• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • F.O.O.D

Časopis FOOD - magazín o jídle, vaření a pečení

35 minut
Vepřové špízy

Vepřové špízy

Vepřové nakrájejte na menší kostičky (přibližně 3 x 3 cm). Brambory rozkrojte na poloviny. Máslo smíchejte s kmínem a majoránkou, podle chuti osolte a... více o Vepřové špízy

20 minut
Italský hříbkový salát

Italský hříbkový salát

Hříbky nakrájejte na tenké plátky. Pažitku nasekejte nadrobno. Oloupané stroužky česneku nakrájejte na plátky. Velkou pánev trochu vymažte olejem a... více o Italský hříbkový salát

30 minut
Kořeněné houbové karí

Kořeněné houbové karí

Hlívu očistěte a nakrájejte na proužky. Cibuli s česnekem a zázvorem nasekejte nadrobno. V hluboké pánvi zahřejte olej a orestujte na něm nejprve... více o Kořeněné houbové karí

45 minut
Proužky  portobello ve strouhance

Proužky portobello ve strouhance

Brambory uvařte v osolené vodě. Přidejte k nim polovinu nakrájeného másla a smetanu a rozšlehejte na hladké pyré. Zbylé máslo rozpusťte a smíchejte s... více o Proužky portobello ve strouhance

40 minut
Lišky na bílém víně s kotletou

Lišky na bílém víně s kotletou

Brambory pečlivě omyjte a se slupkou nakrájejte na tenká kolečka. Naskládejte na plech, pokapejte asi 2 lžícemi oleje, osolte a pečte při 200 °C... více o Lišky na bílém víně s kotletou

35 minut
Červené špagety

Červené špagety

Šalotky orestujte na rozehřátém oleji, přidejte na menší kostičky nakrájenou slaninu, zprudka orestujte. Přisypte rajčata s chilli papričkami a 5... více o Červené špagety

35 minut
Zelené tagliatelle

Zelené tagliatelle

Z cibulek odkrojte zelenou nať. Bílé části nasekejte najemno a krátce orestujte na oleji. Přidejte cuketu s avokádem, 3 minuty orestujte a ve směsi... více o Zelené tagliatelle

35 minut
Žluté  cavatappi

Žluté cavatappi

Šalotky nechte zesklovatět na oleji. Kuřecí prsa osolte, opepřete a nakrájejte na menší kousky. Maso vsypte k šalotkám a orestujte dozlatova. Poté... více o Žluté cavatappi

120 minut
Křehký koláč s krémem a hruškami

Křehký koláč s krémem a hruškami

Do mísy prosejte mouku s oběma cukry a solí. Pak do mouky nastrouhejte na hrubém struhadle dobře vychlazené máslo. Přidejte žloutky a rychle zpracujte... více o Křehký koláč s krémem a hruškami

120 minut
Tartaletky s krémem a švestkami

Tartaletky s krémem a švestkami

Prosejte mouku s oběma cukry a solí a nastrouhejte vychlazené máslo. Přidejte žloutky a zpracujte. Pokud nedrží pohromadě, přidávejte po lžících... více o Tartaletky s krémem a švestkami

60 minut
Grilované vepřové s bramborovým salátem

Grilované vepřové s bramborovým…

MASO :Maso rozdělte na silnější plátky (až 5 cm na výšku). Přísady kromě oleje smíchejte. Jestliže máte tenderizér, do krkovice z obou stran... více o Grilované vepřové s bramborovým salátem

30 minut
Veganské kremrole

Veganské kremrole

Troubu předehřejte na 220 °C, plech vyložte pečicím papírem. Těsto rozválejte na 2–3 milimetry silný plát, nakrájejte ho na proužky a naviňte na... více o Veganské kremrole

120 minut
Veganská focaccia

Veganská focaccia

Mouku vsypte do mísy od robota. Přidejte sůl. Do hrnku nalijte 50 ml vlažné vody, přidejte rozdrobené droždí a cukr. Nechte v teple vzejít kvásek, asi... více o Veganská focaccia

20 minut
Tiramisu

Tiramisu

Z bílků ušlehejte tuhý sníh. Žloutky s cukrem vyšlehejte do pěny. Vmíchejte mascarpone a postupně zlehka sníh. Piškoty krátce namáčejte do kávy s... více o Tiramisu

30 minut
Krůtí roláda plněná hříbky

Krůtí roláda plněná hříbky

Maso naklepejte pěstí přes mikrotenový sáček, v nejsilnějších částech trochu seřízněte a z obou stran osolte. V rendlíku rozehřejte 20 g másla,... více o Krůtí roláda plněná hříbky

25 minut
Tvarohová šarlota s ovocem

Tvarohová šarlota s ovocem

Formu po obvodu vyskládejte piškoty, doprostřed můžete dát misku, obložit ji, a pak vyndat. Pár piškotů dejte i na dno. Smetanu vyšlehejte s moučkovým... více o Tvarohová šarlota s ovocem

30 minut
Obrácený koláč s nektarinkami

Obrácený koláč s nektarinkami

Troubu předehřejte na 200 °C. V pánvi s kovovou rukojetí rozpusťte máslo. Přidejte med a na mírném ohni vařte asi 2 minuty. Pak sejměte z ohně.... více o Obrácený koláč s nektarinkami

45 minut
Okurky ve vinném octě

Okurky ve vinném octě

Suroviny na nálev svařte s 1000 ml vody a nechte vychladnout. Dobře očištěné okurky omyjte a naskládejte do sklenic. Rozdělte do nich bobkový list,... více o Okurky ve vinném octě

