• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Velikonoce
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bobkový list

Bobkový list

Podobné ingredience

  • Čajové lístky
  • Černý rybíz - listy
  • Kapustové listy
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

30 minut
Hodolanská omáčka II.

Hodolanská omáčka II.

Dáme vařit na kostky nakrájené brambory v malém množství osolené vody, přidáme koření. Před změknutím přidáme okurky nakrájené na drobno a nakrájený... více o Hodolanská omáčka II.

Treska na zelenině

Treska na zelenině

Porce tresky osolíme, obalíme v mouce a na oleji osmažíme dorůžova. Vyjmeme a na vzniklé šťávě podusíme nadrobno nakrájenou zeleninu, přidáme... více o Treska na zelenině

Sarma

Sarma

Masovou směsí (mleté maso, polouvařená rýže, vejce, paprika, sůl) naplníme spařené zelné listy. Zbytek hlávky nakrájíme do vysokého hrnce, přidáme... více o Sarma

Burgundský kotlík

Burgundský kotlík

Hovězí maso pokrájíme na malé kostky, mrkev na kolečka a cibuli nahrubo a vše osmahneme na másle. Potom podlijeme vínem, přidáme sůl, pepř, bobkový... více o Burgundský kotlík

Voňavé knedlíky

Voňavé knedlíky

Na sádle dozlatova opečeme slaninu, cibuli a veku vše pokrájené na kostičky. Tento základ necháme trochu vychladnout, přelijeme ho do mísy a přidáme... více o Voňavé knedlíky

Guláš ze srnčího masa

Guláš ze srnčího masa

Na roztavené slanině osmahneme nahrubo nakrájenou cibuli a zeleninu. Pak přidáme nakrájený česnek a na kostky nakrájené maso. Osolené a opepřené... více o Guláš ze srnčího masa

Kuře po arabsku (Saúdská  Arábie)

Kuře po arabsku (Saúdská Arábie)

Na dno pekáče poklademe plátky syrových brambor, vrstvu mražené zeleniny, posypeme arabským kořením a dáme vrstvu masa. Vrstvy opakujeme. Navrch dáme... více o Kuře po arabsku (Saúdská Arábie)

Rajská polévka s ovesnými vločkami

Rajská polévka s ovesnými vločkami

Na másle osmahneme drobně nasekanou cibuli, vmícháme mouku a krátce osmahneme. Zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř a bobkový list, vaříme asi 15 minut.... více o Rajská polévka s ovesnými vločkami

Uherský paprikáš

Uherský paprikáš

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli nakrájíme, osmažíme na oleji do zlatova a přidáme mletou papriku, nakrájené brambory, bobkový list,... více o Uherský paprikáš

Čočková zelňačka

Čočková zelňačka

Nejdříve spaříme houby a přidáme k předem namočené čočce spolu s trochou kminu a bobkovým listem a vše uvaříme do poloměkka. Dále přidáme zelí a... více o Čočková zelňačka

Slepice na čínský způsob

Slepice na čínský způsob

Marináda: Do misky dáme olej, žloutek, sojovou a worchestrovou omáčku, sůl, koření a promícháme. Očištěnou slepici vložíme do osolené vody, přidáme... více o Slepice na čínský způsob

Růžičková kapusta na kari

Růžičková kapusta na kari

Růžičkovou kapustu očistíme a odstraníme uvadlé listy. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji osmažíme dozlatova nadrobno nakrájenou... více o Růžičková kapusta na kari

Těftěly v rajčatové omáčce

Těftěly v rajčatové omáčce

Žemle nakrájíme na plátky, zvlhčíme mlékem a necháme prosáknout. Rozmělníme je, promícháme s mletým masem, drobně nakrájenou cibulí, osolíme a... více o Těftěly v rajčatové omáčce

Boršč bez masa

Boršč bez masa

Pokrájené zelí a brambory vaříme 15 minut ve vývaru. Červenou řepu dusíme na sádle s octem cukrem a protlakem. Zvlášť zpěníme na másle nakrájenou... více o Boršč bez masa

Vepřová játra na smetaně

Vepřová játra na smetaně

Odblaněná a očištěná játra nakrájíme na kostky, cibuli nakrájenou na drobno společně s očištěnou zeleninou nakrájenou na jemném struhadle a se... více o Vepřová játra na smetaně

