• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Brandy

Brandy

 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

105 minut
Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem

Podmáslový koláč s jablky a…

Začněte krémem. Pudink s mlékem dejte do misky nebo rendlíku a nad párou z něj uvařte hustý krém. Odložte, překryjte na povrchu fólií a nechte... více o Podmáslový koláč s jablky a vanilkovým krémem

45 minut
Žemlovka s jablkem a hruškou

Žemlovka s jablkem a hruškou

Vánočku nakrájejte na plátky široké asi 3 cm. Troubu předehřejte na 160 °C. Zapékací formu vymažte máslem. Jablko a hrušku zbavte jádřince a... více o Žemlovka s jablkem a hruškou

40 minut
Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou

Sticky toffee pudink aneb Datlový…

Datle nasekejte na kousky, dejte do mísy, přelijte horkým černým čajem a nechte asi 2-3 hodiny stát. Pak je rozmixujte v mixéru na pyré. Troubu si... více o Sticky toffee pudink aneb Datlový koláč s karamelovou omáčkou

30 minut
Čokoládová pěna s malinami

Čokoládová pěna s malinami

Začněte s pyré. Maliny a 2 lžíce cukru nasypte do kastrůlku, nad mírným plamenem zahřívejte a míchejte, až se maliny rozpadnou na pyré. Nechte trochu... více o Čokoládová pěna s malinami

50 minut
Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

Švestky zalijte brandy a nechte nasáknout. V pánvi rozehřejte olej a ze všech stran na něm osmažte dozlatova kuře, 10 minut. Kuře přesuňte na talíř a... více o Kuře ve smetanovo-hořčičné omáčce

90 minut
Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

Paštika z kuřecích jater podle…

Předehřejte troubu na 100 °C. Polovinu másla dejte do zapékací misky a dejte do trouby asi na 10 minut zvolna rozpustit, dokud se nezačne oddělovat.... více o Paštika z kuřecích jater podle Jamieho Olivera

70 minut
Čokoládový koláč s jablky

Čokoládový koláč s jablky

Troubu zapněte na 180 °C. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a rozčtvrťte. Máslo a čokoládu rozpusťte a promíchejte, nechte vychladnout na pokojovou... více o Čokoládový koláč s jablky

30 minut
Kachní paštika

Kachní paštika

Kachní maso pomelte v mlýnku na maso. Rozpalte pánev se sádlem, přidejte játra a 2 minuty je restujte. Přilijte brandy a nechte odpařit alkohol.... více o Kachní paštika

15 minut
Avokádové lanýže

Avokádové lanýže

Avokádo rozřízněte napůl, odstraňte pecku a vyjměte dužinu. Tu společně s ostatními ingrediencemi rozmixujte dohladka. Pokud by byla konzistence... více o Avokádové lanýže

40 minut
Vánoční pudingy se smetanou a fíky

Vánoční pudingy se smetanou a fíky

Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy. Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů... více o Vánoční pudingy se smetanou a fíky

40 minut
Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

Hovězí s prosciuttem a hořčicovou…

Krok 1: Obalte každý steak plátkem prosciutta. Rozehřjte si olej na vysokou teplotu. Steaky opepříme a opékáme z každé strany 3-4 minuty (nebo jak... více o Hovězí s prosciuttem a hořčicovou brandy omáčkou

40 minut
Steak Chateaubriand

Steak Chateaubriand

Název si steak vysloužil podle francouzského spisovatele Françoise-Reného Chateaubrianda, který jím odstartoval éru krvavých steaků. Brambory uvařte... více o Steak Chateaubriand

30 minut
Chorizo na víně - tapas

Chorizo na víně - tapas

Vidličkou několikrát napíchejte chorizo (klobásku), aby se vytvořily menší dírky. Vložte na pánev, zalijte vínem a přiveďte k varu. Pak ztlumte plamen... více o Chorizo na víně - tapas

40 minut
Makarony se žampiony

Makarony se žampiony

Cibuli s česnekem povaříme 5 minut v houbovém vývaru. Žampiony nakrájíme na plátky a opečeme na pánvi vytřené olejem. Okořeníme, zalijeme přecezeným... více o Makarony se žampiony