70 minut
Nakládané karotky

Nakládané karotky

V kastrolu rozehřejte olej a 2 minuty poduste rozpůlené cibulky a na plátky nakrájený česnek. Přidejte na kolečka nakrájenou karotku, 2 minuty... více o Nakládané karotky

10 minut
Naložený kořeněný ovčí sýr

Naložený kořeněný ovčí sýr

Sýr nakrájejte na kostičky, česnek na čtvrtky. Do každé sklenice dejte vrstvu sýra, ochuťte chilli vločkami a pepřem, dejte kousek česneku. Zopakujte... více o Naložený kořeněný ovčí sýr

15 minut
Bylinkový olej

Bylinkový olej

Po jedné snítce rozmarýnu a tymiánu najemno nasekejte a nadrťte. Rozdělte do sklenic. Do každé přidejte bylinky, česnek a koření a zalijte olejem.... více o Bylinkový olej

50 minut
Uszka s houbami

Uszka s houbami

Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho... více o Uszka s houbami

40 minut
Polenta s klobásou

Polenta s klobásou

Mléko s 480 ml vody přiveďte k varu, snižte teplotu a metlou pomalu zašlehejte polentu. Za promíchávání vařečkou vařte, dokud se nezačne odlepovat od... více o Polenta s klobásou

70 minut
Kobližky s čokoládou

Kobližky s čokoládou

Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny,... více o Kobližky s čokoládou

60 minut
Piegusek čili makovec

Piegusek čili makovec

Máslo rozpusťte a nechte částečně vychladnout. Promíchejte mouku s práškem do pečiva, solí, mákem, přidejte máslo. Ušlehejte bílky s cukrem a... více o Piegusek čili makovec

15 minut
Malinový ocet

Malinový ocet

Maliny propláchněte a nechte dobře okapat. Vložte do sterilní sklenice, část rozmačkejte, zalijte vinným octem, uzavřete a nechte na světlém, teplotně... více o Malinový ocet

10 minut
Červený vinný ocet

Červený vinný ocet

Víno vlijte nejlépe do kameninové nádoby, překryjte gázou, upevněte ji kolem hrdla a nádobu odložte na temnější místo při teplotě 24 až 28 °C. Nemělo... více o Červený vinný ocet

10 minut
Ocet z růží

Ocet z růží

Můžete-li si vybrat druh růže, sáhněte po tom nejvoňavějším. Květy propláchněte studenou vodou a nechte okapat. Vložte je do nádoby a zalijte octem.... více o Ocet z růží

35 minut
Lilek s hovězím po japonsku

Lilek s hovězím po japonsku

Troubu předehřejte na 200 °C, plech vyložte pečicím papírem. Lilek nakrájejte na 1cm plátky, osolte a nechte vypotit. Osušte a z obou stran opečte, z... více o Lilek s hovězím po japonsku

55 minut
Gratinovaný květák

Gratinovaný květák

Květák rozdělte na růžičky a uvařte v osolené vodě, nesmí se ale rozpadat. Sceďte a nechte vychladnout. Troubu předehřejte na 180 °C, pekáč vytřete... více o Gratinovaný květák

  • Předchozí stránka
  • 1
  • ...
  • 45
  • 46
  • 47
  • 48
  • 49
  • ...
  • 82
  • Další stránka
 
Objednejte si předplatné.
Chci předplatné
 
Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický trpaslík, který umí překvapit. Hodí se k masu i do dezertů

Kumquat: Exotický…

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek

Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek

24. 2. 2023 0:00
Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější konkurencí. Už jste toto masíčko vyzkoušeli?

Přeštický vepř: Národní poklad, který díky kvalitě a chuti vyhrává nad levnější…

Přeštický vepř:…

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek

Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek

19. 2. 2023 0:00
Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly: Ochutnejte první republiku

Retro koktejly:…

Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek

Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek

7. 12. 2022 0:00
Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská husa aneb Požitků plné posvícení

Punčochářova božská…

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek

Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek

12. 11. 2022 0:00
Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny! S recepty od profíků si připravíte ty nejlepší domácí hody

Nebojte se zvěřiny!…

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek

Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek

29. 10. 2022 0:00
Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z olomouckých tvarůžků: smažené syrečky, bramborový salát i šunkofleky

Recepty z…

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek

Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek

1. 3. 2022 0:00
Diskuse časopisu
Obálka aktuálního čísla F.O.O.D Vaše recepty
AHA.cz Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Umlkl hlas Kevina ze Sám doma: Herec prohrál boj s démony

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Co napsat na vánoční přání 2025? Vyberte si to nejhezčí pro své blízké

Blesk pro ženy Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Retro Vánoce: Jak vypadala výzdoba v Československu a ve světě?

Ženy.cz Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Vánoční kvíz jinak: Poznáte sváteční filmové klasiky podle naštvaných recenzí?

Blesk.cz Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

Zatčení Karlose Vémoly: Kam zmizela Lela s dětmi?!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz „Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

„Můj muž u porodu prohlásil, že…“ Ženy se podělily o porodní hlášky svých partnerů. A jsou to perly!

Blesk Horoskopy Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

Nejoblíbenější cukroví podle znamení zvěrokruhu: Raci milují vosí hnízda, Lvi zase vanilkové rohlíčky

  • Recepty.cz
  • F.O.O.D
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact