Plátky masa naklepeme a po stranách nakrojíme, aby se nám při tepelné úpravě nezkroutily. Osolíme je, opepříme a dáme osmažit z obou stran na dosklovata osmaženou cibuli na jemně pokrájeném špeku s olejem. Po osmažení masa přidáme snítku tymiánu a nasekaný česnek, který krátce osmažíme a necháme rozvonět. Přisypeme na plátky nebo klínky pokrájené žampiony, které podhrneme pod plátky masa a necháme je cca 2 - 3 minuty osmažit a povadnout. Přilijeme vývar, tolik, aby byly plátky ponořené a dusíme do změknutí masa. Omáčku dochutíme solí a pepřem dle chuti, vyndáme větvičku z tymiánu, vývar dolijeme, je-li třeba dle požadovaného množství, zahustíme jíškou, kterou jsme si připravili z másla a mouky a krátce provaříme.