• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka

Tak trochu jiná nakládačka

F.O.O.D.
| 16. 9. 2015
Know-how
Tak trochu jiná nakládačka

S Naloz-to.cz vám přinášíme tři neotřelé recepty na nakládané dobroty, které si můžete rychle připravit na chalupě nebo doma. Každopádně v jejich společnosti bude víkend stoprocentně labužnický.

Nakládané maso v hrubozrnné soli a bylinkách

na zavařovací sklenici (1 l) - příprava: 15 minut + odležení

* 500 g hovězího, telecího nebo jehněčího masa (například hrudí bez kosti)
* 100 g hrubozrnné mořské soli
* lněné semínko
* čerstvý rozmarýn
* šalvěj
* koření na jehněčí maso
* 1 lžíce chilli vloček
* 1 lžíce horčičného semínka
* sušený koriandr
* čerstvě mletý pepř

Očištěné a osušené maso nechte v celku nebo nakrájejte na větší plátky. Do masa vetřete směs z nasekaných čerstvých bylinek, soli, lněného semínka a koření. Nepřidávejte olej, maso samo pustí vodu. Uzavřete do sklenice a nechte v chladnu uležet 3 až 5 dní. Před tepelnou úpravou maso omyjte ze solného roztoku a osušte. Můžete jej pozvolna udit nebo grilovat.


Rychlonakládaná křupavoučká zelenina

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 20 minut + odležení

* 4 ředkvičky
* 1/2 kedlubny
* 1 hrst baby mrkve (nebo 1 menší mrkev)
* brokolice
* čerstvý bobkový list
* hladkolistá petržel
* pepř 4 barev
* 100 ml vinného octa
* 2 lžíce krupicového cukru
* sůl

Omytou, očištěnou a nakrájenou zeleninu krátce spařte v napařovači, aby zůstala křehká. Potom ji začněte vrstvit do sklenice, prokládejte bobkovým listem, snítkami petržele a kuličkami pepře. Když je sklenice plná po okraj, zalijte ji lákem připraveným z vinného octa, cukru, soli a 100 ml vlažné vody. Uzavřete a nechte uležet. Po dvou hodinách zelenina krásně nasákne lák, avšak zůstane křehká.


Klouzavé houbičky v oleji naložené

na 500ml sklenici s klipsem - příprava: 30 minut + odležení

* 300 g směsi hub (šitake a žampiony)
* 2 lžíce másla
* čerstvé bylinky
* 2 hrsti dýňových semínek
* 2–3 bobkové listy
* 1 lžíce sójové omáčky Kikkoman
* 1 lžíce dýňového oleje
* rostlinný olej
* sůl a pepř

Šitake zpěňte na másle a poduste doměkka, zakápněte sójovou omáčkou a nechte odstát. Plátky žampionů také zpěňte na másle a pozvolna duste, přidejte dýňová semínka a nakonec bylinky. Z podušených houbiček slijte tekutinu a společně dejte do sklenice s klipsem. Rostlinný olej smíchejte se lžičkou soli, pepře, bobkovým listem, lžící dýňového oleje a nasekanými bylinkami. Směsí zalijte houby a uzavřete. Uchovejte v chladu.

Unknown media type: gallery

Tipy Daniely Salačové

www.naloz-to.cz

► Nebojte se pohrát si se zeleninou (červenou řepou, fenyklem, květákem, kukuřicí, okurkami). V průhledné sklenici vypadají barevné vrstvy krásně napohled.

► Vyzkoušejte směs hub, které v lese posbíráte, naložte je místo do kyselého láku do slunečnicového oleje a poznáte příjemnou změnu.

► Maso po tepelné úpravě nakrájejte na tenoučké plátky a servírujte se zakysanou smetanou, jogurtovou zálivkou nebo třeba domácí tatarkou a kyselými okurkami. Maso na gril můžete klasicky nakládat do oleje (dva dny před grilováním) anebo vyzkoušet „solné“ nakládání, které se upřednostňuje při tepelné úpravě masa uzením nebo pomalém pečení a grilování. Díky soli bude maso křehčí a chuťově dostane jiný rozměr.


Článek vyšel v časopise F.O.O.D.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Fajitas v tortille

Fajitas v tortille

40 minut
Malinová vosí hnízda

Malinová vosí hnízda

30 minut
Rumové kuličky nepečené a snadné

Rumové kuličky nepečené a snadné

Poslední sledované recepty

33
Rybí vývar s knedlíčky
Rybí vývar s knedlíčky
14
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
13
Burgery z podmáslového kuřete
Burgery z podmáslového…
12
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
11
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa

Zajímavé články

Bramborový salát podle Pavla Berkyho: Rozbouchnuté brambory a domácí majonéza z něj dělají opravdový skvost
Bramborový salát podle Pavla Berkyho:…
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle, kdy už máte sladkého dost
Slané cukroví: Výborná alternativa pro chvíle,…
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8 osvědčených receptů, které zvládnou i začátečníci
Nejlepší krémy do vánočního cukroví: 8…
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné nebo řecké koláčky
Netradiční vánoční cukroví: Vyzkoušejte vinné…
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod stromeček, který potěší každého
Exotická sada medů: originální a zdravý dárek pod…
AHA.cz Kateřina Ujfaluši: Rozchod v seriálu i v životě

Kateřina Ujfaluši: Rozchod v seriálu i v životě

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Reklama na štěstí: Princ William a Kate potěšili fanoušky vánoční fotografií

Reklama na štěstí: Princ William a Kate potěšili fanoušky vánoční fotografií

Ženy.cz 3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

3 osvědčené tipy, jak o Vánocích nepřibrat

Blesk.cz Lela Vémola: První vyjádření ke krizi s Karlosem! Před Vánocemi nic řešit nebudu

Lela Vémola: První vyjádření ke krizi s Karlosem! Před Vánocemi nic řešit nebudu

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí sex: Kdo si postelové hrátky opravdu neužívá?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí sex: Kdo si postelové hrátky opravdu neužívá?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Tak trochu jiná nakládačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact