Panenku nakrájíme na plátky asi centimetr silné. Jemně poklepeme (stačí pěstí) a osolíme. Připravíme si těstíčko z vajíčka, hladké mouky, soli a mléka (hustota jako na "kápání" do polévky). Řízečky namočíme do těstíčka a na oleji opékáme dokud nezrůžoví.
2
Na omáčku necháme rozpustit trochu másla a na něm mírně opražíme oříšky. Až budou narůžovělé, zalijeme šlehačkou a povaříme tak dlouho, dokud omáčka nezhoustne. Dochutíme podravkou.
3
Řízečky na talíři přelijeme omáčkou a podáváme s hranolky.
Velmi dobré, já si to ještě podlil slaninou a bylo ještě trochu lepší. Dávám za 1!
Michaela Linhartová
|24. 1. 2010 12:25
Bylo to mdlé, ale přidala jsem do omáčky půl lžičky grilovacího koření a půl stroužku česneku. A hned to bylo jiné. Tu podravku jsem tam také dávavala. Hodnotím 1
Lucie Krejčí
|13. 10. 2008 20:51
Panenka koupena,o víkendu vyzkouším. Vypadá to fáákt lákavě :-))