• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bílé víno

Bílé víno

Podobné ingredience

  • Bavorské bílé klobásy
  • Bílé Aceto balsamico
  • Bílé pečivo
 

Recepty vytvořené za použití této ingredience

Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Cassoulet III.- rychlejší a skoro…

Namočené fazole uvařit do měkka. Na sádle osmažit cibulku, slaninu a maso, vše na kostičky, osolit, okořenit, péci, příp. trochu podlévat. Když je... více o Cassoulet III.- rychlejší a skoro pravý

Myslivecká roláda

Myslivecká roláda

Plát vepřového a hovězího naklepeme, osolíme a opepříme. Hovězí potřeme hořčicí, položíme na něj vepřové a pokryjeme plátky slaniny. Svineme do závinu... více o Myslivecká roláda

Gutovka - tutovka

Gutovka - tutovka

Lososa očistíme a okořeníme ho mořskou vílou teda solí, kořením dle vlastního výběru (romarýn, grilovací koření, gyros koření). Lososa zprudka... více o Gutovka - tutovka

Vínové kroužky

Vínové kroužky

Vypracujeme těsto, dáme na 1 hodinu odpočinout do ledničky. Vyválíme plát silný asi 3 mm a vykrajujeme kroužky, upečeme, ještě horké obalujeme v cukru... více o Vínové kroužky

Farské kotlety

Farské kotlety

Oloupanou cibuli nakrájím na kolečka (čím více, tím lépe). Položím do vymazaného pekáče. Oloupané brambory nakrájím také na kolečka, přidám do pekáče,... více o Farské kotlety

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky na víně

Kuřecí plátky, nejlépe stehenní, protože jsou šťavnaté, osolím, opepřím a posypu nějakým oblíbeným kořením, já používám nejraději Happygril od Avokáda... více o Kuřecí plátky na víně

Pepřová omáčka

Pepřová omáčka

Víno smíchat s cukrem a svařit( v mikrovlnce). Do vařícího vína nasypat pepř a nechat vychladnout. Pak vmíchat do jogurtu s ostatním kořeníma nechat 1... více o Pepřová omáčka

Svíčka - zabijačková pečeně

Svíčka - zabijačková pečeně

Do mletého masa přidáme vejce, víno, sůl, pepř, strouhanou citrónovou kůru a polovinu utřeného česneku. Vše smícháme, vytvarujeme obdélník, doprostřed... více o Svíčka - zabijačková pečeně

Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou

Francouzská cibulačka se zapečenou…

Oloupanou cibuli přepůlíme a nakrájíme podélně na tenké plákty. Ty restujeme v rozpáleném oleji asi 2 minuty, poté přihodíme bylinky a restujeme ještě... více o Francouzská cibulačka se zapečenou bagetou

Moravský králík

Moravský králík

Králíka naporcujeme a dáme na plech. Ostatní přísady spolu smícháme a vlijeme na králíka. Přiklopíme a necháme 1-2 dny uležet. Pak plech dáme do... více o Moravský králík

Telecí fazole

Telecí fazole

Maso rozklepat na tenké plátky, nakrájet na proužky cca 3x7 cm, opepřit, osolit a zprudka osmažit na cibulce. Přidat nakrájená rajčata, papriky na... více o Telecí fazole

50 minut
Francouzské škvarky Rillons

Francouzské škvarky Rillons

Prý je to recept francouzských pastevců. Nevím, ale je chutný. Nakrájíme bůček na větší kostky, opepříme a osolíme. Dáme do misky a zatížíme poklicí,... více o Francouzské škvarky Rillons

Bůček pro správné chlapy

Bůček pro správné chlapy

Česnek utřeme se solí, přidáme zázvor, chilli a olej. Oloupanou hrušku rozmixujeme, přidáme sojovku a česnekovou směs. Nalejeme víno, přidáme cukr a... více o Bůček pro správné chlapy

Čínský kuřecí salát

Čínský kuřecí salát

Nálev - suroviny smícháme dohromady a přidáme červený olej (osmahneme 2 lžíce oleje s trochou pálivé papriky). Nálev promícháme s masem, přidáme... více o Čínský kuřecí salát

Obalovaná polenta s kuřecím a houbami

Obalovaná polenta s kuřecím a houbami

Kousky masa zasmažíme do růžova, přidáme nakrájenou cibuli a houby. Po 5 minutách přidáme koření a přilejeme víno. Necháme chvíli podusit a podle... více o Obalovaná polenta s kuřecím a houbami

