Brambory oloupejte, najemno nastrouhejte a vyždímejte z nich přebytečnou vodu. V míse utřete žloutky s máslem, přidejte brambory, smetanu a na závěr... více o Bramborové vdolky se skořicí
Brambory uvařte ve slupce, poté oloupejte a rozmačkejte. Vložte je do robotu, přidejte sůl, zakysanou smetanu, žloutky a umíchejte. Z bílků vyšlehejte... více o Smetanovobramborová paštika
Oškrábeme brambory a dáme je do hrnce s osolenou vodou a dáme vařit. Nachystáme si řízky, vejce, mouku a strouhanku. Řízky obalíme takto: Vejce, Mouka... více o Kuřecí řízek s brambory
Očištěnou rybu osolte, opepřete, posypte kmínem a osmažte na přepuštěném másle z obou stran dozlatova. Ke konci posypejte celým kmínem. Podávejte s... více o Okoun na másle a kmínu
Do hrnce si dáme olej a necháme ho rozpálit. Potom přidámé nakrájenou cibuli, pórek, mrkev, nakrájené brambory na kostičky, hrách, čočku, fazole (bílé... více o polévka "co dům dá"
Na rozpuštěném sádle osmažíme jemně pokrájenou cibuli se slaninou dosklovata. Ke konci také přidáme osmažit i na kolečka pokrájenou čabajku. Zaprášíme... více o Kyselica (zelňačka) s čabajkou
Fazole den předem namočte, pak je propláchněte a uvařte doměkka. Sceďte. Do krémové konzistence rozmixujte s tahini, drceným česnekem, petrželkou,... více o Filet mignon a fazolový humus
Hrášek a nakrájený celer povařte 4 minuty ve vodě, malé kostky brambor uvařte do poloměkka. Nasekanou cibuli nechte zesklovatět na rozehřátém oleji.... více o Hrášková Frittata
Brambory si nakrajíme na měsíčky. V míse promícháme se solí a olejem. Vysypeme na pečící papír a pečeme dozlatova. Podáváme se zeleninou jako přílohu... více o Jednoduché pečené brambory
Bulgur uvařte podle návodu a nechte vychladnout. Nastrouhejte bramboru a řepu, spařte špenát. Vše důkladně promíchejte. Zahustěte moukou, osolte,... více o Bulgurové placky s červenou řepou
Den předem namočte do vody fazole. V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut. Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,... více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut.... více o Hrušková bryja s plackami
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous... více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až... více o Kotlety plněné kysaným zelím
Dršťky nakrájejte na proužky o velikosti přibližně 2 x 5 cm, ochuťte kmínem, tymiánem, majoránkou, solí a pepřem. V misce smíchejte vejce s pivem,... více o Obalované dršťky
Brambory a pastinák očistěte a nakrájejte na kostičky. Uvařte v osolené vodě do poloměkka a sceďte. V hrnci rozpusťte máslo a zpěňte na něm krupici.... více o Pórková polévka se slaninou I.
Maso zalijte vodou, přidejte koření, přiveďte k varu, snižte teplotu a zvolna vařte. Lžící průběžně sbírejte pěnu. Po 30 minutách přidejte na kostičky... více o Ukrajinský boršč
Maso zalijte asi 2,5 l vody. Přidejte jednu očištěnou mrkev, celer, petržel, částečně nakrojenou celou cibuli, koření a lžičku soli. Přiveďte k varu.... více o Česnečka s hovězím
1, Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kolečka, stejně tak i rajče, papriku si nakrájíme na kostičky a cibuli na tenké proužky, pokud chceme,... více o brambory v alobalu se zakysanou smetanou
Kapustu nakrájejte na větší kousky. Propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Šalotku nasekejte najemno, nadrťte stroužek česneku, část slaniny... více o Dušená kapusta se slaninou
Do mouky zapracujte vejce, nakrájené studené máslo a vinný ocet. Rychle vypracujte těsto a ve fólii uložte do chladu. Oloupané brambory nakrájejte na... více o Sýrový páj
Brambory rozčtvrťte a uvařte v osolené vodě. Slijte a nechte okapat. Sýr nastrouhejte najemno a promíchejte s ořechy. Troubu rozehřejte na 220 °C.... více o Brambory v krustě s ořechy
Brambory nakrájejte a uvařte. Na oleji nechte zesklovatět 1 cibuli nakrájenou na kolečka a 2 rozpůlené cibule, přisypte brambory a žampiony (větší... více o Brambory s volským okem
Kuřecí čtvrtky opláchneme, protřeme solí a větší částí drceného nebo utřeného česneku. Cibuli nakrájíme na kostičky a zpěníme na másle. Přidáme maso a... více o Bretaňské kuře
Na tuku osmahneme cibulku do řůžova. Přidáme na kostky nakrájenou kořenovou zeleninu (celer a mrkev), zlehka orestujeme a zalijeme vodou, přidáme sůl... více o Celerová polévka z Bezděkova
Brambory oškrábejte, uvařte v osolené vodě. Slijte, nechte chvilku odpařit a prolisujte. Cibuli, petrželku a pažitku nakrájejte najemno. Vychladlé... více o Erdäpfelkas