20 minut
Camembert s hruškami a ořechy

Camembert s hruškami a ořechy

Sýr rozkrojte napříč. Na másle zlehka osmažte nakrájenou hrušku, zakápněte brandy, přidejte nakrájený rozmarýn. Na spodní polovinu sýra rozložte... více o Camembert s hruškami a ořechy

90 minut
Terrine Campagnarde

Terrine Campagnarde

Předehřejte troubu na 200 °C V míse smíchejte sekanou, vejce, sůl, pepř, nakrájenou šalotku a na plátky nakrájený česnek (případně sušené nebo... více o Terrine Campagnarde

Kuře Lady Jane

Kuře Lady Jane

Kuřecí prsní řízky zakryjeme potravinovoou folií a naklepeme hladkou stranou paličky, aby byly ploché. Maso opékáme na velké pánvi na oleji na každé... více o Kuře Lady Jane

30 minut
Steak na pepři dle Karla Pinka

Steak na pepři dle Karla Pinka

Maso lehce klouby rukou naklepejte, z obou stran osolte, po obvodu svažte kuchyňskou nití a „otlačte“ v drceném pepři. Olej rozehřejte na těžké,... více o Steak na pepři dle Karla Pinka

60 minut
Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

Kuře očistěte, důkladně opláchněte a naporcujte na čtyři díly (samozřejmě bez křídel!). Lehce poprašte moukou a na hlubší pánvi v rozpáleném oleji... více o Kuře Marengo dle časopisu F.O.O.D.

20 minut
Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky

Jablečný pudink se šlehačkou a domácí…

V tomto lahodném dezertu nádherně vynikne chuťový kontrast přirozené kyselosti jablečné šťávy a ušlechtilé chuti čokoládových lanýžků z kvalitní hořké... více o Jablečný pudink se šlehačkou a domácí lanýžky

20 minut
Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

Tatarský biftek podle časopisu F.O.O…

Připravené maso rozemelte nebo uškrábejte a upravte přibližně do tvaru bochánku (v restauracích je často formují pomocí tvořítka) a rozdělte na talíře... více o Tatarský biftek podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky

Krémová polévka z potočních raků s…

Ráčky dobře očistěte kartáčkem a opláchněte ve studené vodě. Vývar přiveďte k varu, naházejte do něj raky a vařte asi 10 minut. Raky vyjměte a nechte... více o Krémová polévka z potočních raků s knedlíčky

Vepřová paštika v krustě

Vepřová paštika v krustě

Maso nakrájíme na malé kousky, vložíme do hrnce, zalijeme vínem a necháme vařit (přikryté, na mírném ohni) dokud nezměkne a veškerá tekutina se... více o Vepřová paštika v krustě

Džem - Letní směs

Džem - Letní směs

1. Ovoce promícháme, větší kousky překrojíme, čtvrtinu dáme stranou, zbytek nasypeme do kastrolu. 2. Ovoce v kastrolu zakapeme citrónem a rozmačkáme,... více o Džem - Letní směs

Mátový twist s brandy

Mátový twist s brandy

Do konvičky vhodíme 4 sáčky čaje, zalijeme je asi 400 ml vroucí vody a připravíme silný čaj. Pak sáčky vyjmeme, dolijeme čaj horkým mlékem a brandy.... více o Mátový twist s brandy

180 minut
Pečená krkovice na rozmarýnu

Pečená krkovice na rozmarýnu

Smíchejte olej, brandy, rozmarýn, oregano, bazalku, sůl a pepř. Vložte krkovici a přes noc marinujte (můžete i rovnou péct). Naložené maso vložte do... více o Pečená krkovice na rozmarýnu

Tradiční vánoční pudink

Tradiční vánoční pudink

Budete potřebovat 2 1,5 litrové máslem vymazané nádoby na vaření pudinku i s víkem, 2 pečlivě vydrhnuté mince, 2 ks pergamenového papíru - vystřihnuté... více o Tradiční vánoční pudink

Ardenský flambovaný Rumpsteak

Ardenský flambovaný Rumpsteak

Cibuli nakrájíme na tenké kroužky, steaky z obou stran opepříme (černým mletým pepřem), zatím nesolíme. Přichystáme si odměřenou šlehačku, Brandy a... více o Ardenský flambovaný Rumpsteak

