Hovězí maso dle vlastního výběru pokrájíme na větší kostky, opepříme a promícháme s hořčicí. Takto připravené maso necháme odležet alespoň dvě hodiny, nejlépe však přes noc.
2
Na drobně pokrájeném špeku osmažíme pokrájené cibule dozlatova. Přidáme uleželé maso a smažíme do jeho zatažení. Přidáme na větší kusy (kostky, plátky...) pokrájené houby, promícháme, podlijeme vývarem, osolíme a dusíme do měkka na mírném plameni, pod poklicí, za občasného promíchání a případného podlití.
Když je maso měkké, přidáme k masu ještě lžičku hořčice, dochutíme omáčku dle chuti solí a pepřem a je-li třeba, zahustíme ji troškou jíšky a krátce provaříme. Pokud jsme nepodlévali příliš, cibule by měla na zahuštění omáčky stačit, ale jestliže chceme omáčky více, pomůžeme si jíškou.