• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Redakce
| 22. 3. 2017
Know-how
Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Moučník, který se peče v každé české domácnosti? Jednoznačně sladká bábovka! Ty nejosvědčenější recepty se předávají z generace na generaci, ale nikdy není od věci připomenout si několik užitečných triků, díky kterým bude bábovka dokonale vláčná.

1. Mouku prosívejte a tuk nechte odpočinout

Základem úspěchu nadýchané bábovky je výběr mouky. Vždy používejte polohrubou, protože pouze díky ní bude mít bábovka tu správnou strukturu. Přisypávejte ji do mísy přes jemné sítko – mouka se provzdušní a nakypří. Stejně tak přidanému tuku věnujte čas – doporučujeme použít Heru, rozpustit ji v kastrůlku a nechat odstát na pokojovou teplotu. Pokud byste Heru přidali do těsta ještě horkou, mohla by se vám bábovka srazit.

2. Šlehejte pomalu a pořádně!

Těsto na bábovku šlehejte pomalu a s citem. Přidat můžete ovoce, oříšky i čokoládu, ale vždy až na konec, kdy se všechny ingredience spojí v těsto.

3. Nezapomeňte vymazat formu

Aby se bábovka povedla a šla snadno vyklopit, je potřeba pečlivě vymazat a vysypat formu. Co to znamená? Vezměte si do ruky kousek tuku a pořádně formu vymažte. Velkou pozornost věnujte ozdobnějším formám, které je potřeba vymazat v každém ohybu. Následně nasypejte do formy hrubou mouku a křouživými pohyby ji vysypejte tak, aby se přichytila na všechny strany formy.

4. Pečte pomalu a s klidem

Troubu nastavte na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Myslete na to, že každá trouba peče jinak dlouho, a proto je potřeba bábovku hlídat. Zda-li je upečená, si ověřte pomocí špejle, kterou zapíchněte do těsta, a pokud se na ni nepřichytává, je bábovka hotová!

Tip: Naším favoritem je jednoznačně vanilková bábovka z tvarohu, která je vláčná a chutná i dětem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

Poslední sledované recepty

24
Cuketová polévka s mátou a hráškem
Cuketová polévka s mátou…
23
Pravé maďarské lečo
Pravé maďarské lečo
22
Švestková povidla
Švestková povidla
21
Roláda s mletým masem a zeleninou
Roláda s mletým masem a…
20
Cibulová polévka
Cibulová polévka

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Místo svatby rozchod? První slova Rolins k Nedvědově známosti

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Tohle jsou důvody, proč vám blednou barvy na oblečení! Jak je uchovat co nejhezčí?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

Poslední fotky Jiřího Krampola (†87): Dva týdny před smrtí natáčel

SportRevue.cz FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

FOTO: 24 fotbalových děv, které jsme mohli vidět v roce 2016 na Euru ve Francii

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact