g
čokoláda
Manner najemno nastrouhané nebo kakaový prášek
Postup přípravy receptu
1
Nejdříve připravíme krém: smícháme žloutky s vanilkovým cukrem. Mixujeme, až vznikne jemná pěna. Po lžičkách přidáme Mascarpone a pořádně zamícháme, dokud nevznikne krém. Smícháme bílky s krystalovým cukrem, vše vyšleháme do sněhu, který vmícháme do krému. Mezitím v misce připravíme silnou kávu, vlijeme do ní końak, brandy anebo kávový likér.
2
Na Tiramisu nachystáme velkou formu podlouhlého tvaru. Piškoty necháme v alkoholu jemně nasáknout a vyložíme jimi základovou vrstvu formy. Na piškoty naklademe tenké plátky nakrájené hrušky. Pokryjeme vrstvou připraveného krému. Položíme další vrstvu namočených piškotů. Opakujeme, až do naplnění nádoby tak, aby Tiramisu uzavírala vrstva krému. Zakryjeme fólií a vložíme do ledničky, kde necháme Tiramisu minimálně 6 hodin uležet.
3
Při servírování posypeme kakaovým práškem anebo najemno nastrouhanou čokoládou Manner se 70% obsahem kakaa.