Kuře se 40 stroužky česneku

Kuře se 40 stroužky česneku

Troubu předehřejeme na 200 °C. Do útrob kuřete vložíme celer pokrájený na kousky, koření a 6 stroužků česneku. Stehna zavážeme k sobě nití, kuře je... více o Kuře se 40 stroužky česneku

Vepřová pro zimní dny

Vepřová pro zimní dny

Přes noc namočte fazole do dostatečného množství studené vody. Druhý den rozehřejte 2 lžíce olivového oleje ve velkém kastrolu, přidejte cibuli, mrkev... více o Vepřová pro zimní dny

Španělská paella

Španělská paella

Paellu je důležité dělat na velké pánvi. Cibuli a česnek nakrájíme na malé kostičky a zpěníme na olivovém oleji a nebo na másle. Přidáme na kostičky... více o Španělská paella

Losos na bílém víně

Losos na bílém víně

Lososa očistíme, osolíme a posypeme bazalkou. Vložíme do pekáče, poklademe máslem a pečeme. Podléváme bílým vínem. Těsně před dokončením nalijeme... více o Losos na bílém víně

Kuře v olivách

Kuře v olivách

Kuřecí řízky jen mírně naklepeme, osolíme, obalíme v mouce a opékáme na olivovém oleji cca 10 min., hodně obracíme. Pak maso vyjmeme, lehce opepříme a... více o Kuře v olivách

Subuta

Subuta

Maso nakrájíme na nudličky, osolíme, opepříme. Rozšleháme vejce s 1 lžící Solamylu a 1 lžící oleje a do této směsi maso min. na 1 hodinu naložíme.... více o Subuta

180 minut
Závitky plněné houbami po italsku

Závitky plněné houbami po italsku

Roštěnec nařízneme, tence naklepeme, opepříme, dáme do misky, posypeme petrželkou, polijeme vínem a olejem a chladíme tak 3 hodiny. V kastrolu... více o Závitky plněné houbami po italsku

Pratchýnino kuře

Pratchýnino kuře

Kuře naporcujeme na malé porce. Cibuli nakrájíme najemno, česnek prolisujeme, petržel nasekáme a všechno smícháme. 1/2 této směsi dáme na dno zapékací... více o Pratchýnino kuře

240 minut
Sýrové sušenky

Sýrové sušenky

Vypracujeme těsto, necháme 4 hodiny odležet v chladnu. Vyválíme na plát silný asi 3 mm, krájíme na čtverce, potřeme žloutkem, posypeme nasekanými... více o Sýrové sušenky

Krůtí maso s ananasem

Krůtí maso s ananasem

Na oleji vzpěníme cibulku, přidáme maso a zprudka ho necháme zatáhnout. Podlijeme vínem, přidáme masox a zázvor a zvolna dusíme. Když zůstane v pánvi... více o Krůtí maso s ananasem

120 minut
Zálesácký guláš s houbami II.

Zálesácký guláš s houbami II.

Nakrájíme cibuli a necháme ji na oleji zesklovatět, maso pokrájíme na kostky, přidáme k osmahlé cibulce a restujeme. Pak zaprášíme moukou a přidáme... více o Zálesácký guláš s houbami II.

30 minut
Brambory s vínem

Brambory s vínem

Ve slupce uvařené brambory nakrájíme na kolečka. Na másle (můžeme dát i olej) zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme sekanou nať, osolíme, opepříme a 2... více o Brambory s vínem

Marinované andělské kuře

Marinované andělské kuře

Marináda: zázvor, cibuli, česnek a sojovou omáčku rozmixujte na hrubou kaši. Přidejte worchestrovou omáčku, nové koření, celý a mletý černý pepř,... více o Marinované andělské kuře

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

Římský hrnec si necháme namočit dle návodu a mezitím si připravíme umytá a osušená kuřecí stehna tak, že kůži na stehnech na několika místech... více o Pečená kuřecí stehna na rozmarýnu

Zálesácký guláš s houbami

Zálesácký guláš s houbami

Cibuli nahrubo nakrát a zpěnit na oleji, přidat na kostky nakrájené maso, opéct, osolit, opepřit, bobkový list, posypat kořením, přidat kečup, zalít... více o Zálesácký guláš s houbami

