Mouku prosejte do mísy a promíchejte s droždím. Uprostřed udělejte důlek, přidejte 4 lžíce oleje a 300 ml vlažné vody a zadělejte těsto, pokud potřebujete, přikápněte trochu oleje. Na pomoučněné pracovní ploše ručně 10 minut hněťte těsto, aby bylo měkké, pružné, bude trochu lepivé. Vložte do mísy vymazané trochou oleje, přikryjte čistou utěrkou a nechte vykynout na dvojnásobek, asi 1,5 hodiny. Rozmražený špenát jemně vymačkejte a prokrájejte, pak smíchejte s nasekanou rukolou a celerem. Šunku nakrájejte nadrobno. Lístky tymiánu oberte ze stonku. Mozzarellu nakrájejte na kousky. Promíchejte, osolte a opepřete. Dno koláčové formy vyložte pečicím papírem a vymažte olejem. Troubu předehřejte na 220 °C. Těsto znovu chvíli hněťte, pak odkrojte něco přes třetinu a odložte. Těsto rozprostřete na dno a prsty ho vytáhněte i na boky. Rozetřete náplň – nechte volné asi 1cm okraje. Zbytek těsta rozválejte na kruh o velikosti formy a položte na náplň. Okraje potřete vodou, boky vytvořené ze spodní části těsta přehněte a umačkejte, aby náplň nevytekla. Vydatně potřete olejem a osolte. Pečte 20–30 minut dozlatova.