Mouku prosejte se solí, vytvořte důlek a vklepněte do něj vejce. Zapracujte je s 6 lžícemi vody, těsto bude vláčné (můžete přidat vodu). Pomoučněte ho, překryjte utěrkou a nechte 20 minut odpočívat.
2
Na másle opečte česnek s nasekanou cibulí, přidejte nakrájené houby a duste je do změknutí. Vmíchejte strouhanku, nasekanou petrželku, osolte a opepřete.
3
Těsto vyválejte na tenký plát a nakrájejte ho na čtverce o straně asi 5 cm.
4
Do středu vložte vždy 1 lžičku náplně, ve vodě namočenou mašlovačkou přetřete okraje a jeden přiklopte na druhý do trojúhelníku.
5
Okraje přimáčkněte, rohy opět potřete, 2 protilehlé otočte směrem dovnitř a tam je spojte. Uvařte v osolené vodě, 2–4 minuty. Podávejte s rozpuštěným máslem.