Špenát s hráškem na víně

Špenát s hráškem na víně

Na oleji a kousku másla osmažíme cibulku, přidáme hrášek, smažíme 2 minuty, přilijeme víno, necháme několik minut bublat, přidáme špenát a dusíme... více o Špenát s hráškem na víně

Rizoto s vlašskými ořechy

Rizoto s vlašskými ořechy

Na velké pánvi rozehřejeme olej a osmahneme nakrájenou cibuli. Přidáme na plátky nakrájenou slaninu, poté přidáme nakrájené houby, nadrobno nasekaný... více o Rizoto s vlašskými ořechy

Kokosové plátky

Kokosové plátky

Plátky masa naklepeme z obou stran v kokosu, osolíme a poskládáme na něj hranolky Nivy a kousky broskví. Zabalíme a spíchneme jehlou nebo párátkem. Na... více o Kokosové plátky

Špenátový salát II.

Špenátový salát II.

Na pánvi si rozehřejeme olej a osmahneme šunku s česnekem. Přidáme víno, cukr a citronovou šťávu a necháme tak 5 minut. Dáme do misky a necháme... více o Špenátový salát II.

15 minut
Letní melounový salát

Letní melounový salát

Ananas nakrájíme na kostky. Meloun také nakrájíme na kostky, schováme si ale jednu celou polovinu kůry z melounu, kterou zatím dáme do lednice (dužinu... více o Letní melounový salát

Třešňový pohár pro dospělé

Třešňový pohár pro dospělé

Necháme zavařit víno s cukrem, přidáme třešně a povaříme za častého promíchání zhruba 15-20 min (zhoustne). Přilejeme griotku a necháme vychladit.... více o Třešňový pohár pro dospělé

Kuře s plesnivou omáčkou

Kuře s plesnivou omáčkou

Rozporcované kuře opečeme na 1/2 másla do zlatova a osolíme a opepříme. Dáme do trouby a za pozvolného přilévání bílého vína dusíme asi 1,5 hodiny.... více o Kuře s plesnivou omáčkou

45 minut
Chřestové rizoto

Chřestové rizoto

Vývar dáme do hrnce a za mírné teploty udržujeme mírně teplý. Mezitím si rozehřejeme olivový olej a polovinu másla a přidáme nasekanou cibuli s... více o Chřestové rizoto

Marinovaný česnek

Marinovaný česnek

Víno, ocet, sůl, cukr a koření převaříme a přidáme nadrobno nakrájené feferonky. Stroužky česneku vložíme do nálevu a 5 min. vaříme. Vlejeme do velké... více o Marinovaný česnek

Lahůdkový česnek

Lahůdkový česnek

Na dno sklenic dáme 1 lžičku oleje, uložíme na těsno oloupané stroužky česneku, které prokládáme bobkovým listem, pepřem, hřebíčkem a feferonkou.... více o Lahůdkový česnek

Smažené kokosové nudličky

Smažené kokosové nudličky

Kuřecí řízky naklepeme, mírně osolíme, potřeme rozetřeným česnekem, posypeme kari kořením a necháme v ledničce asi hodinu uležet. Potom je nakrájíme... více o Smažené kokosové nudličky

Špíz z kachních prsíček na grilu

Špíz z kachních prsíček na grilu

Čekanku nakrájíme na proužky, prudce opečeme na grilu a naložíme do marinády připravené z výše uvedených ingrediencí. Na špíz napícháme střídavě... více o Špíz z kachních prsíček na grilu

Klobáskové pošušňání

Klobáskové pošušňání

Klobásky hodně propícháme vidličkou, vložíme do hrnce, zalejeme vínem a vaříme tak dlouho, až se víno vypaří. Vychladíme, nakrájíme, položíme na... více o Klobáskové pošušňání

Bábovka s bílým vínem

Bábovka s bílým vínem

Máslo, víno, kakao, cukr a vodu zahřejeme, až se máslo rozpustí a začne dělat bubliny (nevařit). Do této směsi přidáme žloutky, rozšleháme, pak... více o Bábovka s bílým vínem

Pstruh na víně

Pstruh na víně

Pstruhy umyjeme, osušíme, nasolíme a necháme hodinu odležet. Potom je vložíme do vroucího vývaru připraveného z vína a na kolečka nakrájenou cibulí a... více o Pstruh na víně

Krevety se zeleninou

Krevety se zeleninou

Cibulku osmažíme do zlatova, přidáme na čtverečky nakrájené papriky, které necháme trošku změknout, a přidáme cuketu. Zalijeme vínem, přidáme trošku... více o Krevety se zeleninou

