Troubu zapněte na 200 °C. Otevřené ústřice vyskládejte na plech a 1 minutu pečte, pak z nich vylijte přebytečnou tekutinu. Zasypejte je strouhaným... více o Zapečené ústřice
Nasekanou petržel a bazalku smíchejte s utřeným česnekem, nadrobno nasekanými filety ančoviček a kapary. Dochuťte octem, cukrem, citronovou šťávou a... více o Hovězí steak se salsou verde
Avokáda oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Přidejte propláchnutou cizrnu, tahini i drcený česnek a vše dobře rozmixujte. Dochuťte solí, pepřem a... více o Placky s humusem z avokáda
Maso osolte a opepřete a orestujte na oleji z obou stran dozlatova, po vychladnutí nakrájejte na tenké plátky. Celer nastrouhejte najemno, zakápněte... více o Celerový sendvič s kuřecím masem
Batáty nastrouhejte na jemném struhadle. Troubu předehřejte na 180 °C, dno formy vyložte pečicím papírem. Vejce vyšlehejte s cukrem a vanilkovým... více o Batátový koláč
Dno formy vyložte pečicím papírem, boky vymažte máslem, pokud jsou rovné, vyložte je také pečicím papírem. Troubu předehřejte na 160 °C. Na základ... více o Arašídovo tvarohový koláč
Petržel nastrouhejte najemno. Smíchejte ji s citronovou šťávou a javorovým sirupem. Troubu předehřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte... více o Chlebíček s petrželí
Řepu rozmixujte nebo najemno nastrouhejte. Troubu zahřejte na 180 °C, formu vymažte olejem a vysypte kokosem. Mouku smíchejte s práškem do pečiva,... více o Bábovka z červené řepy
Maso zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v troubě při 200 aC. Opláchněte od přebytečné bílkoviny a v hrnci zalijte vodou. Přidejte pórek, rajče... více o Hovězí vývar
Kořenovou zeleninu nastrouhejte nahrubo, osolte a opepřete, zakápněte olejem a dejte péct do předem rozehřáté trouby na 180 aC, asi 30 minut. V hrnci... více o Zeleninový vývar
Naporcovanou slepici zprudka opečte spolu s kořenovou zeleninou v předem rozehřáté troubě na 200 °C, asi 30 minut. Poté maso a zeleninu opláchněte od... více o Slepičí vývar F.O.O.D.
Uzená žebra zalijte vodou a přiveďte k varu. Po 5 minutách je sceďte a přilijte novou vodu. Přidejte mrkev, cibuli, česnek, petrželku a koření a... více o Uzený vývar
Den předem namočte do vody fazole. V osolené vodě je vařte doměkka asi 40 minut. Na sádle krátce orestujte nakrájené brambory, zalijte vývarem,... více o Fazolová polévka F.O.O.D.
Hrušky oloupejte spolu s jablky a nakrájejte na kostky o velikosti asi 1 x 1 cm. V kastrolu je zalijte vodou a vařte spolu s kořením asi 25 minut.... více o Hrušková bryja s plackami
Do větší mísy prosejte mouku, vytvořte důlek a do něj rozdrobte droždí. Zalijte dvěma třetinami vlažného mléka, přidejte trošku z odměřeného cukru a... více o Valašský Frgál
Králíka rozporcujte, osolte, opepřete a spolu s česnekem a olejem naložte nejlépe přes noc. Uzený bok nakrájejte na kousky, nadrobno nasekejte cibuli... více o Beskydský králík
Maso odblaňte, osolte, opepřete a vložte s česnekem, očištěnou mrkví a s polovinou porce másla do vakuovacího sáčku. Vakuujte a poté vložte do sous... více o Vepřový ořech s mrkvovým pyré
Uzený špek nakrájejte na kostičky, 50 g si dejte stranou, zbytek vsypte do kastrolu. Cibuli nakrájejte nadrobno a přidejte do kastrolu. Restujte, až... více o Kotlety plněné kysaným zelím
Vepřové podélně uprostřed nařízněte. Naklepejte ho tak, aby bylo všude stejně silné. Uprostřed okmínujte, plát osolte a opepřete. Na pánvi na oleji... více o Bůčková roláda s nádivkou
Na sádle orestujte nasekanou cibuli a kostky uzeného. Vmíchejte nakrájenou plec, osolte, opepřete a orestujte. Podlijte vodou, zredukujte, zaprašte... více o Segedínský guláš - F.O.O.D.
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblihy s kořeněným cukrem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblížky plněné krémem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Koblihy s polevami
Těsto. V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do... více o Pečené koblihy s džemem
V polovině vlažného mléka rozpusťte vanilkový cukr, rozdrobte droždí a na teplém místě nechte vzejít kvásek. Máslo, cukr a žloutky utřete do pěny. Do... více o Základní těsto na koblihy
Zeleninu na vývar očistěte a nakrájejte na větší kousky. Opečte ji na oleji ve větším hrnci, přidejte kuřecí křídla a skelety, bobkový list, jalovec,... více o Jelení steak se zelím a uzenou křenovou omáčkou
Ryby opláchněte, nakrájejte na zhruba 5 cm dlouhé kousky a vysušte. Makrely osolte, opepřete, přidejte sójovou a rybí omáčku a olej. Nechte zhruba... více o Karamelizovaná ryba v hliněné nádobě
Do kastrolu nalijte 300 ml vody, nasypte cukr a zázvor. Na mírném ohni míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Poté zvyšte teplotu, přiveďte k varu a... více o Čínské taštičky štěstí s malinovým sorbetem
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli. Přidejte očištěná a na malé kousky nakrájená játra. Osolte, opepřete, přidejte kmín a krátce orestujte.... více o Sekaná s kuřecími játry
Na oleji orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, anglickou slaninu a na kostičky nakrájené papriky. Nechte vychladnout. Krůtí prsa namelte najemno,... více o Krůtí sekaná s paprikou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00