Cibuli a fenykl pokrájejte na kousky, v hrnci rozehřejte 2 lžíce oleje a cibuli s fenyklem pomalu restujte, asi 5 minut. Přidejte pokrájenou... více o Rychlá polévka z červené řepy a fenyklu
Troubu předehřejte na 180 °C. Mouku promíchejte s kořením, solí a práškem do perníku. V míse prošlehejte dýňové pyré, vejce, mléko, máslo a cukr.... více o Dýňové donuty s dýňovým máslem
Troubu předehřejte na 200 °C. Dýni omyjte, rozkrojte a vydlabejte semínka. Dýni na řezu potřete chuťově neutrálním olejem a lehce osolte. Pekáček... více o Dýňové pyré univerzální
Troubu předehřejte na 180 °C. Plech vyložte pečicím papírem. V míse promíchejte mouku s práškem do perníku, sodou a solí. V druhé míse našlehejte... více o Hrnková dýňová roláda
Začněte přípravou masa. Kuře i cibuli pokrájejte na plátky, osolte, opepřete a obalte v koření pěti vůní. Maso rozložte na prkénko, překryjte pečicím... více o Dýňová laksa s rýžovými nudlemi a kuřetem
Pancettu nakrájejte na malé kostičky, pecorino nastrouhejte najemno, vejce rozklepněte do misky a prošlehejte vidličkou. Ve velkém hrnci přiveďte k... více o Špagety ala carbonara
Dvě jablka oloupejte a nastrouhejte nahrubo, dejte do misky nebo větší zavařovací sklenice. Přidejte vločky, 1 lžičku skořice, med, zalijte jablečným... více o Snídaňová jablečná miska
Jablka oloupejte, dvě nastrouhejte nahrubo, ostatní zbavte jádřinců a pokrájejte na kousky. Ty dejte do hrnce, zalijte 200 ml vody, přidejte med,... více o Nepečený jablkový dort
Jarní cibulky a špenát nasekejte nadrobno a dejte do mísy. Kukuřici slijte a přidejte do mísy spolu s nahrubo nastrouhaným čedarem, sýrem cottage a... více o Kukuřičné placky se špenátem
Kuřecí prsa ze všech stran dobře osolte a opepřete. V pánvi rozehřejte olej s částí másla, vložte do ní kuřecí prsa a zprudka je opečte z každé strany... více o Kuře ve smetanové omáčce s parmazánem
Slaninu pokrájejte na malé kostičky, cibuli a česnek očistěte a nasekejte nadrobno, brambory oloupejte a pokrájejte na kostky. V hrnci opečte... více o Smetanová bramborová polévka
Těstoviny dejte vařit podle návodu na obalu. Cibuli pokrájejte nadrobno a v pánvi orestujte na olivovém oleji. Přidejte nasekaný česnek a restujte už... více o Těstoviny s rajčaty a čočkou
Připravte kvásek. V misce rozmíchejte droždí se lžičkou cukru, přidejte polovinu mléka, lžíci mouky, promíchejte a nechte na teplém místě vzejít... více o Bavorské vdolky s povidly a tvarohem
Připravte kvásek. Zahřejte 100 ml mléka, přelijte ho do misky, do vlažného mléka vmíchejte lžíci cukru, lžíci mouky a rozdrobte droždí. Kvásek nechte... více o Posvícenské koláče s tvarohem a švestkami
Porce králíka osušte, mouku důkladně osolte, opepřete a maso lehce obalte v mouce. V kastrolu rozpalte olej a porce masa důkladně opečte, asi 5 minut... více o Ligurský králík
Pinzetou odstraňte zbytky peří, husu omyjte, osušte a zevnitř i zvnějška do ní vetřete alespoň záleží na velikosti drůbeže. Nechte v chladu uležet do... více o Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím
Skelet, kosti i odřezky dejte do velkého hrnce. Pozor na kůži, s ní by byla polévka velmi mastná. Očistěte zeleninu, překrájejte ji a s rozpůlenou... více o Husí vývar s těstovinami
Zelí nakrouhejte, spařte, propláchněte ledovou vodou a nechte okapat. Olej v misce našlehejte metličkou s hořčicí, solí, pepřem a vmíchejte do zelí,... více o Hruškovo-zelný salát s klíčky
