Maso promíchejte s nastrouhanou limetovou kůrou i šťávou, zázvorem, polovinou nasekaného koriandru, polovinou chilli papričky a jednou najemno... více o Asijský hot dog
Fenykl rozčtvrťte, odkrojte tvrdé části a nakrájejte ho na tenké proužky. Smíchejte s jemně nastrouhanou citronovou kůrou, pár kapkami citronové šťávy... více o Skandinávský hot dog
Připravte omáčku. Rajčata rozpulte a opečte na grilu řeznou stranou, asi 4 minuty, otočte a ještě dopečte pár minut. Poté je dejte do misky a... více o Italský hot dog
Mouku nasypte do mísy, promíchejte s cukrem, solí a sušeným nebo rozdrobeným droždím. V kastrůlku rozpusťte máslo a přilijte k němu mléko, směs by... více o Briošky na hot dog
Maso rozdělte na čtyři stejné díly a v ruce každou část zlehka zpracujte do koule. Rozložte je na pracovní plochu pokrytou fólií nebo pečicím papírem,... více o Klasický burger
Do mísy nasypte mouku, přidejte cukr, sůl, droždí a dobře rozmíchejte. Máslo rozpusťte v kastrůlku, přilijte k němu mléko a vše vlijte k mouce.... více o Burgerové housky (bulky)
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přilijte trochu teplého mléka, vsypte lžíci mouky a promíchejte. Cukr, mléko i mouku... více o Kynuté lívance s malinami
Rozklepněte vejce a oddělte žloutky od bílků. Do mixéru dejte žloutky, ricottu, mléko a vše rozmixujte. Mouku a prášek do pečiva prosejte do mísy,... více o Ricottové lívance
Do mixéru dejte pokrájené banány, vejce, mouku, kokos a umixujte těsto. Mělo by být hustší, podle potřeby přidejte lžíci mouky. Vmíchejte mák a nechte... více o Banánové lívance s kokosem a mákem
Nejprve připravte hummus. V hmoždíři nadrťte římský kmín se špetkou soli, ořechy nasucho opražte asi 3 minuty, jen aby se rozvoněly. Pokud nemáte... více o Špenátové lívance s hummusem, batáty a vejcem
Mléko zahřejte na 40 až 42 °C, rozmíchejte v něm důkladně lžíci jogurtu a rozdělte do vysterilizovaných skleniček. Dobře je uzavřete, na 4 hodiny je... více o Domácí jogurt
Směs pokrájené zeleniny napěchujte do důkladně vymyté sklenice. V převařené vodě rozpusťte sůl a solným roztokem zalijte zeleninu tak, aby byla celá... více o Domácí kvašená zelenina
Zeleninu očistěte, cibuli, mrkev a řapíkatý celer nasekejte nadrobno. V hlubším hrnci rozehřejte asi 2 lžíce oleje, nejprve zpěňte cibuli, po pár... více o Boloňské špagety
Maso dejte do větší mísy, přidejte nadrobno posekané jarní cibulky, najemno nastrouhaný sýr, vejce a toastový chleba nadrcený v robotu na drobky. Směs... více o Kuličky z mletého masa s rychlou rajskou omáčkou
Cibuli a česnek nasekejte nadrobno, papriku pokrájejte na malé kostičky, stejně jako kuřecí maso. Sýr nastrouhejte nahrubo. V pánvi rozpalte olej,... více o Quesadilla s kuřecím masem a koriandrovou smetanou
Oddělte spodní a horní část kuřecích stehen, maso osolte, opepřete a lehce zaprašte moukou. Ve větší pánvi vhodné do trouby rozehřejte asi 3 lžíce... více o Kuřecí stehna v bílém víně
Pancettu (nebo slaninu) nakrájejte na kostičky, dejte na studenou pánev a pomalu zahřívejte, až se uvolní tuk a kostičky budou vyškvařené dozlatova ... více o Špagety carbonara
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hrnci na troše oleje. Mrkev a brambory oloupejte, mrkev pokrájejte na kolečka, přidejte k cibuli a minutu dvě... více o Rajčatová polévka s čočkou
V rendlíku rozpusťte máslo. Žloutky dejte do nerezové mísy, přilijte víno a ocet, mísu posaďte na hrnec s vodou a obsah mísy začněte šlehat metlou.... více o Holandská omáčka
Do mísy dejte žloutky, přilijte citronovou šťávu a začněte důkladně šlehat metlou. Za stálého šlehání přilévejte tenkým pramínkem olej. Vytrvejte a... více o Domácí bylinková majonéza s česnekem
Všechny suroviny dejte do ohnivzdorné mísy, posaďte ji na hrnec s vodou a pomalu zahřívejte. Obsah mísy míchejte, aby se vše dobře spojilo. Jakmile... více o Citronový krém
Do kastrolu nalijte asi 3 mléka, vsypte rýži a přiveďte k varu. Na mírném plameni a za průběžného míchání uvařte rýži, pokud je třeba, přilévejte... více o Rýžový nákyp s meruňkami
Den předem dejte do misky fazole a kroupy, zalijte je studenou vodou a nechte do druhého dne nabobtnat. Nenechávejte mísu na příliš teplém místě, směs... více o Hrstková polévka
Maso dejte do hrnce, zalijte ho vodou, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 30 minut. Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a dejte vařit... více o Lepenice s trhaným uzeným
V míse smíchejte mouku s kakaem a práškem do pečiva. Do větší mísy odvažte cukr, rozklepněte vejce a směs lehce našlehejte vidličkou, aby se krystalky... více o Čokoládové muffiny
Ovoce dejte do cedníku, nechte ho při pokojové teplotě rozmrazit a okapat. Připravte drobenku. Do misky dejte studené máslo, cukr, vločky, mouku a... více o Hrnkový drobenkový koláč s mraženým ovocem
Připravte zelný salát. Obě zelí nakrouhejte na velmi tenké nudličky, mrkev očistěte a nastrouhejte nahrubo. Zelí dejte do mísy, zasypte cukrem a solí... více o Křupavé bramboráky se zelným salátem
Brambory oloupejte, pokrájejte na kousky a ve větším hrnci uvařte doměkka. Vodu z uvařených brambor slijte do mísy. Asi polovinu jí vraťte do hrnce k... více o Škubánky s mákem a švestkovou omáčkou
Filet lososa opláchněte, dobře osušte a pinzetou vytáhněte případné kosti. Řepu nastrouhejte najemno, v misce smíchejte sůl a cukr. Rybu dejte do... více o Marinovaný losos - gravlax
Okurku podélně rozkrojte a pomocí lžíce z ní vydlabejte semínka. Pak ji společně s jarní cibulkou nakrájete na nudličky. Z avokáda vyndejte pecku,... více o Letní závitky s arašídovou omáčkou
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má nahořklou dužninu a sladkou kůru. Skvěle… Celý článek
Drobný citrus se silným charakterem. Kumquat má… Celý článek
24. 2. 2023 0:00
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem nepřežilo levnou konkurenci z velkochovů.… Celý článek
Strakaté prase vyšlechtili naši předkové a málem… Celý článek
19. 2. 2023 0:00
Období první republiky máme spojené s elegancí a noblesou. Jako by plynule navazovalo na… Celý článek
Období první republiky máme spojené s elegancí a… Celý článek
7. 12. 2022 0:00
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je požitek sám o sobě. Takže když si k ní… Celý článek
Šťavnatá svatomartinská husa s křupavou kůrkou, to je… Celý článek
12. 11. 2022 0:00
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři Jaroslav a Pavel Sapíkovi vám dokážou,… Celý článek
Kdo říká, že dobře uvařit zvěřinu je těžké? Šéfkuchaři… Celý článek
29. 10. 2022 0:00
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit, nebo je nemůžete ani „cítit“? Ve srovnání… Celý článek
Patříte mezi ty, kteří na tvarůžky nedají dopustit,… Celý článek
1. 3. 2022 0:00