Lehký osvěžující salát se zeleninou a čerstvými bylinkami si můžete připravit jako hlavní chod, ale skvěle se hodí také jako předkrm či příloha např. ke grilovanému masu.
Bulgur v cedníku několikrát propláchněte vodou, sceďte, přendejte do kastrůlku, zakapejte citronovou šťávou a připravte podle návodu.
2
Okurku zbavte střední části se semínky a nakrájejte nadrobno, rajčata zbavte dužiny se semínky a také je nakrájejte nadrobno. Zeleninu dejte do mísy, přidejte nadrobno nakrájenou cibuli a jarní cibulky, najemno nasekané bylinky, citronovou kůru, kmín a sůl a vše dobře promíchejte. Přisypte hotový bulgur, zalijte olejem a dochuťte citronovou šťávou, případně podle potřeby ještě solí.
Po promíchání nechte alespoň hodinu odležet v chladu, aby měl bulgur možnost natáhnout do sebe všechny chutě. Citron se spojí s ostatními ingrediencemi a jeho ostře kyselá chuť se trochu zjemní. Naopak máta s petrželkou se pěkně rozvoní. Před podáváním dozdobte listy salátu a měsíčky citronu.