (nejméně 3 hodiny).
Pak vyjmeme jenom kuřecí kousky a pečeme na mřížce do měkka ...
více o Kuřecí stehýnka s hořčicí a rozmarýnem
Všechny ingredience smícháme a rozmixujeme, nebo roztlučeme, olivového oleje přidáme takové množství, které tomu dá kašovitou konzistenci.
Je to...
více o Rozdrcená kořeněná cizrna
Brambory ve slupce pečlivě umyjeme, pak nakrájíme na klínky a dáme péct, buď na pečící papír, nebo vymazaný plech. Posypeme majoránkou a rozmačkaným...
více o Stařečkovy škralúpky s česnekem
Lososa vložíme na pekáček vyložený papírem na pečení, pokapeme citronem, posypeme solí a bylinkami - dáme pést do trouby (předehřáté), asi na 15 minut...
více o Losos s těstovinami a špenátovou omáčkou
Cuketu oloupeme, nastrouháme na nudličky a promícháme se solí. Necháme hodinku odležet a vymačkáme přebytečnou vodu.
Přidáme strouhaný sýr, vejce,...
více o Cuketové pečenáče
Nachystáme si špejle velikosti skleněných lahviček od kečupu, oliv apod. tak, aby se po vložení do láhve daly uzavřít.
Na špejle střídavě napichujeme...
více o Česnekový ocet
Na dno malých lahviček dáme lžičku oleje, poskládáme česnek, který prokládáme celým pepřem, bobkovým listem (do 1 lahvičky = 1 menší list), hřebíčkem,...
více o Česnek v pikantním nálevu
Stroužky česneku hustě poskládáme do malých lahviček, zalejeme olejem a sterilujeme 20 minut při 85 °C nebo 15 minut při varu.
Takto připravený česnek...
více o Česnek v oleji
Do vymazaného pekáče poklademe plátky brambor, osolíme, opepříme.
Přidáme kolečka cibule, nahrubo nasekaný česnek, uzené na kostky nakrájené, vrstvu...
více o Zapečené brambory po švýcarsku
Fazole necháme přes noc změknout v hrnci s vodou. Vaříme samotné fazole, dokud nebudou poloměkké, posléze přidáme sůl, drcený česnek, plátky (mohou...
více o Kubánské potaje
Předehřát troubu na 220 °C. V misce smícháme smetanu, citronovou šťávu, česnek, polovinu tymiánu, a 2/3 parmesánu, přidáme sůl a pepř a rozmícháme....
více o Zapečené artičoky
Houby povaříme ve vodě, lehce nasekáme (pokud jsou to větší kusy), propláchneme, přidáme mléko, krupičku, sádlo. Chvilku povaříme na mírném ohni,...
více o Staročeský kuba
Na pánvi na oleji do zlatova orestujete naplátky nakrájenou cibuli, do té přidáte na kolečka nakrájený česnek. Když chytne lehounce zlatou barvu,...
více o Božské kuře
Dáme vařit těstoviny a mezitím si v kastrůlku rozpustíme máslo s olejem, přidáme drcený česnek, sůl, trošku bazalky a pórek nakrájený na půlkolečka....
více o Pórkové těstoviny
Na hlubší pánvi rozehřejeme cca 2 lžíce oleje a orestujeme na něm nakrájenou cibuli, potom přidáme utřený česnek a nakonec přidáme koření dle chuti,...
více o Rizoto ze sojového masa
Plátky masa jemně rozklepeme, osolíme, opepříme, okořeníme dle chuti např. grilovacím kořením a česnekem a poklademe na dno lehce vymaštěného pekáčku...
více o Zapečené kuře s nivou
Čekanky očistíme a podélně rozčtvrtíme. Mělkou zapékací nádobu vytřeme olejem, rozložíme čekanku, do mezer rozmístíme koření, přidáme oloupané celé...
více o Čekanka s tymiánem a slaninou
Těstoviny uvaříme dle návodu. Nakrájíme slaninu a šunku na kostičky, dáme na pánev a orestujeme přidáme bazalku a utřený česnek, sůl - prohřejeme....
více o Těstoviny se šunkou a slaninou
Králíka naporcujeme, osolíme, opepříme a dáme péct do trouby. V jiném kastrůlku zesklovatíme cibuli, přidáme na kostičky nakrájenou šunku a kukuřici....
více o Králík Neapol
Do masa uděláme křížem zářezy, česnek utřeme se solí a vetřeme do masa. Zabalíme do alobalu a necháme asi 3 dny v lednici uležet. Před pečením...
více o Bůček na cesty
Maso osolíme, naskládáme na plech, poklademe plátky másla, přidáme celý česnek a na osminky nakrájená jablka, podlijeme a dáme péct. Po upečení jablka...
více o Maso po staročesku
Těstoviny uvaříme klasicky v osolené vodě. Lehce osmahneme na oleji (na slabém plameni) na plátečky nakrájený česnek s chilli papričkou (pro zamezení...
více o Pikantní těstoviny II.
Rozmrazené tyčinky nastrouháme nebo rozmačkáme. Přidáme ostatní suroviny, utřený čenek a nakonec přidáme ušlehanou šlehačku....
více o Pomazánka z krabích tyčinek a žervé
V zapékací misce orestujeme na cibulce nakrájenou uzeninu, přidáme fazole, na kostky nakrájená vejce, prolisovaný česnek, osolíme, opepříme. Vše...
více o Fofr zapečené fazole
Maso nakrájet na kostičky, opepřit a osolit. Na oleji zpěnit drobně pokrájenou cibuli, přidat maso, opéct za stálého míchání. Posypat mletou paprikou,...
více o Minutkový kuřecí guláš II.