Brambory uvařte ve slupce, nechte je vychladnout, oloupejte a nakrájejte na menší kostičky. Vsypte nadrobno nakrájený řapíkatý celer a okurky.... více o Bramborový salát nakyselo
Brambory uvařte ve slupce, nechte vychladnout, oloupejte a nakrájejte. Na pánvi nasucho orestujte nadrobno nakrájenou slaninu. K bramborům přidejte... více o Bramborový salát se slaninou a špenátem
Krůtí maso smíchejte s vepřovým. Jablka oloupejte a zbavte jádřinců, jedno nastrouhejte a přidejte do masové směsi. Druhé jablko nakrájejte na drobné... více o Karbanátky z krůtího masa se skořicí
V širokém kastrolu zahřejte olej. Vsypte nasekanou cibuli, řapíkatý celer a orestujte. Přidejte na kousky nakrájené hovězí. Osolte a opeřete, maso ze... více o Hovězí dušené ve víně s čokoládou
Hlavy a odřezky pstruhů i s kořením zalijte 1 litrem vody a 15 minut povařte. Na másle orestujte nasekanou cibuli a nakrájenou kořenovou zeleninu, pak... více o Polévka ze pstruha
Brambory oloupejte a uvařte doměkka. Vinnou klobásu stočte do šneků po 100 gramech, propíchněte skrze špejlí tak, aby zůstala pohromadě. Obalte v... více o Vinná klobása v těstíčku
Brambory oškrábejte, nakrájejte na kousky a uvařte doměkka v osolené vodě. Sceďte a rozšťouchejte na kaši. Nechte vychladnout. Lososa očistěte a... více o Lososové krokety s kokosem
Troubu zahřejte na 180 °C. Brambory oškrábejte a nakrájejte na velmi tenké plátky. Smetanu svařte s prolisovaným česnekem a dochuťte solí a muškátovým... více o Gratinované brambory s hořčicí
Slaninu nakrájejte na kostičky a spolu s nadrobno nasekanou šalotkou orestujte. Vmíchejte jarní cibulku a nechte vychladnout. Promíchejte s mletým... více o Králičí karbanátky s bramborovou kaší
Syrové brambory oškrábeme, omyjeme a nastrouháme. Vodu částečně slijeme. Strouhané brambory ochutíme solí a pepřem. Přidáme vejce, majoránku, podle... více o Bramboráky pro děti
Brambory oloupejte a nastrouhejte nahrubo, vymačkejte přebytečnou vodu. Přidejte vejce, mléko, mouku, majoránku, kmín, přepasírovaný česnek a na... více o Žampionové bramboráčky
Troubu rozehřejte na 200 °C. Očištěné brambory uvařte ve slupce, musí zůstat pevné. Oblanšírujte kapustu - vsypejte ji do vroucí vody a po 3 minutách... více o Zapečené brambory s uzeným
Brambory grenaille uvaříme a nakrájíme na větší kousky, přidáme nakrájený kopr najemno, salátovou okurku rozpůlíme, vyndáme vnitřek, nakrájíme na půl... více o Mistrovský bramborový salát
Zapékací plech vymažeme slabě sádlem nebo máslem. Poklademe plátky cibule a pórku. Maso naklepeme, osolíme, okořeníme dle vlastní chuti, prudce... více o Zapečené brambory s kuřecím masem a červenou řepou
Na sádle Brick opečeme cibulku. Přidáme dvě lžíce sladké papriky a drcený česnek. Důkladně promícháme. Přidáme 1/2 kg na kostičky nakrájeného hovězího... více o Broumovský guláš
Maso naklepeme z obou stran ho osolíme a opepříme. Na pokud možno teflonové pánvi zr ychla necháme z obou stran zatáhnout maso. Na maso přiložíme... více o Vepřové po francouzsku
Polovinu brambor uvařte a nechte zchladnout. Zbylou polovinu syrových brambor oškrábejte, nastrouhejte najemno, osolte a vymačkejte z nich vodu.... více o Bramborové drbáky
Na sádle orestujte nakrájenou cibuli. Přidejte nakrouhané zelí, kmín, ocet, cukr, červené víno, rozinky a osolte, 2 minuty restujte a pak zalijte... více o Červené zelí s jablky
Na másle osmažíme dorůžova nastrouhaný celer s mrkví. Pak přidáme čerstvé očištěné pokrájené houby a dále smažíme do jejich změknutí. Poté přidáme... více o Bramboračka - houbovačka
Do olejem vymazané zapékací mísy nasypeme pokrájenou cibuli a část pokrájených hub. Na ty pak položíme dvě porce naklepaného, osoleného a opepřeného... více o Houbové plátky na smetaně
Brambory důkladně omyjeme a každou zvlášť zabalíme do alobalu. Naskládáme na mřížku trouby a pečeme 45min. Do upečeného bramboru lehce bouchneme pěstí... více o Brambory pečené v alobalu s dresinkem
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nastrouháme nadrobno. Přidáme vejce a mouku, vypracujeme těsto - nemělo by se lepit na... více o Bramborové špalíčky
Na másle s olejem si osmažíme dorůžova hrubě nastrouhaný celer s mrkví. Osmaženou zeleninu následně posypeme moukou, přidáme nastrouhaný česnek a za... více o Květáková bramboračka
Pokrájenou cibuli a slaninu (150-200 gramů) osmažíme společně na trošce oleje. Pak přidáme jen krátce osmažit nastrouhaný česnek a papriku, promícháme... více o Anglická gulášová polévka