Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený...
více o Alkoholik kuře aneb Marengo
(všechny váhy jsou jen přibližné - dělám to odhadem, nikdy jsem to nevážil, je to třeba zkusit)
Do papiňáku s vodou dáme vařit maso s kostma, petržel,...
více o Dobrý hovězí vývar s drožďovými knedlíčky
V široké pánvi si rozpálíme olej a osmahneme cibulku, dokud nezesklovatí. Přidáme česnek a trochu povaříme. Dále přidáme vepřové a necháme na ohni...
více o Malloreddus alla campidanese
Na sádle zpěníme cibuli, přidáme nakrájenou hlívu ústřičnou a chvíli podusíme. Pak přidáme papriku, zalijeme vodou, osolíme a opepříme. Přivedem do...
více o Dršťková polévka z hlívy ústřičné
Špenát připravíte obvyklým způsobem, ať už mražený nebo čerstvý. Tak jak jste zvyklí a jak ho máte rádi. Rohlíky rozkrojte podélně na půlky, které...
více o Špenátové překvapení
Brambory tence oloupeme a nakrájíme na hranolky, asi tak 2 cm široké. Dáme do pekáčku či jiné zapékací mísy a polijeme olejem (zhruba 15 ml). Posypeme...
více o Chutné hranolky ze sladkých brambor
Předehřejeme si troubu a připravíme si plech, na který položíme pečící papír. Změklé máslo utřeme s česnekem a natřeme na plátky veky. Na veku...
více o Teplé chlebíčky pro návštěvy
Játra namočíme přes noc v mléce nebo podmáslí. Druhý den otřeme do sucha. Do rozpáleného sádla přidáme cibuli nakrájenou na měsíčky, česnek, oregáno,...
více o Husí játra jako předkrm
Nakrájíme houby, prolisujeme česnek a osmažíme na pánvi, dokud nám houby nezměknou. Zatímco smažíme, uvaříme si v hrnci vodu a uvaříme těstoviny. Když...
více o Tagliatelle se špenátem a houbovou omáčkou
Anglickou slaninu a cibuli nakrájíme na kousky a osmahneme na oleji. Po chvilce přidáme nakrájené červené papriky, prolisovaný česnek, promícháme a...
více o Slaninová frittata
Krůtí prsa a slaninu nakrájíme na malé kousky a vložíme do misky spolu s prolisovaným česnekem, nastrouhaným zázvorem, šťávou z jednoho pomeranče....
více o Krůtí salát s pomerančem
Do pekáče nasypeme na kolečka nakrájenou cibuli spolu s karotkou. Na to položime na 1/4 rozporcované a nakořeněné kuře. Nakonec přidáme česnek...
více o Kuře s baby karotkou
Špagety uvaříme a scedíme. V pánvi wok osmahneme zeleninu, aby změkla a zároveň zůstala křupavá. Dáme stranou a zpudka osmahneme na nudličky nakrájené...
více o Čínské nudle po česku
Maso nakrájet na proužky, opepřit a zaprášit moukou. Pórek nakrájet na kolečka, žampiony na tenké plátky. Na pánvi rozpálit olej, maso zprudka opéct....
více o Řízečky s pórkem a žampiony
Cibuli a česnek nastrouháme a smícháme s kari kořením. Plátky filé osolíme, potřeme cibulovou směsí a naskládáme do pekáčku, vytřeného máslem nebo...
více o Filé "rychlovka"
Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč...
více o Zapékaná kuřecí prsa
Balkánský sýr (jen pokud je moc slaný) ponecháme přes noc ve vodě. Oba sýry nakrájíme na kousky (ideální velikost je jako rybí prsty) a posypeme...
více o Sýr "Alafranga"
Nejdříve namočíme chléb do vývaru, necháme pořádně nasáknout, pak přebytečnou tekutinu slijeme, přidáme ostatní ingredience a spojíme v těsto jako na...
více o Bramborák z chleba
Vejce dáme vařit natvrdo. Salát pořádně omyjeme a natrháme na kousíčky, rajčata nakrájíme na malé kousky, okurku na malé kostičky, přidáme kukuřici a...
více o Kuřecí salát s vejci
Bůček a játra nakrájíme na kostičky, přidáme ostatní suroviny a smícháme. Směsí naplníme salámový nebo tlačenkový sáček (v nouzi použijeme mikrotenový...
více o Tlačenka ala čína
Dáme si vařit vodu, přidáme rýži a vločky, dále pak nakrájenou cibuli, mrkev a část česneku. Přidáme také všechno koření a rajský protlak.
Vaříme...
více o Alenčina šílená polévka
Rozpálíme olej a maso nakrájené na větší kousky v něm zprudka opečeme. Pak přidáme všechny malé cibulky (u kořínku je nakrájíme do kříže - lépe se...
více o Cibulkový guláš " Stifado"
Rozpustíme sádlo, na které rozdrobíme kvasnice. Necháme rozpustit a mícháme tak dlouho, až začnou vonět. Potom stáhneme z ohně a necháme trochu...
více o Kvasnicové knedlíčky do polévky
Asi půl šálku oleje smícháme s kořením, přidáme stejné množství kečupu, asi 2 lžíce sojové omáčky a česnek nakrájený na malé kostičky. Marinády by...
více o Marinovaná vepřová krkovice
Do uvařené sóji (necháme vychladit, ale ne úplně, protože takhle se ingredience lépe proloží) vmícháme ostatní přísady, dobře promícháme a dáme...
více o Sojový salát III.
Pomleté maso a sóju smícháme dohromady, přidáme vejce, sůl,pepř dle chuti, cibulku nasekanou najemno (nebo ji můžeme pomlít), rozmačkaný česnek, kmín...
více o Masovo-sojové karbanátky
Rohlíky nakrájíme, polejeme mlékem, přidáme pomleté maso pečené i uzené, pomletou mrkev, cibuli i česnek. Vmícháme 4 celá vejce a 1 bílek, hrášek,...
více o Velikonoční nádivka v listovém těstě
Kotlety okořeníme, osolíme, natřeme prolisovaným česnekem, posypeme tymiánem, pokapeme olejem a uložíme do mísy. Necháme přes noc naložené v oleji v...
více o Jehněčí kotlety
Uděláme vývar z uzených kostí tak, že nalijeme do velkého hrnce jen tolik vody, aby byly kosti ponořené a postupně, jak se voda odpařuje, ji doléváme...
více o Česnečka z uzených kostí
Krabí tyčinky, rybí filé, chilli papričku, česnek a zázvor (nakrájené na malé kousíčky) rozmixujte. Přidejte bílek a sůl, dejte do misky, přikryjte a...
více o Placičky s krabím masem
Listové těsto rozdělit na dva pláty a vyválet.
Připravit si deset cibulí, nakrájet na půlkolečka, na sádle do růžova osmažit, prolisovat česnek,...
více o Slaný štrůdl III.
Do hrnce dáme vařit fazole (ty propereme a nemusíme je přednamáčet). V žádném případě nesolíme! Vložíme také uzené kosti nebo žebra. Přidáme koření...
více o Medvědí fazolová polévka s uzeným masem
Maso nakrájíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nadrobno a osmahneme na sádle, přidáme maso, na prudko, zatáhneme a vmícháme papriku. Přilijeme část...
více o Gulášovka speciál
Mleté maso umícháme s oblíbeným kořením a rozděláme na talíř. Poklademe slaninou, plátky sýru a cibulí. Pokapeme kečupem a dáme do mikrovlnky na 5...
více o Rychlovečeře z mikrovlnky
Alobal potřeme rozpuštěným máslem, na každý čtverec položíme plátek filé, osolíme, posypeme nakrájenou cibulí, česnekem a sušenou bazalkou. Pokapeme...
více o Rybářská pochoutka v alobalu
Zakysanou smetanu smícháme s příchutí a přendáme do misky. Misku dáme na tác nebo velký talíř a obložíme zeleninou nakrájenou na proužky a keksy....
více o Dipy
Omytého králíka naporcujeme, každý kousek potřeme z obou stran hořčicí, narovnáme do pekáčku či remosky, posypeme kořením, mletým kmínem a osolíme....
více o Králík nakládaný
Nakrájené kůžičky rozvaříme ve vodě. Den předem namočené fazole uvaříme do měkka a smícháme s rozvařenými kůžičkami. Osolíme. Na sádle opečeme skopové...
více o Cassoulet
Uvařené těstoviny smícháme nakrájenými rajčaty a olivami, Nivou, kukuřicí a dvěma vejci. Posolíme, dochutíme a zapečeme v troubě. Na rozehřátém másle...
více o Těstoviny Helenka
Krůtí prsa nakrájíme na nudličky, smícháme v míse s olejem, česnekem, kečupem, vejcem a grilovacím kořením. Necháme odležet. Zpěníme cibuli, přidáme...
více o Bramborové rizoto
Fazole propláchneme, přidáme na drobno nasekaného tuňáka, rajčata na kostičky a cibuli na malé kostičky. Zalijeme dobře promíchanou zálivkou,...
více o Fazolový salát s tuňákem
Na zesklovatělou cibulku dáme nakrájenou brokolici (celou, nejen hlavičky), zalijeme vodou, přidáme koření a česnek nakrájený na plátky. Přidáme na...
více o Brokolicová kari polévka
Maso jemně naklepeme, okořeníme a obalíme v mouce. Na oleji opékáme asi 3 minuty z každé strany. Osolíme a udržujeme teplé. Papriky nakrájíme na...
více o Vepřový plátek s paprikami
Maso nakrájíme na kostky, cibuli nadrobno, větší kusy zelí překrájíme. Jednu cibuli osmažíme na na polovině tuku, opečeme maso, osolíme, okořeníme...
více o Segedínský guláš maďarské babičky
Nikoliv běžný, chuťově však vynikající rychlý pokrm.
Nejprve si klasickým způsobem a podle své chuti připravíme špenát: viz např. recept "Dušený...
více o Topinky se špenátem
Hermelín rozkrojíme na dvě kolečka, opatrně vydlabeme. Tavený sýr, česnek, pažitku, majonézu a vybranou část hermelínu rozšleháme tak, aby se roztíral...
více o Hermelínová mozajka
Necháme rozmočit střídku veky v mléce a spolu s nadrobno nasekanou petrželkou, cibulí, česnekem, kořením a vejcem přidáme k mletému masu a dobře...
více o Albondigas - Španělsko
Nastrouháme hermelíny, přidáme tavený sýr, máslo a smetanu utřenou do pěny, a potom vše zamícháme. Přimícháme na tenoučké nudličky nakrájenou šunku,...
více o Hermelínová pomazánka s česnekem