Kovbojské fazole na slanině

Kovbojské fazole na slanině

Přebrané, omyté a namočené fazole uvaříme s nadrobno nakrájenou cibulí, česnekem a bobkovým listem ve vodě v níž se namáčely, v závěru vaření osolíme.... více o Kovbojské fazole na slanině

45 minut
Omáčka z rajčat a zeleniny

Omáčka z rajčat a zeleniny

Nastrouhanou zeleninu a na hrubo nakrájenou cibuli osmažíme dozlatova na tuku. Přidáme hladkou mouku, osmažíme a přimícháme protlak nebo rajčata.... více o Omáčka z rajčat a zeleniny

60 minut
Falešná svíčková omáčka

Falešná svíčková omáčka

Mrkev, petržel a celer nastrouháme na hrubém struhadle, cibuli nakrájíme na kostičky. Zeleninu podusíme na másle, přidáme cibuli, osmahneme dorůžova,... více o Falešná svíčková omáčka

Andaluská Paella

Andaluská Paella

Do rendlíku dáme olej, nakrájenou cibulku a česnek, přidáme bobkový list, hřebíček a pak na kousky pokrájené kuře, pokrájenou slaninu, šunku a klobásu... více o Andaluská Paella

Nakládané ryby na kyselo

Nakládané ryby na kyselo

Dokonale očištěné ryby naporcujeme (kapří ocasy 1 porci ještě rozkrojíme podélně na dvě půlky, jiné ryby bez hlavy rozpůlíme podélně podle páteře a... více o Nakládané ryby na kyselo

Zelňačka červená

Zelňačka červená

brambry uvaříme zvlášť Dáme vařit zelí s kořením až je měkké přidáme klobásky nakrájené, 1 kostku masoxu, uděláme na tuku cibulku do sklovata a... více o Zelňačka červená

Polévka Solferino

Polévka Solferino

Cibuli jemně nasekáme a slabě osmažíme tak, aby zůstala bílá. Přidáme uvařené, oloupané a jemně nakrájené brambory, dušenou rýži, rozetřený kousek... více o Polévka Solferino

Polská omáčka

Polská omáčka

Zeleninu a cibuli orestujeme na tuku do zlatova, přidáme divoké koření, citron nakrájený na plátky (bez kůry), zastříkneme octem a podlijeme vodou. Do... více o Polská omáčka

20 minut
Matjesy z cukety

Matjesy z cukety

Cuketu oloupeme, zbavíme jader, nastrouháme na jemné plátky (struhadlo), nakrájíme nadrobno cibuli, přidáme koření, olej, ocet, smícháme a necháme... více o Matjesy z cukety

Kuře na divoko II.

Kuře na divoko II.

Očištěné kuře rozdělíme na porce, osolíme, opepříme a vložíme do pekáčku. Přidáme nadrobno nakrájenou slaninu a cibuli, okořeníme veškerým kořením,... více o Kuře na divoko II.

120 minut
Pepřové ragú

Pepřové ragú

Na tuku zpěníme cibuli, přidáme na kostky nakrájené maso a zprudka opečeme. Pak zalijeme vodou, přidáme sůl, pepř, koření a citron a dusíme pod... více o Pepřové ragú

nakladany hermelin VII.

nakladany hermelin VII.

· Re: Hermelín 27.2.2002 18:45:00, Vlasta Vencová -------------------------------------------------------------------------------- Nakládaný Hermelín ... více o nakladany hermelin VII.

Krakonošův guláš

Krakonošův guláš

Na másle osmahneme pokrájené maso a poté ho vyjmeme. Na výpeku orestujeme nakrájenou cibuli a pórek, vmícháme mletou papriku, rajský protlak, utřený... více o Krakonošův guláš

Jambalaya

Jambalaya

1. Na oleji pripravime kureci prsa a parky -dohneda. Pridame sunku a varime asi o 5 minut dele 2. Pridame cibuly, celer,rajcata, cesnek, vyvar a... více o Jambalaya

Kuřeč ala tetřev

Kuřeč ala tetřev

Pracovní postup: Z vína, vody, octa a koření svaříme lák. Kuře naporcujeme, osolíme, opepříme, naložíme do vychladlého láku a necháme do druhého dne.... více o Kuřeč ala tetřev

150 minut
Dušené hovězí na červeném víně

Dušené hovězí na červeném víně

Orestujeme maso do hněda. Česnek, cibuli, mrkev, skořici, pomerančovou kůru a bobkový list smažíme až je cibule mekká, ale ne hnědá. Přidáme maso,... více o Dušené hovězí na červeném víně

Kuře na tymiánu III.

