sýr
po 150g (směs:cihla obyčejná a uzená, mozarella, balkán, niva, hermelín)
Postup přípravy receptu
1
Na nálev smícháme ve velké míse všechny uvedené suroviny. Sýry pokrájíme na kostky a opatrně "přehodíme v nálevu". Přendáme do zavařovací sklenice s víčkem a uložíme cca na 3 dny do lednice. Nemusí být úplně ponořené v oleji, stačí občas převrátit sklenici, aby nálev dobře prostoupil sýry. Po odložení je to výborná mňamka.
2
Podáváme např. s opečenou bagetkou a rajčaty, na zeleninovém salátu, k vínu, pivu jako chuťovku.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Wanda Kluzová
|15. 11. 2008 08:28
Našla jsem bílý balzamikový ocet v Hypernově od několika výrobců, bohužel v každém byly přidány minimálně 2 "éčka". Na konec jsem použila "čistý" jablečný, snad to nebude vadit :-) Jen ještě jeden dotaz: jakým způsobem se to sevíruje? Myslela jsem, že bych to dala sakumprásk do misky a kyždý ať si loví párátkem...:-)
Wanda Kluzová
|14. 11. 2008 10:50
Našla jsem ho v Hypernově, bohužel každý bílý balzamicový ocet měl v sobě ještě minimálně 2 éčka, tak jsem šáhla po "čistém" jablečném, snad to nebude vadit :-) Ještě prosím poraďte, jak servírovat, v pondělí mám návštěvu...Myslela jsem že to přendám sakumprásk do misky a každý ať si loví párátkem, ale tento způsob asi není z nejelegantnějších, že? :-( Děkuji
Di -
|11. 11. 2008 05:53
Měla jsem ještě dodat, že je to prostě vinný ocet.
Di -
|11. 11. 2008 05:53
Momentálně mám růžový ocet Balsamico, je skvělý. jen si vzpomenout, kde jsem ho koupila! Bylo to zřejmě v Penny, ale bohužel pouze při nějaké akci. Jestli máte po ruce Lidl, zkuste mrknout i tam.
Olga .
|10. 11. 2008 21:42
Nevím kde, ale stojí cca 12€ /litr; já bych to řešil něčím kyselým: jablečný, kvasný ocet, citron...:-)
Wanda Kluzová
|10. 11. 2008 20:34
Přidávám se k p. Ivaně - kde lze koupit BÍLÝ ocet Balsamico? Děkuji
Ivana Přikrylová
|30. 10. 2008 13:08
Vypadá do slibně, ocet Balsamico používám často, je výborný ale má tmavou barvu, kde se prodává bílý?