Na jemně pokrájeném špeku osmažíme drobně pokrájenou cibuli dozlatova a poté do ní rozdrobíme obě droždí, které necháme pozvolně rozpustit a osmažit. Už teď můžeme přidat nastrouhaný česnek, ale jestli chceme mít pomazánku více ostřejší, dáme česnek až téměř na závěr výroby pomazánky a nebo teď i poté. Do rozpuštěného droždí přidáme krátce osmažit i drobně pokrájenou slaninu, do které rozklepneme vejce, osolíme, opepříme a za stálého míchání je necháme srazit. Po zchladnutí vaječné směsi přidáme dle chuti pomazánkové máslo, případně ještě česnek a dobře promícháme.
2
Podáváme s čerstvým pečivem, chlebem a zeleninou dle chuti.
3
Dochutit pomazánku jako obměnu, můžeme také troškou hořčice nebo drobně pokrájenou kyselou okurkou či lahůdkovou cibulkou.