• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Redakce
| 22. 3. 2017
Know-how
Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!

Moučník, který se peče v každé české domácnosti? Jednoznačně sladká bábovka! Ty nejosvědčenější recepty se předávají z generace na generaci, ale nikdy není od věci připomenout si několik užitečných triků, díky kterým bude bábovka dokonale vláčná.

1. Mouku prosívejte a tuk nechte odpočinout

Základem úspěchu nadýchané bábovky je výběr mouky. Vždy používejte polohrubou, protože pouze díky ní bude mít bábovka tu správnou strukturu. Přisypávejte ji do mísy přes jemné sítko – mouka se provzdušní a nakypří. Stejně tak přidanému tuku věnujte čas – doporučujeme použít Heru, rozpustit ji v kastrůlku a nechat odstát na pokojovou teplotu. Pokud byste Heru přidali do těsta ještě horkou, mohla by se vám bábovka srazit.

2. Šlehejte pomalu a pořádně!

Těsto na bábovku šlehejte pomalu a s citem. Přidat můžete ovoce, oříšky i čokoládu, ale vždy až na konec, kdy se všechny ingredience spojí v těsto.

3. Nezapomeňte vymazat formu

Aby se bábovka povedla a šla snadno vyklopit, je potřeba pečlivě vymazat a vysypat formu. Co to znamená? Vezměte si do ruky kousek tuku a pořádně formu vymažte. Velkou pozornost věnujte ozdobnějším formám, které je potřeba vymazat v každém ohybu. Následně nasypejte do formy hrubou mouku a křouživými pohyby ji vysypejte tak, aby se přichytila na všechny strany formy.

4. Pečte pomalu a s klidem

Troubu nastavte na 180 °C a pečte přibližně 45 minut. Myslete na to, že každá trouba peče jinak dlouho, a proto je potřeba bábovku hlídat. Zda-li je upečená, si ověřte pomocí špejle, kterou zapíchněte do těsta, a pokud se na ni nepřichytává, je bábovka hotová!

Tip: Naším favoritem je jednoznačně vanilková bábovka z tvarohu, která je vláčná a chutná i dětem.

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

Poslední sledované recepty

43
Výborný a rychlý borůvkový koláč s drobenkou
Výborný a rychlý…
31
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
27
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…
26
Cuketové bramboráky
Cuketové bramboráky
24
Originální řecké tzatziki
Originální řecké tzatziki

Zajímavé články

Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové: Rychlý recept na víkend, který vám zmizí pod rukama
Lžícový švestkový koláč podle Stelly Zázvorkové:…
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku nebo variantu s pečenými rajčaty, mangem či slaninou
Dokonalé letní guacamole: Připravte si klasiku…
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do horkých letních dní
Salát, který miluje princezna Kate: Je ideální do…
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že se jim máte vyhnout?
Pozor na jedovaté cukety! Podle čeho poznáte, že…
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek pro každého gril mistra
Grilovací sezóna zahájena: 6 nezbytných pomůcek…
AHA.cz Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Ivana Gottová před komisí: Boj o manžela!

Mimibazar Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Nechte kávu a čaj pracovat podruhé: Jak využít lógr a vyluhované sáčky

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Styl Wednesday ovládne podzim! Temná estetika jako nová posedlost

Ženy.cz Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Namísto rovnocennosti válka pohlaví. Kam až zajde moderní feminismus?

Blesk.cz Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

Krampolova (†87) urna: Připravili mu hrnec Nikdo není dokonalý!

SportRevue.cz FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

FOTO: Pamatujete? 37 sexy partnerek fotbalistů, které jsme mohli vidět v roce 2018 na šampionátu v Rusku

Maminka.cz Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Ve dvou letech platila za nejkrásnější batole na světě. Jak vypadá a žije „živá panenka“ Aira Marie Brown dnes?

Blesk Horoskopy Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

Pijavice, vůdkyně nebo hasička konfliktů? Co prozradí den, kdy jste se narodila?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Jak na dokonalou bábovku? Osvědčené tipy, které fungují!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact