g
celozrnná mouka
můžeme smíchat v poměru 1:1 s pšeničnou moukou hladkou nebo ovesnou, kukuřičnou či žitnou
150
ml
voda
Postup přípravy receptu
1
Mouku dáme do mísy, přidáme sůl a s vodou vypracujeme těsto. Vodu přidáváme pomalu, těsto musí být tužší, musí se však nechat válečkem rozválet na tenko. Těsto necháme pod miskou na válu 30 minut odpočinout. Pak jej rozdělíme na několik kousků (podle velikosti pánve nebo plotýnky), vytvarujeme koule a ty postupně rozválíme válečkem na tloušťku asi 2 mm.
2
Placky pečeme buď přímo na plotýnce elektrického sporáku nebo na plotně, nebo na suché těžké pánvi. Při pečení plackami pohybujeme a několikrát je přehodíme. Jednu pitu pečeme asi 10 minut.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Aewyn
|16. 5. 2013 15:39
recept dobrý, ale na jinou věc:) V tomhle receptu pečete čapáty. Pita v sobě musí mít droždí, olivový olej i jiné věci a určitě se nepeče deset minut!! :)