Potěšte své chuťové pohárky báječnými čokoládovými dortíky. Pečený dortík s tekutým středem plným čokolády ve spojení s horkými malinami je zkrátka neodolatelný. S domácí zmrzlinou ho dotáhnete k dokonalosti.
Vymažte zapékací mističky máslem a vysypte je kakaem.
2
Nejprve si připravte světlou hmotu: Vejce rozklepněte do kulaté misky, přidejte špetku soli a vyšlehejte do pěny. Zabere to 2–3 minuty, vejce musí zesvětlat a zvětšit objem.
3
Během šlehání přisypte po troškách krupicový cukr. Hnědá hmota se skládá ze 70 % hořké čokolády na vaření a másla. Smícháme je dohromady a vložíme rozehřát do mikrovlnky. Záleží na jejím výkonu, hlídejte to, čokoládová hmota musí být při zamíchání tekutá.
Zatepla obě hmoty, světlou i tmavou, jemně promíchejte, aby bylo těsto nadýchané.
5
Těsto zpevněte postupně přisypávanou mandlovou moukou. Opatrně ji vmíchejte a poté těsto naplňujte do formiček. Zkuste si rozvrhnout hmotu tak, aby jí v každé formičce bylo stejné množství, pak se bude péct všechno stejně dlouho. Do vnitřku každého dortíku dejte 3 maliny
6
Mističky vložte do trouby rozehřáté na 200 °C. V keramických formičkách pečte 11–13 minut podle množství hmoty uvnitř, velikosti formiček i výkonu vaší trouby. Povrch by se měl zatáhnout tak, že se hmota nenalepí na prst, když na něj lehce sáhnete. Povrch by měl být zpevněný. Střed méně upečený než okraje.
7
Dortíky nechte ještě 2-3 minuty odpočívat a pak vyklopte.
8
Servírovat můžete s vanilkovou zmrzlinou, malinami a mátou.