Kuřecí řízky mírně naklepeme, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na sádle nebo oleji. Předěláme na pekáček (nebo pekáč - to podle počtu strávníků) a zalejeme výpekem. Nakrájíme na tenké plátky cibuli a česnek - dávám na 5 řízků dvě cibule a tři stroužky česneku (může být více, jak kdo má rád) a nasypeme na řízky. Trošku podlejeme vodou a dáme dusit zadělané druhým pekáčkem do trouby - jenom mírněji, protože řízky jsou už skoro hotové. Až cibule s česnekem změkne, přidáme nakrájené žampiony a znovu dusíme.
2
Před koncem odděláme horní pekáček, zalejeme kečupem, lehce promícháme a až nám všechno pěkně zčervená, zasypeme strouhaným sýrem.
3
Podáváme ihned, jako přílohu dávám opečené brambory, které si den předem uvařím ve slupce a potom nakrájím na kousky a opeču na sádle v troubě na plechu. K tomu máme rádi zeleninový salát, jedno z čeho. Je to náš oblíbený, moc dobrý recept, na slavnostní nedělní oběd.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Stálý měsíční plat
|31. 3. 2012 19:59
Možnost stálého měsíčního platu bez zadnych investic, krome vaseho casu.
Zkuste http://pritel007.w-e-b-n-o-d-e.cz Vše je zdarma,přečtěte si info.Z odkazu si vymazte pomlcky.
nám bohužel recept nechutnal...moc chutí (ingrediencí) dohromady a výsledek nic moc....a s těstovinami dle obrázku je to úplná tragédie... bohužel.... :o(
Simča Sládková
|27. 8. 2010 16:24
Autorce děkuji a výborný recept, plátky masa jsem měla 2 dny naložené v marinádě z cibule, česneku, koření a kečupu, takže jsem plátky osmahla, nakladla do pekáčku a pokladla plátky jedné veliké cibule, asi 10 žampionů a zelených oliv. Dala jsem zapéci na 180°C asi 20 minut. Pak jsem odkráčela do práce a dcery si před obědem zasypaly pekáč sýrem a na 15 minut dopekly. Mezi tím uvařily sášek těstovin a měly bájo oběd. Já ho dojedla teď - po návratu z prac-procesu a SKUTEČNĚ - bylo to jedinečné!!!!!
Jana z VM
|9. 11. 2004 07:07
Omlouvám se Františku Pazderovi, v tom zanícení psaní receptu jsem úplně zapomněla na koření. Pochopitelně kuřecí řízky nejen osolíme, opepeříme, ale také posypeme buď adžikou nebo paprikou. Když se nám bude zdát maso málo červené, během pečení můžeme koření ještě trochu přidat. Ještě jednou se omlouvám.
František Pazdera
|8. 11. 2004 23:29
A během oběda hledíme s údivem na adžiku a papriku a marně vzpomínáme, na co jsme ji potřebovali...