lžíce
těstoviny
2-3 polévkové (můžou být i kolínka)
chilli
Nebo tabasco
ocet
Dle chuti
1
špetka
cukr
petrželka
Postup přípravy receptu
1
Čisté fazole namočíme předem na 6 hodin do studené vody. Pak je scedíme a zalijeme čerstvou vodou a uvaříme doměkka. Na kostičky nakrájený bůček rozškvaříme na oleji, a zpěníme na něm jemně nakrájenou cibuli, zaprášíme hladkou moukou a lehce osmahneme ještě lehce poprášíme kari kořením nebo sladkou paprikou a po zpěnění zalijeme studenou vodou. Za občasného míchání uvedeme do varu.
2
Přidáme nakrájenou mrkev a pórek a krátce povaříme, přidáme rozetřený česnek, spařená oloupaná na plátky krájená račata, osolíme a uvaříme až zelenina téměř změkne. Nakonec přidáme do polévky těstoviny a když změknou je polévka hotová. Dokořeníme chilli nebo tabaskem a dochutíme octem solí a cukrem a posypeme sekanou petrželkou.