Korpus na dortovou formu 22 cm nebo menší pekáček: mocca kávu rozpustíme v horké vodě, žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Do žloutkové pěny vmícháme olej a následně i kávu, přisypeme mouku s kypřidlem, řádně promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do máslem vymazané a hrubou moukou vysypané formy, vložíme do předehřáté trouby na 180 stupňů a pečeme cca 25-30 minut. Vyzkoušíme špejlí, těsto na ni nesmí lepit. Pak korpus necháme zcela zchladnout a prokrojíme na 3 díly.
Náplň: smetanu vyšleháme s moučkovým cukrem do krémovější podoby, pak přidáváme po lžících sypké cappuccino. Druh cappuccina záleží na naší chuti (klasik, čokoládové, oříškové...) a množství takové, aby nám krém chutnal. Někdo dá lžíce čtyři, jiný šest, to už si podle ochutnání každý doladí dle vlastní chuti.
3
Vrstvy korpusu promazáváme krémem, kdo chce, může korpus pokapat kávovým likérem nebo rumem. Dort dáme do chladna vychladit, dlouhé proležení (přes noc) není nutné, dort/ řez je velmi jedlý a dobře se krájí už po hodině a půl v chladničce. Dozdobení záleží za naší chuti, můžeme posypat čokoládovými hoblinkami nebo cukrářským zdobením dle chuti.