Anglický vánoční pudink

Anglický vánoční pudink

Oříšky a mandle nasekáme nahrubo. Opražíme je nasucho za stálého obracení v pánvi, přesypeme do misky a necháme vychladnout. V kastrolu rozpustíme... více o Anglický vánoční pudink

Ďábelská roláda

Ďábelská roláda

Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni. Žloutky ze 4 vajec ušlehejte s cukrem do husté pěny a do ní vmíchejte rozpuštěnou čokoládu. Z bílků ušlehejte sníh... více o Ďábelská roláda

Ovocný likér II.

Ovocný likér II.

Rozpustíme cukr s vodou a přidáme omyté ovoce, přelijeme brandy, zavážeme kvůli vzduchu a necháme 14 dnů stát, pak přefiltrujeme.... více o Ovocný likér II.

Čokoládový likér

Čokoládový likér

Žloutky utřeme s pískovým a vanilinovým cukrem. Čokoládu rozlámeme do poloviny smetany nebo mléka a rozvaříme ji. Doplníme zbylou smetanou, přilijeme... více o Čokoládový likér

Vláčné čokoládové řezy

Vláčné čokoládové řezy

Troubu předehřejeme na 160 °C, formu cca 25 cm vyložíme papírem na pečení. Sušené švestky rozmixujeme na pyré, je-li třeba přidáme 1 lžíci horké vody,... více o Vláčné čokoládové řezy

Čokoládové semifreddo

Čokoládové semifreddo

Formu na chlebíček o objemu 1,5 l vyložíme dvěma dlouhými proužky alobalu tak, aby přečnívaly, v rendlíku zahřejeme 185 ml smetany, v misce smícháme... více o Čokoládové semifreddo

Flambované hrušky s pomerančem

Flambované hrušky s pomerančem

Hrušky oloupeme, nakrájíme na čtvrtky a odstraníme jádřince. Čtvrtky hrušek poté nakrájíme na plátky a zakapeme citronovou šťávou, aby nezhnědly.... více o Flambované hrušky s pomerančem

Caipirissima

Caipirissima

Citron nakrájíme na dílky, posypeme několika lžičkami cukru a promačkáme. Poté přelijeme bílým rumem a brandy. Podáváme s ledovou tříští.... více o Caipirissima

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové kostky v karamelu

Vepřové maso nakrájíme na stejné kostky, velké asi jako na guláš. Vezmeme kastrol se silnějším dnem a dáme do něj olivový olej, který lehce rozpálíme... více o Vepřové kostky v karamelu

Jahodový salát s krevetami

Jahodový salát s krevetami

Salát natrháme, jahody rozpůlíme a společně s krevetami jemně promícháme. Majonézu smícháme s kečupem a brandy, ochutíme pepřem, solí a cukrem.... více o Jahodový salát s krevetami

Buche de Noël

Buche de Noël

Vejce našleháme a pomalu zamícháme krystalový cukr, až se rozpustí. Přisypeme prášek do pečiva, kakao a maizenu. Těsto nalejeme na plech vymazaný... více o Buche de Noël

Ryba to bohužel není

Ryba to bohužel není

Maso naložíme s 25-30 ml brandy, soli a pepře - nejméně na 4 hodiny do lednice. Poté dáme do pekáčku, zalejeme 1/2 hrnku vody a dáme zapéct na 20-25... více o Ryba to bohužel není

Kandované brambory jako příloha

Kandované brambory jako příloha

Brambory oloupeme (ranné brambory jen dobře umyjeme) a nakrájíme na plátky asi 7-10 mm silné. Povaříme je 10 minut v osolené vodě a scedíme. V hlubší... více o Kandované brambory jako příloha

Pečený bažant na mandarinkách

Pečený bažant na mandarinkách

Z jedné dobře omyté mandarinky ostrouháme kůru a společně s drceným hřebíčkem, trochou soli a malým kouskem másla vše dobře promícháme. Část směsi... více o Pečený bažant na mandarinkách

