• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Vánoce Jedlé dárky
  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

F.O.O.D.
| 20. 3. 2017
Know-how
Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!

Řízek je bezpochyby nedílnou součástí českých domácností, ať už je z vepřového, hovězího či kuřecího masa. Své o tom ví i šéfkuchař pražské Grand Cru Restaurant & Bar Jan Punčochář, který je známý svou láskou k řízkům a k česko-rakouské kuchyni. Nechte si od něj poradit a připravte dokonalý řízek hned napoprvé!

1. Vepřové jako záruka úspěchu

Vepřový pavouček je část masa ze zadní kýty a podle Jana Punčocháře také nejvhodnější část na přípravu obalovaných řízků. Toto maso je velmi křehké, hodí se na smažení a krátké tepelné úpravy. Chuťově je jemné a vzhledově se podobá bílému kuřecímu masu.

2. Vybírejte silnější maso!

Například kuřecí nebo vepřové s kostí obalte a osmahněte stejně jako řízek z pavoučka. Na plech nebo do většího hrnce na dno vyskládejte krajíce chleba, na ně vložte usmažené řízky, dejte do trouby předehřáté na 110 °C a nechte 30 minut dojít. Omastek skape do chleba, řízky zkřehnou a zůstanou uvnitř šťavnaté.

3. Co když mám doma sušší maso?

Máte doma jiné než vepřové maso a už předem víte, že se jedná o sušší kousek? Celé králičí stehno či jinou část masa prošpikujte máslem nebo česnekem a následně obalte a osmahněte.

4. Jak si poradit s hovězím masem?

Potřete ho dijonskou hořčicí, troškou česneku a posypte čerstvě namletým pepřem, který zvýrazní chuť. Poté obalte a osmahněte, maso je hodně šťavnaté a omastek nechte okapat do ubrousku.

5. Strouhanku pouze domácí

Domácí strouhanka se připravuje ze starých rohlíků. Ty rozmixujte najemno nebo nastrouhejte, následně propasírujte. Když se obaluje řízek, je důležité strouhanku do masa nevtlačovat, jen ji lehce načechrat, při smažení se pak vytvoří krásné bubliny.

6. Přepusťte máslo!

Kostku másla vložte do studeného hrnečku a nechte při nízké teplotě probublávat, dokud nezůstane čiré až zlatavé. Jakmile lehce zhnědne, získá chuť po oříšcích. Přeceďte přes cedník vyložený ubrouskem a hurá do smažení!

Diskuze ke článku

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.

Další články z rubriky

Doporučujeme

Burgundská hovězí pečeně

Burgundská hovězí pečeně

60 minut
Mandlové vanilkové rohlíčky

Mandlové vanilkové rohlíčky

50 minut
Vánoční marokánky

Vánoční marokánky

Poslední sledované recepty

26
Rumové kuličky nepečené a snadné
Rumové kuličky nepečené…
25
Rychle, zdravě a chutně losos
Rychle, zdravě a chutně…
24
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
18
Klasický recept na polevu na perníčky
Klasický recept na…
15
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které chutnají jako marcipán: Upečte si ricciarelli!
Toskánské vánoční sušenky bez mouky, které…
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší galerii
Nejkrásnější vánoční dorty: Inspirujte se v naší…
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte nejen na Vánoce
Vaječný koňak ze salka: 3 recepty, které oceníte…
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte spoustu druhů cukroví
Upečeno za víkend: Čtyři těsta, z nichž uděláte…
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne úplně každý
Nepečené vánoční kuličky: Cukroví, které zvládne…
AHA.cz Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Poslední mejdan pro Hezuckého: Podivné chování Mareše s manželkou

Mimibazar Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Otestovali jste: Mluvící tablík Kvído od Albi – interaktivní hračka, která baví i učí

Dáma.cz Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Vánoční a zimní manikúra: 50+ nádherných nápadů, které musíte vidět

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Ženy.cz Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo  moderní výmluva pro sobectví?

Vymezování hranic. Nutná obrana, nebo moderní výmluva pro sobectví?

Blesk.cz Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

Leoš Mareš na rozlučce s Hezuckým: Pil jen kávu! Odjel brzy, ale...

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

Horoskop na další týden: Kdo naletí podvodníkům a kdo bude čelit nevěře?

  • Recepty.cz
  • Články
  • Know-how
  • Dokonalý řízek? 6 tipů šéfkuchaře Jana Punčocháře!
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact