Italská klasika, jejíž původ se datuje až do 19. století. To jsou těstoviny carbonara obalené v rozšlehaných žloutcích a parmazánu. Podávat je budeme s pečenými rajčaty, česnekem, slaninou a bylinkami.
Do pekáče dejte rajčata, oloupané stroužky česneku a byliny. Na zeleninu rozložte plátky slaniny a vše dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C asi na 10 minut.
Ve větší míse vidličkou ušlehejte žloutky s parmazánem, osolte a opepřete. Přidejte těstoviny, promíchejte a dolijte trochu vody z těstovin, aby vznikla krémová omáčka, která obalí těstoviny.
4
Těstoviny s omáčkou rozdělte do talířů, na každou porci přidejte pečená rajčata, česnek a slaninu. Zasypte parmazánem.
Tip: Tahle variace na klasické těstoviny carbonara je nesmírně snadná a rychlá. Místo slaniny klidně použijte sušenou šunku.