Zahřejte 1 mléka a rozdrobte do něj droždí. Přidejte lžíci krupicového cukru a nechte vzejít kvásek. Oba cukry vyšlehejte s vejcem a žloutky do pěny, vmíchejte máslo.
2
Do mouky se solí vmíchejte kvásek, žloutkovou směs a vodku.
3
V mixéru vypracujte těsto, na kterém se tvoří „puchýřky“. Přesuňte ho do velké pomoučněné mísy, zakryjte utěrkou a počkejte, až zdvojnásobí objem, asi 1 hodinu.
4
Připravte si pěnu. Žloutky rozšlehejte s mlékem, vmíchejte želatinu a nechte asi 5 minut odpočinout. Vsypejte nastrouhanou čokoládu a za stálého míchání za nízké teploty (nesmí projít varem!) nechte směs zhoustnout.
5
Uložte ji do ledničky, občas promíchejte a po hodině začněte kontrolovat, zda je dost tuhá – při ukápnutí musí držet tvar kopečku.
6
Pak ušlehejte smetanu a vmíchejte ji. Těsto vyválejte na pomoučněném válu na plát silný 2 cm, vykrájejte kolečka a uválejte kobližky.
7
Smažte je ve vysoké vrstvě sádla a odkládejte na papírové utěrky.
8
Ve vodní lázni rozehřejte čokoládu s máslem, odstavte a vmíchejte vodku.
9
Po vychladnutí kobližky rozkrojte, pomocí cukrářského sáčku naplňte pěnou a potřete polevou. Než zaschne, pocukrujte je a posypte nasekanými ořechy.