Kůži na prsíčkách nařízněte šikmými zářezy, prsa osolte a okmínujte. Vložte je do pekáčku a pečte přikrytá při 200 °C asi 15 minut. Podlijte trochou... více o Kachní prsa s jarním salátem
Do mísy prosejte mouku. Osolte ji, přidejte cukr, žloutky, nastrouhejte kůru z dobře omytého, nejlépe chemicky neošetřeného citronu (např. v... více o Velikonoční beránek dle časopisu F.O.O.D.
Troubu rozehřejte na 180 °C i s pekáčem, položeným na druhé příčce odspodu. Maso nařízněte u kostí do hloubky asi 3 cm, případnou tukovou vrstvičku na... více o Jehněčí kotletky & karotky na balzamiku
Oloupané mrkve nakrájejte na větší kousky. Zázvor a česnek oloupejte a nadrobno nasekejte. V hrnci rozehřejte 1 lžíci oleje, osmažte na ní zázvor a... více o Karotková polévka s limetkou a koriandrem
V misce nebo hlubokém talíři prošlehejte vejce s hořčicí a česnekem. Plátky masa namáčejte nejprve ve vejcích, pak protáhněte strouhankou a dobře ji... více o Citronový kuřecí řízek z Ameriky
Na omáčku přiveďte v menším kastrůlku k varu med a vařte 7 až 8 minut, až začne karamelizovat. Odstraňte z ohně, opatrně (směs může prskat) vmíchejte... více o Kachní prsa na fících
Mouku, sůl, mléko a vejce spolu prošlehejte a zpracujte v těsto. Na másle osmažte cibuli. Přimíchejte ji spolu se sekanými bylinkami a uzeninou do... více o Špenátové balíčky
Špenát nadrobno nakrájejte (zmražený nechte napřed povolit). Fenykl rozkrojte na čtvrtiny, seřízněte košťál a nakrájejte na proužky. V hrnci... více o Perský špenátový krém
Troubu předehřejte na 200 °C. Těsto, rozválené na obdélník, položte na vymazaný nebo pečicím papírem vyložený plech a pečte je 20 minut, až hezky... více o Quiche s pečeným pórkem a sýrem
Troubu předehřejte na 200 °C. Olej rozehřejte ve velké pánvi a osmažte na něm na slabé plátky nakrájenou cuketu, cibulku a na kostičky nakrájený lilek... více o Slaný koláč se špenátem a kozím sýrem
V míse smíchejte suché ingredience: mouku, cukr, kypřicí prášek a sodu. V jiné míse metličkou promíchejte podmáslí, mléko, rozšlehaná vejce a... více o Lívance z podmáslí s borůvkami a javorovým sirupem
Většinu vařeného hrachu rozmačkejte (trochu si nechte na ozdobení polévky) a prohřejte ve vývaru spolu s povařenou, jemně nakrájenou kořenovou... více o Rybí polévka s hrachem
Dvě cibule nakrájejte na plátky, do třetí neoloupané vpíchněte hřebíčky a bobkový list. Nakrájenou cibuli osmažte v pekáči na másle. Vložte osolené a... více o Jehněčí nožička dušená v zelenině
Oloupanou a drobně nakrájenou cibuli osmažte na oleji dozlatova. Přidejte na maso, osolte, opepřete a pod pokličkou poduste doměkka. Maso nakrájejte... více o Koláč s kuřecím masem a olivami
Javorový sirup, ocet, sůl a pepř dobře promíchejte. Do směsi dobře zašlehejte oba druhy oleje. Sýr nastrouhejte na hrubém struhadle. Rukolu... více o Hruškové carpaccio
Začněte nejprve s knedlíky. Pokrájené pečivo v míse přelijte ohřátým mlékem a nechte přikryté asi 10 minut bobtnat. Půlku drobně nakrájené cibule... více o Lišky na smetaně s knedlíkem
Ve 100 ml vlažné vody rozpustíme kvasnice a cukr, necháme stát cca 20 minut. V míse smícháme mouku se solí, přidáme kvásek a začneme zpracovávat.... více o Slaný hruškový závin s gorgonzolou a ořechy