Brambory dobře očistěte a uvařte ve slupce, oloupejte je a nakrájejte, menší kusy na čtvrtky. Zatímco se budou vařit brambory, nakrouhejte zelí na... více o Bramborový salát s červeným zelím a pestem
Zelí nakrouhejte na tenké nudličky. Z rajčat vykrojte středy se semínky a nakrájejte je na kousky. Cibuli nasekejte najemno, chilli papričky zbavte... více o Mexický salát Pico de gallo z červeného zelí
Zelí nakrouhejte najemno, spařte vroucí vodou a propláchněte ledovou. Nechte dobře okapat a dejte do velké mísy. Olej prošlehejte metličkou s... více o Salát z červeného zelí s jablky
Mleté maso dejte do mísy, přidejte utřený česnek, mletou papriku, vejce, sodu a rukou dobře promíchejte. Teď začněte přilévat vychlazenou perlivou... více o Čevapi s ajvarem
Lilek a kapie rozložte na plech, dejte do trouby rozehřáté na maximum a pečte, dokud slupka nezačne černat, zeleninu obracejte, aby zčernala všude.... více o Ajvar
Ovoce omyjte, zbavte pecek a pokrájejte na malé kousky. Zapékací formu vymažte máslem a rozložte do ní ovoce, mělo by vytvořit silnější vrstvu. Ovoce... více o Crumble s ovocem
Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky tenké asi 1 mm. Dejte je do hrnce s širším dnem, přidejte tymián, bobkové listy, oloupané a plochou stranou... více o Gratinované brambory Dauphinoise
Kuřecí prsa očistěte, z obou stran potřete olejem, osolte, opepřete, posypte sušenými bylinami a nechte asi 10 minut odpočinout při pokojové teplotě.... více o Kuřecí prsa s mozzarellou a pestem
Fazolky očistěte a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Dejte do kastrolu, zalijte vodou, osolte a uvařte tak, aby byly na skus, bude to trvat 5–8... více o Fazolky nakyselo s vejci
Slaninu nakrájejte na kousky, dejte do hrnce, vypečte dokřupava a odložte stranou. Cibuli, mrkev a celer očistěte a pokrájejte nadrobno. Do výpeku... více o Kukuřičný chowder
Houby očistěte a pokrájejte na větší kousky. Cibuli pokrájejte na tenké klínky, česnek na plátky, petrželku nasekejte najemno. V pánvi rozehřejte... více o Topinky s houbami a čedarem
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hlubší pánvi na lžíci oleje. Restujte ji asi 3 minuty, přidejte na kousky pokrájenou slaninu a nasekaný česnek,... více o Těstoviny s rajčaty a vodkou
Nejprve si formičky pečlivě vymažte olejem a troubu předehřejte na 150 °C. Žloutky s oběma cukry ušlehejte v míse robotu nebo ručním mixérem do... více o Mini košíčky jako rakvičky
Troubu předehřejte na 160 °C. Stehna omyjte a osušte. Vložte je do pekáče, osolte a posypte kmínem. Přidejte celou palici česneku překrojenou napříč a... více o Pečená kachna s houskovými knedlíky a zelím na víně
Omyté a osušené maso pokrájejte na větší kostky o velikosti asi 4 x 4 cm. Oloupanou cibuli nakrájejte nahrubo a česnek na tenké plátky. Přidejte... více o Výpečky s chlupatými knedlíky a zelím
Velký hrnec naplňte vodou, osolte a přiveďte k varu. Vařené uzené maso nakrájejte na malé kostičky. Vychladlé brambory oloupejte a nastrouhejte... více o Plněné bramborové knedlíky se špenátem a cibulkou
Vejce rozdělte na bílky a žloutky. Žloutky rozšlehejte s mlékem a solí. Rohlíky nebo housky nakrájejte na kostičky, nasypte do větší mísy, osolte,... více o Karlovarský knedlík I.
