lžíce
tasavela
lze nahradit bílým vínem nebo úplně vypustit
Postup přípravy receptu
1
Vepřové maso nakrájíme na kostky, přidáme sůl a glutasol. Dobře promícháme a pak obalíme v 1 celém vajíčku, do kterého jsme zamíchali trochu škrobové moučky. Smažíme asi 5 minut na horkém oleji. Pak si maso dáme na talířek, do pánve vložíme 1/2 cibule nakrájené na drobné velké plátky a posypeme sušenou červenou pálivou paprikou (s mírou!). Asi po 2 min. přidáme maso z talířku.
2
V hrnečku rozděláme asi 1 lžíci sójové omáčky, trochu pepře, soli, cukru, octa a vlijeme pod maso, přidáme buráky a před dokončením - asi po 5 minutách - zalijeme trochou vývaru. Teprve nakonec před stažením z ohně přidáme lžíci Tesavely. Podáváme s chlebem nebo rýží (my dáváme přednost chlebu).
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Lucie Hnusná
|9. 2. 2008 13:21
Mate to tu fakt trapne!!!!!!!!!!!!
sarka studnarova
|2. 1. 2007 09:54
tesavela je něco jako Metropol- zkrátka vermut
Pastis Petite
|23. 12. 2006 09:09
Pokrm daleko lépe chutná, když se před opražením masa opraží několik stroužků česneku, lžíce čerstvého zázvoru a buráky. Neupražené buráky nemají žádnou chuť. Všechno toto vyndat z woku předtím, než tam vložíme maso. Slovo "kung-pao" znamená způsob krájení masa, t.j. na malé kostičky rozměru 1x1 cm.
Gábina Houšková
|22. 12. 2006 07:29
myslím, že Tesavela je dezertní víno, tedy spíše sladší
Marcela
|21. 12. 2006 12:47
Napriek tomu, ze Tesavela sa dá nahradit vínom, by ma zaujímalo, co to je, jej zlozenie - urcite sa dá nájst produkt, ktorý pod iným menom obsahuje to isté.Dakujem