Na velikonočním stole zajisté nesmí chybět toto klasické jídlo - nádivka. Je krásně vláčná a křupavá, její neodolatelná vůně přiláká do kuchyně celou rodinu.
Na zbylém másle na pánvi orestujte nadrobno nakrájenou cibuli, asi 5 minut, a pak ještě minutu i na plátky nakrájený česnek. Vše přidejte k pečivu. Přisypte i na kostičky nakrájené uzené maso. Zelené lupení pokrájejte, v cedníku spařte, dobře osušte a přidejte do mísy.
3
Oddělte bílky od žloutků. Žloutky promíchejte s mlékem a přilijte do mísy k pečivu a masu. Podle chuti osolte a opepřete (na sůl pozor, uzené i pečivo už jsou slané). Z bílků ušlehejte pevný sníh a nakonec zlehka vmíchejte ušlehané bílky.
4
Zapékací mísu vytřete máslem a vlijte do ní směs na nádivku. Povrch uhlaďte a pečte asi 45 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Před krájením ji nechte asi 20 minut chladnout.