Silnější plátky krkovice (nenaklepáváme) osolíme, opepříme a obalíme ve směsi umíchané z hladké mouky a mleté papriky.
2
Na rozpuštěném sádle, osmažíme pokrájenou cibuli lehce dozlatova. Poté cibuli stáhneme na hromádku a vložíme osmažit z obou stran i připravené plátky krkovice.
Přidáme hořčici, chilli omáčku, přisypeme na kostky nebo širší nudličky pokrájenou kapii a papriku, nasekaný česnek, chilli papričku či feferonku, podlijeme vývarem a pomalu, na mírném ohni, pod poklicí, dusíme do změknutí masa, za občasného podlití dle potřeby.
4
Šťávu můžeme dle potřeby dochutit solí a pepřem, případně i troškou hořčice. Šťávu lze i maličko zahustit jíškou a krátce provařit, ale většinou to nutné není, protože k zahuštění nám postačí hořčice, chilli omáčka a rozdušená cibule.