Na másle zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme na kostičky nakrájený chleba a opečeme. Vejce rozšleháme s utřeným česnekem a vegetou, opepříme, osolíme...
více o Veselá bída
Smícháme tavený sýr, vejce a pepř do hladké hmoty. Natíráme na krajíčky veky, které namazanou stranou omočíme ve strouhance. Osmažíme na pánvi...
více o Smažené sýrové toasty
Mleté maso smícháme se všemi přísadami, vytvarujeme karbanátky, které obalíme ve strouhance. Karbanátky zprudka opečeme na pánvi na trošce oleje, pak...
více o Zapékané karbanátky II.
Kuřecí prsa nakrájíme na menší řízečky, z ostatních surovin zpracujeme marinádu. Řízečky necháme v marinádě přes noc odležet. Tvrdý sýr nastrouháme na...
více o Kuřecí řízečky v sýrovém obalu
Ve velké míse vhodné do mikrovlnky smícháme kečup, ocet, cukr, prolisovaný česnek, maso na kousky, nasekanou cibuli a papriky na čtverce (2x2 cm)....
více o Čína v mikrovlnce
Přísady na marinádu dobře promícháme, zalejeme řízky a naložené v míse a necháme v chladu 12 hodin. Potom řízky na oleji opékáme z obou stran....
více o Majonézové řízky
Omytého lososa očistíme od šupin, osolíme, potřeme česnekem, kmínem, zakapeme cirtonem a olejem a necháme v chladu cca 2-4 h. Poté obalíme v mouce ...
více o Pečený losos
Plátky krkovičky osolíme, opepříme, potřeme jemně hořčicí. V pánvi rozehřejeme olej, na který klademe plátky krkovičky a zprudka opečeme. V hrnečku s...
více o Krkovička za 50 minut
Smícháme všechny ingredience kromě šlehačky a vytvoříme pastu. Kotlety nařízneme, jako kdyby jsme je chtěly nakrájet na porce, ale nedokrojíme, takže...
více o Fanouškovy kotlety
Na olej dáme nadrobno pokrájenou cibuli a necháme smažit dozlatova. Potom přidáme na kostičky nakrájená játra, opeříme, přidáme na plátky nakrájený...
více o Játra na kyselo
Do mixéru dáme vejce (nebo žloutky nebo bílky), zalejeme převařeným a studeným nebo vlažným mlékem, přidáme všechny suroviny a do hladka umixujeme....
více o Majonéza z vařených vajec
Na pomoučení tác vyválíme do placky listové těsto, na které rozmažeme kečup. Poté pokládáme šunku a posypeme sýrem. Na konec ochutíme kořením. Placku...
více o Pizzové šneky
Na oleji osmahneme cibuli, zasypeme moukou, opečeme, přidáme proužky slaniny, plátky česneku, feferonky a ještě krátce opečeme. Přisypeme předem...
více o Ostrá polévka na posilněnou
Z masa nakrájíme tenké medailonky a opečeme na oleji, vyděláme z pánve a dáme do kastrolu a přikryjeme, aby zůstaly teplé. Na šťávě po opékání...
více o Krůtí prsíčka po čínsku
Kachnu rozsekáme na porce, odstraníme tuk a částečně se může i odkostit. Česnek utřeme se solí a s kari kořením, zázvorem, citronovou šťávou a trochou...
více o Pečená kachna s ananasem
Do hrnku o objemu 0,5 l nastrouháme mrkev, přidáme zeleninový bujón a zalejeme vroucí vodou. Přidáme polévkové koření, prolisovaný stroužek česneku a...
více o Polévka do hrnečku
Připravit těsto jako na bramborák: nastrouhat nahrubo brambory, česnek najemno, smíchat s vejci, solí, majoránkou a pepřem, trošku hladké mouky. Tenké...
více o Slezský řízek
Do masa přidat strouhanku, mléko, vajíčka, křen, hořčici. Cibuli nasekat najemno, česnek prolisovat a vmíchat do krůtí hmoty. Podle chuti osolit,...
více o Krůtí sekaná
Maso nakrájet na nudličky, osolit, opepřit a opéct na tuku. Přidat nakrájenou cibuli, na plátky žampiony, orestovat. Nakonec přidat utřený česnek,...
více o Minutkový guláš Petřín
Menší porce králíka osolit, opepřit a opéct na prudko. Vložit do pekáče. Na tuku osmahnout nakrájené cibule, nakrájenou uzeninu na kostičky,...
více o Králík po španělsku
Maso nakrájíme na nudličky, přidáme všechny suroviny. Mouky nasypeme tolik, aby vzniklo hodně husté těstíčko. Nesolíme. Na pánvi rozehřejeme olej,...
více o Krokodýlí maso
Cibuli nadrobno nakrájíme, osmahneme na másle, zalijeme 1/2l studené vody, přidáme kostku masoxu, lžičku soli, lžičku majoránky a ovesné vločky....
více o Ovesné karbanátky
Chleba potřeme Ramou, dáme kolečko salámu a uzeného, plátek sýra, přidáme na proužky nakrájenou papriku a cibuli a pokapeme prolisovaným česnekem,...
více o Zimní toust
Slaninu nakrájíme na klínky a protkneme jí porce kapra, rybu potřeme prolisovaným česnekem, pokapeme citronovou šťávou, osolíme, opepříme a necháme...
více o Kapr na česneku