ks
italské těstoviny
- mohou být jakékoliv (tagliatelle, kolínka, vrtule)
Postup přípravy receptu
1
Nachystáme si špagety, přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme těstoviny. Nachystáme si všechna rajčata a pokrájíme je na čtvrtky. Česnek dáme do lisu a jeden stroužek pokrájíme na plátky.
Rozpálíme si olej na pánvi a dáme nejdřív nakrájený česnek, ať pustí svoji "šťávu" a ihned potom tam dáme osolená a opepřená rajčata. Přidáme bazalku či oregáno, dáme pokličku a dusíme, dokud nám nevznikne hustější omáčka. (pozn.: radši míchejte, rádo se to připaluje; jestli chcete, můžete si pomoci trochu s kečupem, ale ten nerada dávám). Jak máme hustou omáčku, přidáme nalisovaný česnek.
V mezičase si nastrouháme sýr. Uvařené těstoviny scedíme a přidáme na pánev. Promícháme, aby se směs dostala na všechny těstoviny. A máme HOTOVO ♥. Můžeme podávat i na závěr s bazalkovým pestem nebo čerstvými lístky bazalky :)))