Skvělou večeří do pracovního týdne je obalovaný asijský květák z trouby podle časopisu F.O.O.D. Servírovaný s rýží a bohatě zalitý jemně pikantní omáčkou je vítanou změnou oproti smažené klasice v trojobalu.
ks
jarní cibulka
, vařená rýže basmati a černý sezam k podávání
sůl
a pepř
Omáčka
0,50
šálek
chilli omáčka
sladká
2
lžíce
sojová omáčka
2
lžíce
citronová šťáva
2
stroužek
česnek
nadrcené
chilli
sušené, podle chuti
Postup přípravy receptu
1
Květák rozeberte na malé růžičky, ty větší rozkrojte. Ve větší míse prošlehejte mouku s mlékem na těstíčko, osolte ho, opepřete a vsypte kousky květáku. Rukama vše důkladně promíchejte, aby se každý kousek obalil. Do misky nasypte panko strouhanku, postupně v ní obalujte květákové růžičky a skládejte je na plech vyložený pečicím papírem.
Obalené kousky květáku zakápněte olejem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Mezitím umíchejte suroviny na omáčku.
Pokrájejte jarní cibulky a uvařte rýži. Hotový květák bohatě zalijte omáčkou, posypte cibulkou a sezamem a podávejte s rýží.