g
anglická slanina
, gothajský salám, klobása... NENÍ NUTNÉ
200
g
čerstvé houby
předem spařené, scezené
1
ks
vejce
majoránka
pepř mletý
drcený kmín
sůl
1
hrst
hrubá mouka
cca
sádlo
nebo olej na smažení
Postup přípravy receptu
1
Oloupané brambory s česnekem a uzeninou (tu na velkých slzách struhadla) nastrouháme do mísy. Přidáme pokrájené, krátce spařené a scezené houby, vejce, sůl a koření dle vlastní chuti. Vše dobře promícháme, vmícháme dle potřeby trošku hrubé mouky . Lžící odebíráme bramborové těsto z mísy a klademe do pánve s rozpáleným tukem hromádky, ze kterých tvoříme placičky, které smažíme z obou stran dozlatova. Po osmažení odkládáme bramboráčky na ubrousek, odsát přebytečný tuk.
Podáváme samostatně nebo s polévkou, například ke gulášové polévce, dršťkové... , ale dají se jíst i vychladlé. Díky hrubé mouce zůstávají křupavé i po zchladnutí.