Pokrájené hlávkové zelí povařte do poloměkka v osolené vroucí vodě. Sceďte a nechte okapat. Pak nakrájejte najemno cibuli, klobásku na kolečka, maso a... více o Moravskoslezský bigos
Do mísy prosejte mouku (z hladké budou buchty jemnější, z hruběji mleté nadýchanější) se solí. Uprostřed vytvořte důlek, vsypte do něj asi třetinu... více o Povidlové buchty
Chřest omyjte, odřízněte hlavičky, stvoly rozkrojte a povařte 7 minut v osolené vodě. Nechte okapat. Rozehřejte 1 lžíci oleje a krátce na něm osmažte... více o Chřestový salát s kozím sýrem
Tvaroh ochuťte solí a hořčicí. Přidejte pomerančovou šťávu. Salátové listy opláchněte a osušte. Plátky chleba potřete ochuceným tvarohem. Poklaďte... více o Fitness sendvič
Fenykl, cuketu, fazolky a mangold opláchněte a zbavte tvrdých a poškozených částí. Brambory oloupejte. Fenykl nakrájejte na tenké skrojky, cukety na... více o Zeleninová polévka IV
Mouku se solí prosejte do mísy. Uprostřed udělejte důlek a vyklepněte do něj vejce. Postupně přilévejte směs mléka a vody a míchejte metlou, až... více o Palačinky s jahodovým rozvarem
Troubu předehřejte na 200 °C. Dva plechy vyložte papírem na pečení. Pláty listového těsta lehce potřete olejem, položte na sebe a vykrajovátkem na... více o Křupavé koláčky s revení a zmrzlinou
Rebarboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kousky. Maliny zbavte stopek a obojí promíchejte se sirupem a s 50 gramy cukru. Rozdělte do máslem... více o Rebarborový crumble se zakysanou smetanou
Kousky rebarbory promíchejte v kastrolu se 120 g cukru a vložte skořici. Nechte asi 15 minut stát. Škrob promíchejte s 1 lžící cukru. Kůru z citronu... více o Křehký dort s revení
Chřest ve spodní třetině oloupejte a krátce povařte s trochou soli a cukru. Dejte do mísy spolu s natrhanou rukolou, překrojenými rajčaty a kapary.... více o Chřestový salát s bramborovou pizzou
Maso nakrájejte na kousky velikosti sousta. Očištěné pórky podélně nařízněte a ještě dobře propláchněte, nakrájete na asi 1,5cm kolečka a střídavě s... více o Chřestovo-hráškový salát s japonskými špízy
Zpracované těsto vytvarujte jako kouli a zabalené ve fólii nechte alespoň 10 minut odpočívat v chladu. Chřestu oloupejte spodní část stonků a tuhé... více o Slaný chřestový koláč
Cibulky a cukr dejte do kastrůlku a zalijte vodou, aby byly cibulky pod hladinou tekutiny. Zakryté pak vařte asi pět minut, aby cibulky změkly.... více o Hrášek s mátou
Kuřecí maso omyjte, osušte a osolte. V kastrolu rozpusťte máslo s olejem, přidejte 100 g slaniny a nechte ji vyškvařit. Vložte kuřecí maso a osmažte... více o Kuře s celerovou omáčkou
Brusinky zasypejte v širokém kastrolu cukrem a nechte přes noc stát. Druhý den k nim přidejte citron nakrájený na kolečka a za stálého promíchávání je... více o Nakládané brusinky
Hrách vsypte na cedník s malými oky a dobře propláchněte pod tekoucí vodou. Vsypte do hrnce, zalijte studenou vodou a nechte několik hodin, případně... více o Hrachová polévka s domácími houstičkami
V širším kastrolu s nepřilnavým dnem rozehřejte máslo. Až začne pěnit, vhoďte na něj pokrájenou zeleninu a promíchejte ji, aby se dobře obalila tukem.... více o Zeleninové ragout