Zpestřete si jídelníček neotřelou kombinací kapra s rebarborovým čatní a vyzkoušejte tento výtečný recept podle časopisu F.O.O.D. ještě dnes. Sladkokyselá rebarbora jemné rybí maso krásně doplní. A vy se můžete těšit na opravdu gurmánský zážitek.
Začněte přípravou čatní. Šalotky a česnek oloupejte a nasekejte nadrobno. Rebarboru oloupejte a pokrájejte na kousky. V kastrůlku rozpalte lžíci oleje a zpěňte šalotku, restujte asi minutu, přidejte rebarboru a česnek, krátce orestujte, přidejte cukr a zalijte vínem. Na mírném plameni vařte 15–20 minut, dokud se tekutina nezredukuje a rebarbora zcela nerozpadne. Nakonec dochuťte solí a pepřem.
Kapří filety pokrájejte na porce, dobře je osolte, opepřete a nechte chvíli odležet.
Brambory dejte vařit ve slupce. Jakmile jsou takřka hotové, slijte je, nechte chvilku vychladnout, oloupejte je a pokrájejte na kousky velikosti sousta. Slaninu pokrájejte na kostičky, v pánvi rozpalte lžíci oleje, přidejte slaninu a vypečte ji takřka dokřupava.
Přidejte brambory a opečte je dozlatova. Dobře je osolte a podle chuti opepřete.
Šalotky pokrájejte na kolečka, porce kapra obalte v mouce. V pánvi rozpalte dvě lžíce oleje, ryby dejte do pánve kůží nahoru a zprudka opékejte asi dvě minuty, poté otočte a opékejte asi 3 minuty. Přidejte šalotky a podlijte vínem. Přiveďte k varu a nechte asi 1–2 minuty probublávat, aby se tekutina zredukovala. Filety podávejte s opečenými bramborami a rebarborovým čatní, přelité výpekem a bohatě zasypané nasekanou petrželkou.