Italská variace

Italská variace

Pečeni omyjeme ve studené vodě a osušíme, dobře prosolíme a opepříme čerstvě umletým pepřem a necháme chvíli odpočinout. Oloupeme šalotku a česnek a... více o Italská variace

Vynikající krémová vinná polévka

Vynikající krémová vinná polévka

Na oleji zpěníme cibulku, přidáme nastrouhanou mrkev a trochu osmahneme. Zaprášíme moukou a zalijeme 1 litrem vody, přidáme víno, bobkový list, nové... více o Vynikající krémová vinná polévka

Jarní makaróny s rybou a kopřivami

Jarní makaróny s rybou a kopřivami

Mrkev a petržel si najemno nastrouháme, kopřivy spaříme a jemně pokrájíme. Na másle orestujeme mrkev s petrželí, podlijeme bílým vínem, přidáme trochu... více o Jarní makaróny s rybou a kopřivami

Zapékaná kuřecí prsa

Zapékaná kuřecí prsa

Utřeme česnek, který v misce smícháme s vínem a necháme chvilku odstát. Zatím nakrájíme brambory na 1 cm silné plátky, které klademe na vymazaný pekáč... více o Zapékaná kuřecí prsa

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • ...
  • 13
  • Další stránka

Doporučujeme

30 minut
Srbské rizoto

Srbské rizoto

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

Poslední sledované recepty

175
Drožďová (kvasnicová) pomazánka
Drožďová (kvasnicová)…
169
Ztracená vejce se šunkou
Ztracená vejce se šunkou
100
Špagety s mořskými plody
Špagety s mořskými plody
74
Slaný chřestový koláč
Slaný chřestový koláč
66
Míša dort
Míša dort

Zajímavé články

Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan, francouzský fougasse nebo italskou focacciu
Tak trochu jiný chleba: Jak na indický naan,…
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se vyplatí, odměnou vám bude opravdová lahůdka
Jak snadno usušit švestky v troubě? Trpělivost se…
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní podzimu
Od pondělí do pátku: Rychlé a lehké večeře s vůní…
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a rady, aby dětem chutnaly a neskončily v koši
Školní svačiny podle Margit Slimákové: Tipy a…
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu malované a ještě si na nich pochutnáte!
Dorty jako malované? Omyl! Tyto jsou opravdu…
AHA.cz Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Tajemství vyzrazeno! Kubelková odhalila pravdu o Brzobohaté

Mimibazar Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Silná imunita bez stresu: 5 ověřených tipů pro zdraví celé rodiny

Dáma.cz Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Bylinky podle horoskopu: Které rostliny prospívají vašemu znamení?

Blesk pro ženy Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Robert Redford: V posteli byl nejlepší, ze všeho nejvíce miloval ale samotu!

Ženy.cz Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Krize středního věku? Muži jsou borci a ženy trapné, ale proč?

Blesk.cz Smutek hvězd po smrti Redforda (†89):  Pocta legendě i zlomené srdce

Smutek hvězd po smrti Redforda (†89): Pocta legendě i zlomené srdce

SportRevue.cz FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

FOTO: Polonahé fanynky na fotbalových tribunách. Těšme se na příští mistrovství světa!

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Co se děje po smrti? 7 věcí, které jste o reinkarnaci možná nevěděli

Nedávno navštívené recepty:

Opečené toasty s mozzarellou Bryndzové noky Olejová bábovka s kakaem
Opilý Izidor Jednoduchý fazolový guláš s brambory Vepřová panenka po provensálsku na grilu
Rychlý dort z listového těsta Zapečené brambory se šlehačkou Kuřecí prsa na rozmarýnu, bilém víně a medu
Vepřový biftek s hořčicí Smetanový dort s ovocem Čokoládová pěna s jahodami

Další doporučené ingredience:

Bílá čokoláda Bílá čokoládová poleva Bílá káva Bílá klobása Bílá mouka
Bílá ředkev Bílá veka Bílá želatina Bílé Aceto balsamico Bílé pečivo
Bílé víno - suché Bílé zelí Bílek Bílková poleva Bílkovina Gluten pšeničný lepek VITAL
Bílý chleba Bílý chřest Bílý chřest v nálevu Bílý jogurt Bílý kandovaný cukr
  • Recepty.cz
  • Pomocníci
  • Databáze ingrediencí
  • Bílé víno
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact