Kuřecí stehna vykostíme, v masité části uděláme pár hlubších zářezů, kůži z druhé stany necháme (nemusíme), osolíme, okořeníme dle chuti a promneme, aby se koření dostalo i do zářezů a necháme krátce odležet.
2
Mezitím si pokrájíme zeleninu. Mrkev a pórek na kolečka, papriku na nudličky a řapík na plátky.
3
Na malém množství rozpáleného oleje si osmažíme vykoštěná, kořeněná stehna, která jsme těsně před smažením zaprášili troškou solamylu. Do pánve je vložíme nejprve kůží dolů a tak je osmažíme dozlatova a dokřupava, až poté otočíme a dosmažíme z druhé strany opět dozlatova.
4
Steaky z pánve vyndáme na nahřátý talíř a do výpeku přisypeme pokrájenou zeleninu, kterou zprudka smažíme za občasného promíchání do mírného změknutí.
5
K zelenině přilijeme necelý decilitr vody smíchaný s troškou solamylu, asi lžící sojové omáčky, promícháme a krátce provaříme do krémové konzistence sosu. Ochutíme dle požadované chuti pikantní nebo sladkou chilli omáčkou, případně dosolíme, promícháme a můžeme podávat.
6
Steaky se zeleninou podáváme s rýží nebo bramborovou přílohou (vařeným bramborem či hranolky).