• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • F.O.O.D

Časopis FOOD - magazín o jídle, vaření a pečení

55 minut
Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou

Plněné cuketové květy s mátovo…

V míse spolu promíchejte mouku, a sůl s ledovou minerálkou na hladké řídké těsto. Nechte asi 20 minut stranou. Připravte si sýrovou náplň. Všechny... více o Plněné cuketové květy s mátovo-ančovičkovou omáčkou

Gratinované brambory III

Gratinované brambory III

Předehřejte troubu na 180 °C. Zapékací mísu vymažte máslem a vytřete česnekem. Do mísy naklaďte ve vrstvách brambory a pórek, každou vrstvu osolte,... více o Gratinované brambory III

10 minut
Hrášek s mátou

Hrášek s mátou

Cibulky a cukr dejte do kastrůlku a zalijte vodou, aby byly cibulky pod hladinou tekutiny. Zakryté pak vařte asi pět minut, aby cibulky změkly.... více o Hrášek s mátou

120 minut
Jehněčí pečeně

Jehněčí pečeně

Troubu předehřejte na 200 °C. Maso omyjte, odblaňte, zbavte přebytečného tuku a důkladně osušte papírovou kuchyňskou utěrkou. Osolte ho a opepřete.... více o Jehněčí pečeně

60 minut
Mátová vignarola

Mátová vignarola

Fazolky, fazole a hrášek krátce (2 až 4 minuty) blanšírujte v horké vodě, až zkřehnou. Slijte a propláchněte ledovou vodou, aby si zelenina zachovala... více o Mátová vignarola

40 minut
Parmice nachová s mátou a citronem

Parmice nachová s mátou a citronem

Nejprve si připravte bramborový salát. Brambory vařte na mírném plameni asi 15 až 20 minut, až budou měkké. Slijte je, oloupejte a nechte stranou. Do... více o Parmice nachová s mátou a citronem

40 minut
Grilované kalamáry s mátou a chilli

Grilované kalamáry s mátou a chilli

Kalamáry nakrájejte asi na čtyřcentimetrové plátky, osušte je kuchyňskou papírovou utěrkou a nechte v chladu. V třecí misce rozdrťte česnek se špetkou... více o Grilované kalamáry s mátou a chilli

5 minut
Mátový julep

Mátový julep

V kastrůlku nechte na mírném ohni rozpustit cukr s 80 ml vody. Pak nechte zchladnout na pokojovou teplotu a poté dejte do ledničky. Mátové lístky... více o Mátový julep

10 minut
Krevetový salát s křenovým máslem

Krevetový salát s křenovým máslem

Brokolici a krevety vařte v páře 5 až 8 minut. Máslo vložte na malou pánev a nad středním ohněm ho rozpusťte. Přidejte pastu wasabi, ocet, mochyni... více o Krevetový salát s křenovým máslem

140 minut
Orientální kuřecí salát

Orientální kuřecí salát

Do kastrolu vlijte asi 1,5 l vody, vložte snítku koriandru, kuličky pepře, sůl a uveďte do varu. Vložte kuřecí maso, pevně přikryjte poklicí a vypněte... více o Orientální kuřecí salát

10 minut
Salát waldorf s kuřetem

Salát waldorf s kuřetem

Majonézu, citronovou šťávu a 1 lžíci vody spolu prošlehejte v míse. Kuře vykostěte, případně zbavte kůže a nakrájejte na sousta nebo nasekejte nahrubo... více o Salát waldorf s kuřetem

30 minut
Chlebový salát Panzanella

Chlebový salát Panzanella

Chléb nakrájejte na plátky a ty pak ručně natrhejte na kousky. Papriku vložte do kleští a buď na grilu, nebo přímo nad plamenem opečte, až slupka... více o Chlebový salát Panzanella

15 minut
Čekankový salát s plísňovým sýrem a pršutem

Čekankový salát s plísňovým sýrem a…

Dýňová semínka pražte krátce na suché nepřilnavé pánvi na středním plameni za občasného promíchávání asi 3 až 4 minuty. Prošlehejte olej, ocet a... více o Čekankový salát s plísňovým sýrem a pršutem

25 minut
Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a…

Troubu předehřejte na 240 °C. Sýr a fazolky rozložte na plech pokrytý pečicím papírem, lehce pomazaný olejem a pečte 10 až 12 minut, až sýr zvláční a... více o Salát se sýrem, fazolkami, čočkou a špenátem

50 minut
Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Maso rozložte do pekáčku, zastříkněte citronovou šťávou a půlky citronu položte mezi maso. Zakapejte olejem a medem, zalijte vínem, přidejte česnek a... více o Kuře pečené na medu a citronu

60 minut
Šnekový beránek

Šnekový beránek

Tukem vymažte terinovou pečicí formu o rozměrech 30 x 11 cm. Mouku prosejte do mísy a důkladně promíchejte s droždím. Přidejte oba cukry, špetku soli,... více o Šnekový beránek

60 minut
Ovečky z popcornu a marshmallows

Ovečky z popcornu a marshmallows

Připravte si tělíčka oveček. Popcorn nasypte do větší mísy. V malém hrnci rozpusťte máslo, přidejte cukr a marshmallows. Míchejte, až se všechny... více o Ovečky z popcornu a marshmallows

2 minut
Plněná sekaná pečeně II.

