Tatarku smícháme se zakysankou a dáme do toho tolik prolisovaného česneku, na kolik se cítí naše chuťové buňky. Můžeme nechat už tak a nebo pro barvu...
více o Dresing ke grilu
Česnek, cibuli, polovinu cukru a lžíci rybí omáčky dáme do mixéru a rozmixujeme, zředíme šálkem vody. Kuřecí maso nakrájíme na proužky, napícháme na...
více o Kuřeci sataj na grilu
Vše oloupat, vykrájet semena z paprik a nasekat na menší kousky, smíchat se vším ostatním a pomalu vařit asi 3 hodiny občas zamíchat, až je z toho...
více o Rajčatovo-paprikové čatní
Na tuku orestujeme na kostičky nakrájenou cibuli a česnek, přidáme na kolečka nakrájené špekáčky. Když lehce zčervenají, přidáme na větší kostky...
více o Zahradnický pekáček
Na železné plotýnce, kterou položíme na plynový hořák sporáku opečeme celé papriky za sucha tak, aby jejich svrchní kůžička zčernala. Po upečení vždy...
více o Letní salát z pečených paprik
Všechny přísady umeleme na masovém strojku, smícháme dohromady a natlačíme do sklenic zavíčkujeme a sterilujeme. Vhodné do polévek a pod maso....
více o Zeleninová vegeta
Uvaříme čočku, v kastrole na trochu tuku nebo oleje osmahneme nakrájený česnek a cibuli na kolečka, přidáme salám nebo zbytky masa. Jakmile opečeme...
více o Čočkový salát - teplý
Cuketu zbavíme slupky, podél rozkrojíme a vydlabeme semínka. Posolíme, lehce popepříme a vložíme do zapékací mísy. Cibuli zesklovatíme na troše oleje,...
více o Zapečená plněná cuketa
Naklepané kotlety osolíme, lehce potřeme namačkaným česnekem, okmínujeme a zprudka osmahneme na tuku. Poté maso vyjmeme, na výpeku zesklovatíme...
více o Kotlety po segedínsku
Králíka naporcovat do pekáče, potřít hořčicí, okořenit. Navrch poklást špek nakrájený na plátky. Rozpustit koustku másla a vše máslem zalít. Přikryté...
více o Pikantní králík II.
Kuřecí prsíčka nakrájíme na řízky, naklepeme a okořeníme grilovacím kořením. Na druhé pánvi orestujeme na malé kousky nakrájená kuřecí játra a přidáme...
více o Ukryté kuřecí plátky
Vajička rozklepneme do 1/2 litrového hrnku, zalijeme studenou vodou a rozmícháme. Na pánvi osmažíme do sklovata jemně nakrájenou cibulku a přidáme...
více o Drožďová pomazánka - Dědův recept
Řízečky vložíme do mísy a promícháme s marinádou, tu připravíme smícháním vajec, moučky, prolisovaného česneku, soli, pepře a majoránky. Česneku a...
více o Naložené kuřecí řízečky
Uvedené přísady smícháme a necháme alespoň 2 hodiny odležet. Množství koření se meze nekladou, záleží na každém jedinci.
Poté upleskáme menší...
více o Pleskačky
Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme.
1/2 této směsi dáme na dno zapékací...
více o Pratchýnino kuře
Nejdříve uvaříme těstoviny.
Umyjeme cuketu, rajčata a nakrájíme vše na 0,5 cm široké proužky
Předehřejeme si troubu na 200 °C.
Oloupeme česnek a...
více o Cuketový nudlový nákyp
Na oleji nebo sádle opražíme cibuli do zlatova. Přidáme slaninu a klobásu nakrájenou na kostičky a opražíme. Potom přidáme česnek utřený s vegetou,...
více o Chalupářské fazole
V mléce dobře rozšleháme všechny ingredience, a naklepané řízky do něj ponoříme. Druhý den můžeme smažit na tuku. Podáváme s brambory, rýží nebo jen s...
více o Cikánská pečínka
Mleté maso rozmícháme se všemi ingrediencemi. Cuketu podélně v jedné třetině nakrojíme a vydlabeme vnitřek. Cuketu naplníme masovou směsí, dáme na...
více o Cuketa plněná
Smícháme přefiltrovanou šťávu z citronu s půl hrníčkem oleje, petrželí, majoránkou, drceným česnekem, solí a pepřem. Do marinády naložíme maso...
více o Marinovaná kuřecí prsa
Vše smícháme dohromady, lžicí tvoříme placičky, které ještě trochu obalíme ve strouhance a smažíme, nejlépe na 100% tuku.
Tak jsem spotřebovala zbytek...
více o Špenátové karbanátky II.
Nejprve vymažemé zapékací mísu tukem, poté do ní vložíme první vrstvu brambor nakrájených na kolečka a tyto posolíme.
Poté přidáme nakrájenou cibuli a...
více o Zapečené brambory s nivou a broskví
Utřeme nebo prolisujeme česnek, který smícháme s taveným sýrem a majonézou. Do této směsi najemno nastrouháme dvě uvařené mrkve a pokud je to třeba,...
více o Šakalí dech
Cibuli nasekáme nadrobno, smícháme ji s rozetřeným česnekem, citrónovou šťávou a chilli kořením. Porce filé osolíme, potřeme vytvořenou směsí a...
více o Marinované filé II.
Na oleji orestujeme cibulku, slaninu a klobasu.
Až cibulka zesklovatí, přidáme plechovku zeleniny a červených fazolí (bez nálevu), pak bilé fazole v...
více o Zhuldovy fazole
Cibuli nakrájíme a zpěníme, přidáme mletou papriku, slaninu nakrájenou na kostky, uzeninu na kostky a osmažíme, potom přidáme uvařenou fazoli (možno i...
více o Fazolový guláš s uzeninou
Brambory a šunku nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a promícháme. Dáme do vymazaného pekáčku a zalijeme smetanou, do které jsme zamíchali...
více o Zapečené brambory se smetanou
Rajčata a cibuli nakrájíme na kostky a vaříme 1/2 hodiny, potom rozmixujeme (používám ponorný mixér přímo v hrnci, kdo nemá musí v mixéru) nebo...
více o Rajčatový palivec
Na části tuku osmažíme drobně pokrájenou cibulku, zaprášíme paprikou, přidáme na kostky nakrájené maso, sůl, kmín, majoránku, pepř, utřený česnek,...
více o Pašerácký guláš
Uděláme cibulovu jíšku, kterou zalijeme vodou, rozšleháme a osolíme, opepříme a provaříme. Přidáme krupky a uzené maso a uvaříme do měkka. Nakrájenou...
více o Polévka kapustová s krupkami a uzeným masem
Maso osolíme, okořeníme pepřem. Opečeme na tuku do měkka, pokud děláme žebírka dopečeme v troubě.
Na výpeku opečeme na plátky nakrájený česnek a...
více o Vepřová žebírka Balkán
Zelí na kostičky a cibuli nadrobno osmahneme na másle, zalijeme vodou, přidáme masox, osolíme, opepříme, vmícháme rajský protlak a vaříme, až je zelí...
více o Zelná polévka s knedlíčky
Králíka naporcujeme a osolíme. Porce naskládáme na pekáč a zasypeme na kostičky nakrájenou zeleninou (česnek na nudličky) a slaninou, přidáme koření,...
více o Králík na zelenině II.
Cuketu okrájíme a nastrouháme nahrubo, cibule pokrájíme a vhodíme na olej, necháme zesklovatět, přidáme cuketu a dusíme, když je napůl měkká přidáme...
více o Směs na tousty z cukety
Očištěnou kapustu nakrájíme a podusíme na cibuli téměř do měkka.
Uzeninu nakrájíme na kostky, česnek utřeme a promícháme s kapustou, osolíme a dáme do...
více o Zapékaná kapusta
Kuře naporcujeme a stáhneme kůži. Z uvedených přísad uděláme směs (žampiony a cibulky nakrájíme na plátky), maso vložíme do směsi a necháme 2 dny...
více o Nakládané kuře
Plátky naklepeme, osolíme, načesnekujeme, posypeme paprikou a bazalkou, poklademe plátky slaniny, kolečky cibule a oloupaného jablka. Dáme do...
více o Obložené kuřecí maso
Na másle podusíme cibulku, uděláme jíšku, zalijeme vodou, přidáme nastrouhanou cuketu, osolíme a chvíli povaříme. Pak přidáme mléko, česnek a oregáno,...
více o Cuketová polévka II.
Kuře osolit, opepřit, trochu grilovacího koření, položit na pekáč vymazaný slunečnicovým olejem a polít pivem, přiktyté při 180-200 °C cca 30 minut...
více o Kuře na pivu se špenátovými těstovinami
V misce smícháme sojovou omáčku s pomerančovým džusem, olejem, utřeným česnekem, špetkou soli, pepřem a bazalkou.
Nasekané kotlety naklepeme, okraje...
více o Jižanské kotlety
Mleté maso smícháme s najemno nastrouhanými bramborami, přidáme 2 žloutky, utřený česnek, sůl, pepř a majoránku.
Ze 4 bílků ušleháme tuhý sníh a...
více o Šlehané bifteky
Oloupané špekáčky podélně rozřízneme, vzniklou kapsu naplníme kolečkem cibule, plátkem česneku a kouskem feferonky.
Naplněné špekáčky klademe otvorem...
více o Špekáčky na pivu II.
Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka.
Na másle (můžeme dát i olej) zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou nať, osolíme, opepříme a 2...
více o Brambory s vínem
Vše kromě kuřete smícháme dohromady a promícháme s kuřecím masem. Necháme alespoň 1 hod. uležet. Potom celé vyklopíme doprostřed vymazaného pekáčku,...
více o Kuře mnoha vůní II.
Na oleji zpěníme cibuli, přidáme kmín, mražený špenát a sůl a dusíme. Jakmile se špenát rozpustí, přidáme prolisovaný česnek, odstavíme a necháme...
více o Špenátový koláč exklusiv