Namočte sultánky, rýži, fíky, meruňky a třešně přes noc do brandy.
2
Ve velké míse promíchejte zázvor se sirupem, jablka, nastrouhanou kůru z pomerančů a vymačkanou pomerančovou šťávu. Vmíchejte vejce, tuk, cukr, strouhanku, mouku a koření, nakonec ovoce v brandy.
Vyložte menší formy na bábovky nebo misky fólií, hmotu do nich rozdělte, povrch uhlaďte a trochu udusejte, ať se zbavíte vzduchových bublin, a překryjte vystřižených pečicím papírem, stranou pomazaným máslem. Překryjte ještě alobalem a upevněte provázkem nebo gumičkou.
4
Vařte asi 7 hodin v páře. Kousky alobalu naskládejte do širokého kastrolu jako podložky, aby se misky nedotýkaly dna. Vložte je na ně. Do 1/3 misek přlijte horkou vodu a zakryjte poklidí. Za mírného varu vařte až 5 hodin, občas trochu vody přilijte.
5
Podlé návodu na sáčku připravte vanilkový puding. Vyklopené vánoční pudingy ozdobte překrojenými fíky a celé je hustě přelijte vanilkovým krémem. Nechte vychladnout.