Tradiční Pavlova připravená na plechu, ozdobená šlehačkou, plátky mandlí a čerstvým tropickým ovocem, se hodí nejen na zahradní party či posezení s přáteli.
ovoce
na dokončení (kaki, kiwi, mučenka, kiwano, mochyně…)
Postup přípravy receptu
1
Troubu rozehřejte na 150 °C. Bílky dejte do mísy robotu a ušlehejte pevný sníh, poté do něj za stálého šlehání přidávejte cukr, vznikne tuhá, lesklá hmota, která bude tvořit pevné špičky. Nakonec přidejte škrob a ocet a už jen krátce prošlehejte. Polovinu hmoty odeberte do misky a ledabyle promíchejte s kakaem.
Arch pečicího papíru přilepte v rozích k plechu malým množstvím sněhu. Lžící naneste sněhovou hmotu na plech, tvořte hromádky blízko sebe a střídejte bílý a kakaový sníh. Plech dejte doprostřed trouby, ihned snižte teplotu na 120 °C a pečte 60 minut.
3
Mezitím ušlehejte smetanu s cukrem a nasucho opražte plátky mandlí. Pavlovu nechte zcela vychladnout. Můžete ji nechat na plechu, nebo opatrně přenést na podnos. Na korpus navršte šlehačku, kousky pokrájeného ovoce a posypte ho mandlemi.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (leden/2020)