Těsto vyválíme 2 mm silné (válíme na práškovém cukru, aby se těsto nelepilo), nakrájíme na pásky, které navineme na plechové trubičky tak, aby se okraje jemně překrývaly.
3
Necháme je v místnosti sušit 24 hodin. Potom opatrně sesuneme trubičky z formiček, potřeme čokoládovou polevou (můžeme i celé i do poloviny) a naplníme pařížskou šlehačkou.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|20. 11. 2006 07:13
Parížsku šľahačku robím presne ako Zdenka. Cukor nepridávam .
Zdeňka
|18. 11. 2006 21:00
Já připravuji pařížskou šlehačku takto:2 smetany ke šlehání a 1 čokoládu na vaření nalámanou na kostičky přivedu k varu (stále míchat),odstavím a míchám do rozpuštění čokolády.Vychladlou uložím do lednice a druhý den normálně vyšlehám.Dá se dělat i ze šlehačky,kakaa a cukru,ale s tím nemám zkušenost.
veverka71
|17. 11. 2006 07:57
Zdravím kuchařinky a kuchaříky... Má prosím někdo recept na pařížskou šlehačku?
Tereza Jarčušková
|16. 11. 2006 13:49
Mirka, nie sme väčšia rodina, sme väčší pažravci:)))
Tereza Jarčušková
|16. 11. 2006 13:47
Je to klasický balíček cukríkov, v Čechách ich vídavam bežne ( v Prahe ), ale aj u nás sú. Je len jedna veľkosť, pozrite regál s cukríkami.
Hana
|16. 11. 2006 12:09
Aká gramáž cukríkov, a sú ešte i dostať?
Radka K.
|16. 11. 2006 10:36
Tyhle trubičky jsem dělala před 15 lety. Díky za připomenutí. Jsou výborné.
Miroslava Severová
|15. 11. 2006 14:13
15.11. odpoledne jsem i já dávala tento recept do nových receptů, akorát že jen 2 balíčky arašídů a 1 balíček piškotů, 1 vejce a 1 bílek, bez kakaa do těsta. Jste asi větší rodina tak děláte ve větším množství.
Hana Rožníčková
|15. 11. 2006 14:10
Tak tohle musí být dobrota. Mám těch vánočních receptů tolik, že budu muset nějaké vyřadit, časově se to nedá stihnout.