Kuře na tymiánu III.

Kuře rozdělíme na porce, osolíme, vložíme do porcelánové mísy a posypeme tymiánem. V kastrolku smícháme suroviny na marinádu a svaříme. Do vychladlé... více o Kuře na tymiánu III.

salát ze slanečků

salát ze slanečků

Smíchat vše dohromady,nechat 2-3 dny v lednici uležet a během té doby ryby hlídat.,aby je nikdo neužíral.... více o salát ze slanečků

tagarica

tagarica

Maso a zeleninu nakrájíme na kostky. Na oleji orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme sůl, mletou papriku a maso. Dusíme. Zvlášť podusíme také zeleninu,... více o tagarica

Rajská omáčka tak trochu jinak

Rajská omáčka tak trochu jinak

Do horkého vývaru dáme bobkový list,3 kuličky nového koření,trochu soli a hnědý cukr.Povaříme asi 10 minut.Potom v 1 dcl vody rozmícháme 3lžíce ovesné... více o Rajská omáčka tak trochu jinak

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Jazyky očistíme a uvaříme s cibulí a kořením doměkka. Na oleji zpěníme mouku a rozmícháme s bujónem na hladkou jíšku, dochutíme solí, pepřem,... více o Uzený jazyk s křenovou omáčkou

Mexická polévka z mletého masa SOLO

Mexická polévka z mletého masa SOLO

Mleté maso orestujeme na oleji společně s česnekem a pokrájenou cibulí, potom přidáme mrkev. Když je vše měkké, zalijeme litrem vody, přidáme brambory... více o Mexická polévka z mletého masa SOLO

Kančí špíz

Kančí špíz

Maso nakrájíme na menší kousky a jemně naklepeme rukou, okořeníme tymiánem, jalovcem a bobkovým listem, opepříme, zakápneme worchestrem a zalejeme... více o Kančí špíz

aspik - základní recept

aspik - základní recept

Aspik: Sůl rozpustíme ve vodě, přidáme koření, nakrájenou cibuli, cukr, ocet a vše povaříme. Roztok vychladíme asi na 60°C a rozpustíme v něm želatinu... více o aspik - základní recept

90 minut
králičí paštika

králičí paštika

Králičí maso vykostíme, odblaníme a nakrájíme na proužky. Očistíme a omyjeme mrkve, cibuli oloupeme a obojí nakrájíme na tenká kolečka. Králičí maso... více o králičí paštika

Kyselka

Kyselka

Čerstvé na kostky nakrájené houby dáme vařit do osolené vody. Sušené předem namočené houby dáme vařit do osolené vody. Přidáme kmín a oloupané, na... více o Kyselka

45 minut
Svíčková omáčka

Svíčková omáčka

Cibulku nakrájíš na kostičky, osmahneš, přidáš zeleninu rovněž nakrájenou, koření a sůl, můžeš i trochu cukru. Osmahneš a podliješ horkou vodou, dusíš... více o Svíčková omáčka

60 minut
Vanocni rybi polevka II.

Vanocni rybi polevka II.

Z hlav vyjmeme žábry a dáme vařit do osolené vody s bobkovým listem a pokrájenou cibulí. Po uvaření vývar scedíme a hlavy obereme. Na rozehřátém másle... více o Vanocni rybi polevka II.

150 minut
Svíčková na smetaně III.

Svíčková na smetaně III.

Pokrájíme kořenovou zeleninu, vložíme ji na rozpuštěný tuk, osmažíme a přidáme najemno nakrájenou cibuli. Omyté a osušené maso protáhneme proužky... více o Svíčková na smetaně III.

120 minut
Boršč III.

Boršč III.

Jde poměrně o dost pracné jídlo, ale má tu výhodu, že pokud něco zbyde, je chutné i druhý den (rozpočet je pro 6 osob). Používá se nejen jako polévka,... více o Boršč III.

60 minut
Čočka nakyselo

Čočka nakyselo

Přes noc namočenou čočku uvaříme úplně doměkka s bobkovým listem, až nabude podoby husté polévky. Přidáme zázvor, citronovou š»ávu a cukr a ještě... více o Čočka nakyselo

60 minut
Vánoční rybí polévka

Vánoční rybí polévka

Do 1l vody vložíme rybí odřezky a koření,osolíme a uvaříme doměkka. Scedíme a rybí maso obereme. Cibuli nakrájíme nadrobno, osmahneme ji na másle a... více o Vánoční rybí polévka

Vepřové plátky na zelenině II.

Vepřové plátky na zelenině II.

Maso nakrájíme na plátky, opečeme na slanině s cibulkou a mírně podlijeme vodou. Přidáme na kolečka nakrájenou mrkev s petrželí, koření, podle chuti... více o Vepřové plátky na zelenině II.

BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

Očištěná bažantí prsíčka prošpikujeme dvěma třetinami nakrájené slaniny. Její zbytek nakrájíme na kostičky, přidáme k rozpuštěnému máslu, počkáme, až... více o BAŽANTÍ PRSÍČKA S JEŘABINAMI

Pravý ukrajinský boršč

Pravý ukrajinský boršč

Vkládáme zeleninu postupně podle jejich tvrdosti. V hrnci by mělo být tak 3/4 vývaru, aby se vešly všechny zbývající věci. Do studené vody vložíme na... více o Pravý ukrajinský boršč

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • Další stránka

Doporučujeme

20 minut
Kuřecí piccata

Kuřecí piccata

20 minut
Chřestový salát s vejcem

Chřestový salát s vejcem

20 minut
Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Bylinkové kuře v marinádě chermoula

Poslední sledované recepty

81
Žloutkové řezy jako vánek
Žloutkové řezy jako vánek
75
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
62
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…
50
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
44
Jednoduchá škvarková pomazánka
Jednoduchá škvarková…

Zajímavé články

Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou barvou i chutí
Zelená je dobrá! Mechové muffiny vás okouzlí svou…
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i zeleniny!
Špízy: Recept na ty nejlepší, plné masa i…
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo rizoto
Chřest pomáhá při hubnutí: Zkuste polévku nebo…
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a bez vaření
Sirup ze smrkových výhonků ze tří ingrediencí a…
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou většina z nás jí špatně. Víme, jak na ně!
Sardinky v konzervě: Superpotravina, kterou…
AHA.cz Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Útok u soudu s Hanychovou: Soukup překročil všechny meze

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Tato bunda je ideální na přechodné období: Oblíbila si ji i první dáma! Kde ji už nyní koupíte?

Blesk pro ženy Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Zemřel Jiří Bartoška (†78): Tohle byly jeho životní i filmové role

Ženy.cz Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Orgasmus v přímém přenosu! Takhle vypadá vaše vagína zevnitř

Blesk.cz Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

Kolega Slováčkové (†29) z Ordinace Jašków o její smrti: Nečekal jsem, že to bude tak rychle!

SportRevue.cz FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

FOTO, VIDEO: To musíte vidět! Fanynka Zlatana Ibrahimoviče v akci

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Odbornice na čísla vědomí má jasno: Den, kdy jste se narodili, o vás řekne vše!

Nedávno navštívené recepty:

Řecký gyros Lahůdková sekaná Salamandr
Kakaovník Cuba libre Tortilly zapečené se sýrem
Gyros s tzatziky Vepřová panenka se žampiony-minutka Nivová pomazánka s mozzarelou
Jahodové řezy se zakysanou smetanou Bageta se sýry - zapečená Nepečené Cake Pops

Další doporučené ingredience:

Bílý rum Bílý sýr Bílý vermut Bílý vinný ocet Bio atlantské koření
Bio sušená syrovátka Biokys Blaťácké zlato Blendea Bluma
Boloňská omáčka Bonbony Bonpari Boquet garni Borové šišky
Borůvková marmeláda Borůvkový džem Borůvkový kompot Borůvky Bounty
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bobkový list
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact