• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka

Tak trochu jiná nakládačka

F.O.O.D.
| 16. 9. 2015
Know-how
Tak trochu jiná nakládačka

S Naloz-to.cz vám přinášíme tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na chalupě nebo doma. Každopádně v jejich společnosti bude víkend stoprocentně labužnický.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

na zavařovací sklenici (1 l) - příprava: 15 minut + odležení

* 500 g hovězího, telecího nebo jehněčího masa (například hrudí bez kosti)
* 100 g hrubozrnné mořské soli
* lněné semínko
* čerstvý rozmarýn
* šalvěj
* koření na jehněčí maso
* 1 lžíce chilli vloček
* 1 lžíce horčičného semínka
* sušený koriandr
* čerstvě mletý pepř

Očištěné a osušené maso nechte v celku nebo nakrájejte na větší plátky. Do masa vetřete směs z nasekaných čerstvých bylinek, soli, lněného semínka a koření. Nepřidávejte olej, maso samo pustí vodu. Uzavřete do sklenice a nechte v chladnu uležet 3 až 5 dní. Před tepelnou úpravou maso omyjte ze solného roztoku a osušte. Můžete jej pozvolna udit nebo grilovat.


Rychlonakládaná křupavoučká zelenina

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 20 minut + odležení

* 4 ředkvičky
* 1/2 kedlubny
* 1 hrst baby mrkve (nebo 1 menší mrkev)
* brokolice
* čerstvý bobkový list
* hladkolistá petržel
* pepř 4 barev
* 100 ml vinného octa
* 2 lžíce krupicového cukru
* sůl

Omytou, očištěnou a nakrájenou zeleninu krátce spařte v napařovači, aby zůstala křehká. Potom ji začněte vrstvit do sklenice, prokládejte bobkovým listem, snítkami petržele a kuličkami pepře. Když je sklenice plná po okraj, zalijte ji lákem připraveným z vinného octa, cukru, soli a 100 ml vlažné vody. Uzavřete a nechte uležet. Po dvou hodinách zelenina krásně nasákne lák, avšak zůstane křehká.


Klouzavé houbičky v oleji naložené

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 30 minut + odležení

* 300 g směsi hub (šitake a žampiony)
* 2 lžíce másla
* čerstvé bylinky
* 2 hrsti dýňových semínek
* 2–3 bobkové listy
* 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
* 1 lžíce dýňového oleje
* rostlinný olej
* sůl a pepř

Šitake zpěňte na másle a poduste doměkka, zakápněte sójovou omáčkou a nechte odstát. Plátky žampionů také zpěňte na másle a pozvolna duste, přidejte dýňová semínka a nakonec bylinky. Z podušených houbiček slijte tekutinu a společně dejte do sklenice s klipsem. Rostlinný olej smíchejte se lžičkou soli, pepře, bobkovým listem, lžící dýňového oleje a nasekanými bylinkami. Směsí zalijte houby a uzavřete. Uchovejte v chladu.

Unknown media type: gallery

Tipy Daniely Salačové

www.naloz-to.cz

► Nebojte se pohrát si se zeleninou (červenou řepou, fenyklem, květákem, kukuřicí, okurkami). V průhledné sklenici vypadají barevné vrstvy krásně napohled.

► Vyzkoušejte směs hub, které v lese posbíráte, naložte je místo do kyselého láku do slunečnicového oleje a poznáte příjemnou změnu.

► Maso po tepelné úpravě nakrájejte na tenoučké plátky a servírujte se zakysanou smetanou, jogurtovou zálivkou nebo třeba domácí tatarkou a kyselými okurkami. Maso na gril můžete klasicky nakládat do oleje (dva dny před grilováním) anebo vyzkoušet „solné“ nakládání, které se upřednostňuje při tepelné úpravě masa uzením nebo pomalém pečení a grilování. Díky soli bude maso křehčí a chuťově dostane jiný rozměr.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

75
Bramborovo-zeleninový guláš
Bramborovo-zeleninový…
54
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
41
Frittata s pečeným lilkem
Frittata s pečeným lilkem
29
Čokoládový závin - nejrychlejší
Čokoládový závin -…
24
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři, které zasytí a zahřejí
Od pondělí do pátku: Horké polévky k večeři,…
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v papilotě. Takhle vám bude chutnat i na Vánoce
Recept na lososa smaženého, v troubě nebo v…
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
AHA.cz Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Brzobohatý zůstal stát jako opařený: Rozsudek soudu mluví jasně

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Ženy.cz Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Být single může být hard. 10 problémů, které si zadaní neuvědomují

Blesk.cz Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

Režisér Rob Reiner (†78) násilně zemřel: Policie vyšetřuje útok!

SportRevue.cz FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

FOTO: Sexy rozhodčí, od které byste si to rádi nechali (na hřišti) foukat

Maminka.cz Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Příběh Martiny, kterou expartner polil kyselinou: Svého syna nikdy neuvidím, ale představu, jak asi vypadá, mám...

Blesk Horoskopy Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

Vánoční milostná předpověď: Koho čeká erotická bouře, kdo se zamiluje a kdo dostane kopačky?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact