V míse 1-1,2 l zalít krupici vroucí vodou, nechat odstát zakryté 7 minut. Poté vmíchat žloutky a sůl. Dále šlehat bílky se 3 zrnky soli 6-7 minut na ztuhlý sníh (neteče po otočení nádoby). Mírně předehřát pánev průměr 28 cm. Vmíchat sníh do namočené krupice vidličkou.
2
Směs vlít na nepřilnavou pánev s rozpuštěným máslem, péct ze začátku středním ohřevem pod pokličkou (talířem). Po prvním vyklepání vody z pokličky zmírnit ohřev, celkově péct 20-25 minut a vyklepat vodu ještě 3x. Vyzkoušet propečení špejlí, párátkem. Opatrně, pomocí obracečky, přesunout svítek na větší plochý talíř. Polít omáčkou cucvárkou, viz níže. Nakláněním talíře rozlít omáčku ke kraji svítku.
3
Cucvárku připravit 10 minut po vlití směsi na pánev. Do malého kastrolu na mírném ohřevu nasypat ze sítka mouku (1/2 lžíce) do studené vody pro snazší rozmíchání. Přidat povidla (4 lžičky vrchovatě) a rozmíchat je do hladka. Dále přidat podle chuti sůl, cukr, skořici a citronovou šťávu (kyselinu). Nechat přejít varem.
4
Poznámka autora receptu: Našlehaný sníh postačuje pro nadýchanost svítku. Další přidané kypřicí látky by způsobily výraznou vzdušnou strukturu bez chuti. Krupice je na rozdíl od mouky málo slepená, má větší částice.