Cibuli oloupejte a pokrájejte na tenká půlkolečka. V kastrolu rozehřejte máslo, dejte do něj cibuli a tymián, krátce je zprudka opečte a snižte... více o Francouzská cibulačka
Papriky dejte na plech nebo do pekáče a dejte pod gril do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte je zhruba 20 minut, během pečení je několikrát otočte,... více o Hummus s pečenou paprikou
Krůtí prsa pokrájejte na kostky asi 2 x 2 cm, cibuli nasekejte nadrobno. V kastrolu rozpalte asi 2 lžíce oleje, nechte zesklovatět cibuli, přidejte... více o Krůtí kostky na ajvaru s těstovinami
Květák rozeberte na růžičky, ty větší pokrájejte a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Květák zalijte dvěma lžícemi olivového oleje, osolte,... více o Polévka z pečeného květáku
Batáty oloupejte, nastrouhejte nahrubo a dejte do mísy. Přidejte vejce, mouku, na kolečka pokrájenou bílou část jarních cibulek a většinu koriandru... více o Batátové placky s koriandrem
Houby očistěte, drobnější přepulte, větší nakrájejte na silné plátky. Vložte je do jemně vroucí osolené vody a 3 minuty blanšírujte. Opatrně je slijte... více o Kyseláče s rozmarýnem a jalovcem
Houby očistěte a nakrájejte na plátky, rozložte je na pečicím papíru a nechte 2–3 hodiny zaschnout. Dejte je do hrnce se solí, zalijte hrnkem vody a... více o Houby v sádle s bylinkami
Začněte salsou. Rajčata přepulte, vykrojte z nich tuhý střed a nakrájejte je na kostičky, chilli papričku na jemné plátky, cibuli a petrželku najemno.... více o Steak z grilu s rajčatovou salsou
Maso nakrájejte na 4–5cm kousky a dejte je do mísy. Promíchejte se surovinami na marinádu a marinujte nejlépe přes noc, minimálně ale 2 hodiny. Pak... více o Grilovaný kuřecí kebab
Na zálivku začněte mixovat žloutky s ančovičkami, hořčicí a citronovou šťávou, pak postupně po lžících zašlehejte olej a nakonec po lžících horkou... více o Salátová srdíčka s ančovičkovým dresinkem
Drobná rajčata nakrájejte na poloviny, větší na klínky, broskve na plátky. Prosciutto natrhejte stejně jako mozzarellu. Vše až na mozzarellu dejte do... více o Rajčatový salát s prosciuttem a mozzarellou na topinkách
Troubu předehřejte na 180 °C. Oddělte bílky od žloutků. Žloutky dejte do mísy robota, přidejte cukr a 8–10 minut šlehejte při střední rychlosti,... více o Ořechové řezy
V hrnci na středním plameni za občasného míchání přiveďte k varu mléko, vodu, máslo, cukr a sůl. Jakmile dosáhnete bodu varu, hrnec stáhněte z plotny... více o Eklérky s černým rybízem a ruby čokoládou
Maso si očistěte. Naškrábejte je ostrým nožem a důkladně promíchejte se žloutkem, olejem, nasekanými kapary a hořčicí, dochuťte solí a pepřem. Na... více o Tatarák s kapary
Droždí rozdrobte do misky, promíchejte s 20 g cukru a nechte vzejít kvásek, asi 10 až 15 minut. V teplých dnech to bude rychlejší. Do mísy robota... více o Svatební koláčky s mandlovou drobenkou