Kuře nakrájíme na 10 kusů - hřbet, stehýnka na půl, prsíčka na 4 kousky, křidýlka zvlášť. Posolíme, mírně podlejeme a dáme péct do hlubokého pekáče do předehřáté trouby na 200 °C.
2
Cibulku nakrájíme na drobno, osmažíme na malém množství oleje, pak přidáme rýži, necháme ji zesklovatět a vše zalejeme vodou. Přidáme ke kuřeti a zapékáme zhruba ještě 40 minut.
3
Rýže nasákne krásně kuřecí chuť, je to velice dietní a přitom dobré!
Výborné!Pro lepší výpek jsem dával posolené kuře na cibuli :-P .
Kristýna Novotná
|5. 3. 2009 19:09
Tak kuře bylo dobré, rychlé, jednoduché. Kdo nemá čas vařit, měl by ho zkusit :)
Jarka O.
|1. 9. 2008 13:50
Moc dobré a jednoduché. Výborné jídlo, když se nechce vařit a hlad je veliký. Dávám 1.
marek ascher
|9. 10. 2007 16:52
Ujde to
Hana Vraspírová
|28. 9. 2007 13:09
Miki ahojky já ti za koření doporučuji gyros nebo adžiku, je to moc dobré koření sama ho dost často používám a to ne jenom ke kuřeti s rýží..
Miki
|15. 4. 2007 13:36
chtela sjem se zeptat jake koreni byste doporucovali? nezkousela jsem to ale podle cteni receptu bych prece jen neco dala.....a pak mam ryzovy hrnec-kde se mi ryze sama udela...takze to zkusim pridat jen asi na 10min uz k predpec. kureti...diky M.
olga lisáková
|4. 2. 2007 13:37
Právě jsme dojedli a moc moc nám chutnalo. Dokonce i manžel, který se v pečeném kuřeti obvykle jen porýpe, nic nenamítal. Jen jsem pod rýži zapomněla dát cibuli, zato jsem přidala sterilovanou kukuřici. A po přidání rýže ke kuřeti jsem pekla už jen 20 minut, vody do rýže jsem přidávala 2násobek. Moc díky za recept. Hodnotím 1.
Airan
|14. 1. 2007 17:31
Anonyme, ani se vam nedivim. Bez kuze urcite to neni ono a pokud na tom trvate musite pouzit na zaliti aspon kureci vyvar:-)
Anonym
|14. 1. 2007 14:17
Včera jsem vařila,ale moc nadšená jsem nebyla. Manžel prohlásil, že je to až moc dietní. Ale asi na to mělo vliv, že jsem z kuřete odstranila všechnu kůži a proto se vlastně neudělal dobrý výpek a rýže nezískala tu kuřecí chuť.
Božena
|14. 1. 2007 13:04
Opravdu jídlo bylo vinikající, dokonce si pocutnal i manžel, který nemá rád jídlo , jak se říká z jednoho hrnce.
Veronika Hola
|13. 1. 2007 18:12
delalas em toto jidlo a bylo vynikajici,musim pochvalit mnamka
Miri
|9. 1. 2007 12:33
Dnes jsem toto jídlo vařila. Přátelé, jedním slovem bašta. Jednoduché, rychlé, dobré. Vražedná kombinace.
Václav Plešák
|2. 1. 2007 18:37
Jsem "Péťa vařič", s povinností požívat toliko dietní stravu, a aby byla opravdu dietní, tak si ji i sám připravuju. I přes "drobné" nedostatky s kůží a podkožním tukem je tahle bašta, vylepšëná o trošku zeleninky velice jedlá.
Jana V.
|2. 1. 2007 13:54
Přidala jsem do rýže kousky mrkve a zmraženého hrášku,je to pak hezky barevné.Velmi nám chutnalo.
Maruš
|2. 1. 2007 11:45
Hanko,dík za odpověď.Chtěla jsem prosondovat,jestli má někdo zkušenost,já jsem rýži v římáku ještě nedělala,jen teda nákyp a to byla už rýže uvařená.Jak udělám,dám vědět,jak to dopadlo.Zdravím Vás :-))
Hana Rožníčková
|1. 1. 2007 17:46
Maruš, já bych do toho šla. Jen se musí dát pozor - do studeného římáku musí přijít studená voda a dát ho také do studené trouby, ale to jistě víte. Já jsem dnes v něm poprvé dělala obrácené roštěnky a byly vynikající. Jestli zkusíte, dejte vědět...držím palce, ale nevidím důvod, proč by to nemělo vyjít
Maruš
|1. 1. 2007 17:18
U tohoto receptíku bych se chtěla zeptat někoho,kdo vlastní římský hrnec,jestli by to šlo v něm udělat a s jakým výsledkem :-)) Dát tam už všechno najednou,jak maso,tak rýži,ráda používám parboiled.Najednou proto,jelikož se bojím ať mi pak nepraskne.Když,tak udělám v pekáčku.Děkuji.
Anonym
|1. 1. 2007 16:59
Což o to, dobré to asi bude, ale aby mohlo být jakkoliv připravované kuře opravdu "velice dietní", musela by se z něho ještě za syrova stáhnout kůže a odstranit podkožní tuk. Což v žádném případě není míněno jako útok na kohokoliv, je to jen konstatování skutečnosti.
Airan
|5. 5. 2006 19:03
Pani Mala, az ted jsem si vsimla vasi otazku, kure se pece akorat nez si nakrajite cibuli, osmazite ji a spolecne s ryzi ji pridate ke kureti - asi 10-15min. Pani Atherton, jsem moc rada, ze chutnalo, potesila jste me.
Michaela Atherton
|5. 5. 2006 15:15
Pouzila jsem ryzi z pytliku v ktere byla kukurice a hrasek, tak uz jsem cibuli nepridala. Ryze byla ale opravdu vynikajici tim jak nasakla tu kureci chut. Manzel si dal extra porci a jeste dorazil zbytek po me:o] Rozhodne udelam znova! Vynikajici recept.
Airan
|4. 5. 2006 15:04
Pani Atherton, budu moc rada kdyz se povede, drzim palce:-)
Michaela Atherton
|4. 5. 2006 14:15
Kure uz mam v troube, doufam ze to vyjde! Diky za recept Airan
Jana Malá
|26. 1. 2006 11:12
Jak dlouho se asi peče to kuře samotné,než se tam přidá ta rýže?