Plněná sekaná pečeně II.

Umletou směs mas dejte do mísy k pokrájené žemli, namočené v mléce a rozmělněné. Přidejte olej, vejce, sůl a koření a začněte vypracovávat vláčnou... více o Plněná sekaná pečeně II.

30 minut
Pórkovo-mandlové želé

Pórkovo-mandlové želé

Pórek nakrájejte na asi 3 cm dlouhé dílky a v kastrůlku doměkka uvařte, dvě kolečka odřízněte a odložte stranou. Mandle namočte do 2 šálků horké vody,... více o Pórkovo-mandlové želé

15 minut
Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.

Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.

Překrojeným cuketám lehce seřízněte ještě spodní část tak, aby vznikly jakési lodičky. Do remosky nalijte trochu vody, vložte do ní cukety a na 10... více o Plněné cukety podle časopisu F.O.O.D.

15 minut
Buchty s ořechovou drobenkou

Buchty s ořechovou drobenkou

V míse smíchejte mouku se solí a cukrem. Uprostřed udělejte dolík, rozdrobte do něj droždí, vlijte mléko a máslo, vyklepněte vejce a nastrouhejte kůru... více o Buchty s ořechovou drobenkou

10 minut
Tempura z časopisu F.O.O.D

Tempura z časopisu F.O.O.D

Do remosky nalijte asi centimetrovou vrstvu oleje, přiklopte víkem a zapněte ji. V misce spolu prošlehejte vejce, mouku, sůl a tolik vody, aby vám... více o Tempura z časopisu F.O.O.D

45 minut
Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Jáhly zalijte v kastrolu vodou tak, aby byly potopené, přiveďte k varu, vypněte a nechte zakryté na teple tak dlouho, až se všechna tekutina vsákne.... více o Jahelník mrkvový

15 minut
Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Těsto rozválejte do tvaru kruhu a vyložte jím remosku. Na náplň spolu prošlehejte smetanu, vejce, sýr a mouku. Dochuťte (opatrně, protože i sýry jsou... více o Slaný řecký koláč

15 minut
Kuře na kmíně

Kuře na kmíně

Zapněte remosku na 10 minut. Kuře očistěte, zevnitř i zvnějšku osolte a posypte kmínem. Vnitřek ještě naplňte jablky, kuchyňskou nití mu svažte kýty a... více o Kuře na kmíně

30 minut
Pstruh lososový na šafránu

Pstruh lososový na šafránu

Troubu předehřejte na 220 °C. Brambory a fenykl povařte asi 15 minut mírným varem ve vývaru s bobkovým listem, trochou soli a pepře. Uvařené brambory... více o Pstruh lososový na šafránu

30 minut
Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

Pečená kachní prsa s jablky,…

Troubu předehřejte na 190 °C. Kůži na prsíčkách dobře propíchejte vidličkou, přelijte vroucí vodou a pak nechte dobře oschnout. V těžké, silnostěnné... více o Pečená kachní prsa s jablky, javorovým sirupem a jablečnou zálivkou

30 minut
Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

Karí z karamelizovaného pórku a…

V hluboké pánvi rozehřejte máslo s olejem a osmažte pokrájený pórek za občasného promíchávání, až začne zlátnout a šťáva karamelizovat. Přidejte... více o Karí z karamelizovaného pórku a kuřete s kokosem

25 minut
Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem

Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem

Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky... více o Slaný koláč s pečeným pórkem a sýrem

25 minut
Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem

Salát z grilované cibule a avokáda s…

Na rozpálené grilovací pánvi opečte ze všech stran kousky cibule. Na hlubší talíře rozdělte rukolu, cibuli, avokádo a parmazán a zalijte zálivkou,... více o Salát z grilované cibule a avokáda s parmazánem

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 77
  • 78
  • 79
  • 80
  • Další stránka
 
Objednejte si předplatné.
Chci předplatné
 
Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický…

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek

24. 2. 2023 0:00
Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější konkurencí. Už jste toto masíčko vyzkoušeli?

Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější…

Přeštický vepř:…

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek

19. 2. 2023 0:00
Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly:…

Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek

Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek

7. 12. 2022 0:00
Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská…

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek

12. 11. 2022 0:00
Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny!…

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek

29. 10. 2022 0:00
Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z…

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek

1. 3. 2022 0:00
Diskuse časopisu
Obálka aktuálního čísla F.O.O.D Předplatné
AHA.cz Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Kordula Stropnická to rozjela u bazénu: Co na tohle řekne Žilková?

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Menstruační plavky už nejsou sci-fi! Prošly naším křtem ohněm?

Ženy.cz Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Mít, nebo nemít dítě? Nerozhodnost se ženám neodpouští

Blesk.cz Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

Mirai Navrátil oslavil 33. narozeniny na Lipně: Na vlnách se svou Sárou!

SportRevue.cz FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

FOTO: Ozdoby ringů. Sexy holky, které dělají křoví při zápasech MMA

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně, hasička konfliktů… Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • F.O.O.D
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact