Těstoviny s lahodnou omáčkou z konzervovaných rajčat, cibule, slaniny, smetany a parmazánu, dochucenou česnekem a špetkou chilli, jsou skvělým tipem na rychlý oběd či večeři.
Cibuli pokrájejte nadrobno a zpěňte v hlubší pánvi na lžíci oleje. Restujte ji asi 3 minuty, přidejte na kousky pokrájenou slaninu a nasekaný česnek, restujte další 3 minuty. Do pánve nalijte vodku, přidejte rajčata, přiveďte k varu a na mírném plameni vařte asi 5 minut.
Mezitím dejte vařit těstoviny. Do omáčky vmíchejte smetanu, chilli a většinu najemno nastrouhaného parmazánu. Dochuťte ji solí a pepřem a promíchejte s těstovinami. Jednotlivé porce ještě posypte zbylým parmazánem a ozdobte lístky bazalky.
Ked sa do jedla pridava vino, konak, cherry, tak kvoli chuti, alkohol sa necha vyvarit a ostane len chut. Ale aky vyznam ma pridavat vodku, moze mi niekto vysvetlit? Lebo ked sa alkohol z vodky odpari, ostane len voda. Ziadna chut.