Kachní paštika

Kachní paštika

Játra vaříme 20 minut ve, vodě, uvařená vyjmeme z vody a necháme v ledničce pořádně vychladnout. Vychlazená játra posekáme na jemno, dáme do mixéru,... více o Kachní paštika

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Do soudku s víkem dáme ořechy, rozkrájené na čtvrtiny, nalijeme víno, přidáme cukr, oříšek a vanilku. Dobře uzavřeme a uložíme na tmavé místo při... více o Vin de noix (víno ze zelených ořechů)

Alkoholik kuře aneb Marengo

Alkoholik kuře aneb Marengo

Kuře rozsekneme na 4 díly a opečeme na veliké hluboké pánvi na rozehřátém másle dozlatova. Přidáme na silná kolečka nakrájenou cibuli, pokrájený... více o Alkoholik kuře aneb Marengo

15 minut
Likér čtyř vůní

Likér čtyř vůní

Do velké skleněné nádoby nalijte alkohol, přidejte všechny přísady a přikryjte. Nádobu postavte na okno vystavené slunci a nechte 1 měsíc louhovat.... více o Likér čtyř vůní

Pohár lásky

Pohár lásky

Citron oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka. Do nádob dejte meduňku, brutnák, citronovou kůru, kolečka citronu a cukr. Přidejte vodu, víno a brandy... více o Pohár lásky

Sýrové koule na 3 způsoby

Sýrové koule na 3 způsoby

Základní: dobře, nejlépe v mixéru, smíchat všechny ingredience a rozdělit na 3 stejné díly 1. varianta: do jednoho základního dílu vmíchat čedar a... více o Sýrové koule na 3 způsoby

120 minut
Kachna na broskvích

Kachna na broskvích

V pekáčku zpěňte na tuku nakrájenou mrkev, celer, cibuli, přidejte kachnu, opečte, posypte kari kořením, osolte, opepřete, podlijte bílím vínem a... více o Kachna na broskvích

Salát s nudličkami z krůtích prsou

Salát s nudličkami z krůtích prsou

Salát omyjeme, natrháme na menší kousky. Plátky žampionů pokapeme citrónovou šťávou a krátce osmahneme. Vejce rozpůlíme, žloutky prolisujeme,... více o Salát s nudličkami z krůtích prsou

  • 1
  • 2
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Šťavnaté masové koule s parmazánem a rajčaty

Šťavnaté masové koule s parmazánem a…

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

33
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
32
Míša řezy
Míša řezy
23
Medové řezy ze 4 placek
Medové řezy ze 4 placek
22
Vepřové výpečky se zelím
Vepřové výpečky se zelím
17
Fazole s klobásou
Fazole s klobásou

Zajímavé články

Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi nejkrásnějšími
Dorty ke Dni matek: Nechte se inspirovat těmi…
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se za nimi skrývá?
Kvíz: Legrační názvy jídel. Jestlipak víte, co se…
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou superpotravinu po celý rok
Recept na nakládané ředkvičky. Užijte si křupavou…
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
AHA.cz Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Životní změna u Leoše Mareše: Končí!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

Pepa a Radko v Blesk Poslední výzvě: 'Vypadnutí byla rána z milosti,' říká Pepa. Jak se s vyřazením popasoval Radko?

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Květnový úplněk ve Štíru zacílí na oblast vztahů, sexu a emocí. Nezadaní se mají na co těšit!

Nedávno navštívené recepty:

Pekingské maso Šlehačková buchta Domácí vepřová paštika
Šumavská topinka Chilli con carne IV. Hnětynky
Černá buchta Koleno v alobalu na grilu Vajíčkový salát se salámem
Lučinovo-nivová pomazánka Tažený štrůdl (závin) Jahodovo-banánové muffiny

Další doporučené ingredience:

Bramborové noky Bramborové šišky Bramborové těsto Bramborové vlnky Bramborový knedlík
Bramborový salát Brambory Brambory moučné Brambory nové Brambůrky (chipsy)
Bránice Bratislava Bratwurst Brie - sýr Brněnka
Brokolice Broskve Broskvová marmeláda Broskvový čaj Broskvový kompot
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Brandy
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact